Ana SayfaErdal SezginTEKZİPTİR! LÜTFEN AYNI SÜTUNDA AYNI PUNTOLARLA YAYIMLAYINZ (!)

TEKZİPTİR! LÜTFEN AYNI SÜTUNDA AYNI PUNTOLARLA YAYIMLAYINZ (!)

Editörüme açık mektup.

Silivri Haber Hattı’nda “Truva Kısrağı” başlıklı yazımı yayımladınız. Karalama aşamasındayken bu işi yapmanızı eleştirmiştim, yorumumda. Siz de bana yanıt vermişsiniz.

“Yav Hocam Truva Atının cinsiyetinin ne önemi var? Ha kısrak olmuş, ha aygır, ha beygir olmuş. Burada sanırım işlevi önemli, Türklerde atların içinde kısrak önemli bir yer tutar. Kısrak çok daha iyi yol tutar, daha sağlam basar ve doğurgandır. Sütünden kımız yapılır, çok işe yarar yani. Sen de tutup bir Truva eşeği icat etseydin, kim ne diyecek ki…”

Sevgili Yönetmenim, at konusunda “uzmanım” desem çok iddialı bir söz mü etmiş olurum? Çünkü sen de ırktaşımsın. Hadi “bilgiliyim” diyeyim. Şundan ötürü: Ben saf kan Çerkez’im. Rahmetli babam tahsildar olduğu için at beslemiştik. Ayartan adlı nonius türü kısrağımız vardı. Ortaokul çağımda hizmetlerini ben yapmıştım.

Anılarım arasında, Ayartan’la çarşıda hava atmam vardır! Gemini eyerine tutturur, arkamdan başıboş gelmesini sağlardım. Esnafın kapıdan çıkıp bana laf atması ya da sempati ile bakması çok mutluluk vericiydi!

Gelelim “Truva Kısrağı” başlığımı beğenmemene: Yazımda belirttiğim gibi “Truva Atı” deseydim “aşırma” (intihal) olurdu. Örneğin “Adam kazandı ulan!” gibi bir tümce kullanmama benzerdi.

Başlığımda “at “yerine “beygir” kullanmayı da düşündüm ama o da “sadece yük taşınan ya da araba çekmekte kullanılan at” anlamına geldiği için uygun görmedim. ”Ha kısrak olmuş ha katır” diyorsun ya öyle değil işte ! “Truva eşeği” ni icat eseydin” diyorsun ya kıyamazdım.

Bir zamanlar aynı yolda yürümüştük ya “kısrak” kavramını kullanarak ince’lik gösterip onore edelim dedik. Ne var bunda eleştirilecek?

Sevgili Editörüm, senin kulakların deliktir. Viskici’ye Fikri Sağlar aracılığıyla 5 milletvekili önerilmiş. Kabul etmemiş. Yoksa “dünürümü de aday göstereceksiniz” diye mi diretmiş (!) Nuh deyip peygamber dememesi Silivri siyasetini nasıl etkileyecek? Bay Kemal’e baskı yapılmayacağına göre kimileri düş kırıklığına mı uğrayacak? Milletvekilliği suya düşerse yerelde mi arayışlara gidilecek?

Bir ara “para her kapıyı açar” diyordun ya bu kapı CeHaPe’nin kapısı bile olsa açılır mı?

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..