Ana SayfaLütfü ErtürkCHP'li Ersözlü: 14 Mayıs Harika Görünüyor!

CHP’li Ersözlü: 14 Mayıs Harika Görünüyor!

Hayatın her alanında en özlü eylemdir, gerçeğin peşinde olmak.

Peki, nedir, nasıl anlarsınız, ne yaparsınız da gerçeğin peşine düşersiniz!..

İşte, buradaki en geçerli parametreler (psikoloji ve antropoloji) toplumun olaylar karşısındaki davranışlarını inceler ve o toplumun geleceği hakkında bir görüşe varırsınız!..

Avrupa, niçin bilgi ve kültür merkezidir?..

Orada bütün bilim dalları araştırmacıdır, akademiktir. Sonuç size bir ilim olarak geri döner…

Siyaset de bir ilimdir. İnsan yönetme ilmidir. Tabi ki her meslekte olduğu gibi bu ilmin de kötü anları ve kötü katılımcıları da var. Öyleyse ne yapmamız gerekecek?

Algı operasyonlarından uzak kalıp, sadece gerçeğin peşinden gideceğiz.

Otorite ve sadakat, birbirini besleyen iki siyasi unsurdur. Totaliter rejimlerin işleyiş biçimidir!.. Totaliter rejimde, gücü elinde bulunduran kişi her şeyin üstündedir ve halk tarafından büyük bir saygı görmektedir. Gerçek ötesidir ve dogmatik felsefeden beslenir.

Oysa, bizim aradığımız gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur!

O zaman nedir gerçek?..

En az 30 yıldır tanırım. Kendisi, avukatlık mesleğini sürdürmektedir. Ağır Cezacıdır. Umut olmuştur ama o umudun tacirliğine hiçbir şekilde soyunmamıştır. Belki biraz da bizlerin zorlamasıyla siyasete soyundu ama “vallahi de çok iyi oldu. Billahi de çok iyi oldu…” diyerek, hepimiz çok sevindik.

Av. Ender Unutan Ersözlü; “Şimdi, tam zamanı” diyerek milletvekili aday adaylığına başvurusunu yaptı.

Çokta iyi yaptı!

Bakın bunu da bizlere çok güzel bir sözle yansıttı!..

Brezilya’da seçimlerinin kült sloganı haline gelmiş bir cümle ile karşımıza çıktı:

“Bizler, bu seçimde sizlere cennet bahçesi vadetmiyoruz. Bizler, cehennemin kapılarını kapatmak için bu seçime giriyoruz.” Sözüyle kısa ve özlü bir durum değerlendirmesi yapmıştır.  Algı yok, vaat yok, hakaret yok. Ülkemiz adına yapılması gerekeni söylüyor…

Son yıllarda, ülkemiz siyasetine nüfus eden hak ihlalleri, günlük hayatımızın bir parçası oldular. İşte, bu hak ihlalleri ile mücadelesini hiç aksatmadan haftada birkaç gün ve neredeyse tüm zamanını Silivri cezaevinde geçiren avukatımız; İstanbul ve Trakya cezaevlerindeki hak ihlalinden tutukluların da takipçisi oldu…

Bu yolda verdiği mücadele; onu, olması gereken yere taşıdı. Çünkü olması gereken yer, verdiği mücadeleye yakışacak bir yerdi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI İL DİSİPLİN KURULU BAŞKAN YARDIMCISI olarak görev yapmaya başladı.

Bu görevin bir kutsiyeti vardı!

Hukukun üstünlüğü, milletimizin iradesiyle tesis edilecekti. Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Paşa bu iradeyi 23 Nisan’da Büyük Millet Meclisine asli görevi olarak bildirmiş ve meclisin girişine asmıştı… “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” demişti

Bir hukukçu için bundan değerli ve bundan daha büyük görev ne olabilirdi!..

Haydi gelin hep birlikte bakalım, kendisi bu hak ihlalleri konusunda ne diyor?..

 

“Ben bir hukukçuyum. 30 yıllık meslek hayatımı hak ihlalleriyle mücadele ederek geçirdim.

Ben Av. Ender Unutan Ersözlü olarak hak ihlaline uğrayana dili, dini, rengi, cinsiyeti fark etmeksizin hukuki ve siyasi destek verdim. Silivri’de hak aramaktan hiç vazgeçmedim.

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017’de Güven parkta başlattığı Adalet yürüyüşü, hak ihlalleriyle ilgili yaptığımız mücadelemizde bize güç verdi, umudumuzu yeşertti.

Hakkın, Hukukun Adaletin yanında olmak için bu göreve adayım.

14 Mayıs Harika görünüyor.” Demiş…

Böyle bakabiliyorsan o mücadeleden vazgeçmezsin idealist tutkuların yol gösterir, yürür gidersin. Yürüdüğün yolda da seninle yürümek için can atan dostların, yoldaşların olacaktır. Yürüyün, bizler inanıyoruz ki yürüdüğünüz yolda zafer yakındır. Yolumuz açık olsun…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..