ARTİST!

Bugün bir “artist” toprağa verildi. Işıklar yoldaşı olsun!

Hikmet Taşdemir’den (2 Şubat 1942- 26 Ocak 2024) söz ediyorum. 100 filmde rol alan “kötü adam”, “kabadayı” dan…

Silivri’de yaşıyordu 40 yılı aşkın süredir. Eşi Rafiye Hanımla bizim gibi öğretmenevi “müdavimlerinden” di. Sık sık buluşur, söyleşimizi kimi zaman tartışmaya vardırırdık. O da benim gibi aykırı bir tipti çünkü!

Oğulları Mert, Silivri Lisemiz öğrencilerindendi. (Cem Güner’le dönemleri aynıydı) Bu nedenle veli-öğretmen ilişkimiz de vardı Taşdemir’le. Anne baba Mert’in üzerine titrerdi. Daha sonra Mert, Silivri’yi terk etti. Sanıyorum Antalya’ya yerleşti.

Rahmetliye “artist” diye seslendiğim olurdu. İltifat ettiğimi sanırdım! Bir gün karşıma dikildi,” Sen bana artist diyemezsin, benim adım Hikmet !..”

Ama sen bir artistsin Hikmet! Kendini film setinde mi sanıyorsun acaba?.. Ne bu “kabadayılık, dedim, biraz yumuşadı. Benim bildiğim, güzel sanatlardan birini uğraş edinmiş kimseye artist denir,” sinema” da güzel sanat değil mi ancak öyle istiyorsan ben sana Hikmet derim bundan sonra diyerek işi tatlıya bağladım.

İlerleyen yıllarda “Hikmet” gelmez oldu aramıza. Arada kısa süreli kaybolurdu. Anlardık ki filmdeki rolünü oynamaya gitmiş. Daha sonra öğrendik ki Basınkent 2’de, Klasis Otelin karşısında dükkân açmış.

Ortak anımızla bitireyim:

Öğretmenevinin önündeki yeşil alanda oturuyorduk bir gün. Henüz betona yenilmemişti Silivri. Hafif dalgalar lokalimizin bahçesini yalardı.

Kenarda bir kedi, pusuya yatmış, sudaki karakuşları gözetliyordu. Karabatak sandığım kuşlar, bir o yana bir bu yana salınıp duruyorlardı…Avcı kuma gömülü adeta, sadece hafifçe kımıldayan kuyruğu görünüyordu. Salak, dedik aramızda, 5-6 metre uzakta, denizin göbeğindeki kuşları yakalayacak (!..) Saniyeler içinde suda bir hareketlenme oldu. Baktık bizim “salak” (!) karakuşu boğazından sıkmış, lokalin arkasına doğru koşuyor. Ah vah diye koşuştuk ama nafile!..” Atı alan Üsküdar’ı (Üsküdar’a değil!) geçmişti(!)

Önyargılı davranmıştık, gerçekle karşılaştık.

Bugünkü Hikmet Taşdemir haberlerine çok üzüldük. Belleğimde bu ortak anımız da canlanıverdi.

Kabadayı, kötü adam rollerinin oyucusu, iyi kalpli arkadaşım, Rafiye Hanımla ışıklarda uyuyun!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…