KAZIKLIKENT

Sayın Yılmaz,  belediye başkanımız oldunuz,kutluyorum. CHP’nin kalesi olan Silivri’de   seçim  kazanmanız büyük başarı ,hayırlı olsun.Bunu,âciz bir genel başkanın şaibeli birini   dayatmasına borçlusunuz.  Neyse kuzen oluyormuşsunuz bizimkiyle (!)Yabancıya gitmedi, ailede kaldı belediye yönetimi. Bize  de başarılar dilemek düşüyor.  İşinizin zor olduğunun ayırdına varmışsınızdır mutlaka. 300 trilyonu aşkın bir borcun altından kalkıp Silivri’ye hangi hizmetleri vereceğinizi hep birlikte göreceğiz.                                                                                                                              ” Silivri’de yaşamak güzel” miş!  Fetö’nün  bu savsözünü (slogan) sağda,solda asılı afişlerde okuyorum. Görelim bakalım bu iddialı söze katkınız olacak mı? Doğal güzelliklere, tarihi zenginliklere sahip bu kente biraz hizmet getirirseniz, gerçekten burada yaşamak güzel olabilir.

Sayın Başkan , göreve daha yeni başladınız.Yaptıklarınızı ya da yapmadıklarınızı eleştirecek halimiz yok. Yalnız,göreve gelir gelmez TC’yi yerine taktırmakla  olumlu tepkiler aldığınızı belirtivereyim.Çalışmalarınızı  basından izliyorum; sık sık iftarlarda boy gösterdiğniz haberlerini okuyorum. Allah kabul etsin.

Silivri’de yaşamamızın güzel olması için öncelikle   trafik sorununu çözmeniz gerekiyor .

İsveç’te şöyle bir deyiş var: Kaldırımlar yükseldikçe uygarlık iner. Trafiğine bak uygarlığını gör! 

     Nedir  bu kaldırımlarımızın  durumu Allah aşkına ?..  Araçların park etmesini önlemek için dikilen duba denilen bu kazıklar neyin nesi?   ”Araç park etmesin  diye dikilen bu kazıklar  yayalara  da engel! Bir yıl önce bu çirkin kara kazıklar yüzünden bir dostumun kolu kırılmıştı. Bence kaldırımlardaki bütün dubaların sökülmesi gerekir.  Böylece halkımızın uygarlık derecesi de ortaya çıkar,aracını kaldırıma park eden magandalarla uygar insanlar da ayırt edilir.  Zabıta kadronuz zengin. Bütün gün oturmaktan canları sıkılıyordur. Dağılsınlar kente, uygulasınlar yaptırımı…  Dün, sosyal medyada bir feryat gözüme ilişti; probagandanız zamanında     ittifakınız için en çok çalışan,  sevdiğim  öğrencim   İsmet Söylemez;” aracımı işyerimin  önüne park ettim, zabıta gelip resim çekmiş trafiğe göndermiş ,ceza yazdırmış. Zabıtanın görevi bu değil” diyor. Bence tam da bu sevgili İsmet! Zabıta’nın görevi, Kibariye, Alişan konserlerinde düzen sağlamak değil! 

    Sayın Başkan  işte böyle!  İdareyi maslahatçılar, esaslı bir devrim yapamazlar!” Sizden devrim falan beklediğimiz yok, vaat ettiklerinizi yapın,yeter! Küçük yerlerin hastalığıdır: İdarei maslahatçılık! Hatır gönülle bir yere varamazsınız. Şimdiden işi sıkı tutmanızda yarar var. İsmet Söylemez’e bile ceza kestirebildiğinize göre ben umutlandım. Kapı  önlerine dizilen seyyar dubalar, sandalyeler, saksılar, park sorununu daha da  içinden çıkılmaz duruma getiriyor. İnönü Caddesindeki bir AVMnin önü, sabahtan akşama değin işgal altında. Buraya 3-4 araç park edilebilir ama cadde A-101’in tapulu alanı olduğu için (!)..  Yazlıkçıların kente uğramamasından yakınan esnafımızın, biraz da kendine çeki düzen vermesi gerekmiyor mu?

   Konumuz ”trafik” olunca  sorunlar bitmek bilmiyor. Kent içinde gereksiz korna çalmanın önüne geçmeye ne dersiniz?  Yıllarca uğraştım bu işle ama sonuç alamadım. Şu havalı korna mereti , taksilerde bile var.  Şehir içinde, duraklara yaklaşan araç sürücüsü , dat diri dat diri daat! Yolcu durakta zaten senin yolunu gözlüyor  korna çalman magandalıktan başka ne, şoför arkadaş?

   Sayın Başkan, Yeni Mahalle, TIR ve kamyon garajı oldu! Bir gece sokağımıza TIR park edilmişti, zabıtayı aradım. ”Adamın kapısının önü, nereye park etsin” denmez mi?..                                                   

       Gelelim ”duraklar”a. Çarşıya inip bir gözleyiverin  bir  zahmet . Duraklardan yolcu alan ya da duraklarda yolcu indiren minibüs sürücüsüne rastlayabilecek misiniz?

     Son zamanlarda, sürücülerin yayalara  yol vermeleri konusunda duyarlık var. Aykırı davrananlara para cezası uygulanıyor  artık. İtirazımız olamaz da  yayalar da kafalarına göre takılıyor. Yeni yeni yaya geçitleri oluşturmayı, buraları işaretlemeyi gündeminize aldınız mı ?  Sürücü uygarca davranmalı, tamam da yaya da canının istediği yerden pat diye kendini yola atmamalı.

   Bir sorunu daha dile getirerek bitireyim. Seyyar satıcılar ve hurda toplayıcılar, hafta içi, hafta sonu demeden, ses cihazlarıyla alım satım yapıyorlar. Fazla söze ne hacet!

   Başarılar Sayın Başkan!

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..