Ana SayfaLütfü Ertürkİyi Niyetli Bir Yazı

İyi Niyetli Bir Yazı

Siyaset gündemimiz ısınmaya başladı sanırım!

Kazanma hırsı, gözleri kör etmesin yeter!

Şimdilik, kulisler yapılıyor! Ziyaretler, daha ziyade eskilerle, yeni aday adayları arasında gidip gelmelerle ufaktan ufağa başlamış oldu.

Yer tutmaca, köşe kapmaca, liste yapmaca turları bunlar!

Kendi bile inanmıyor ama yapacağı rol ile Rolex takacağına inanan çok…

“Bendesin” demeler, “Sendeyiz” demeler ve sonrasında senli benli olmanın dayanılmaz hafifliğinle bir anda gerçekleşen ara transferler…

Anladınız siz onu!..

Benim anlamadığım bir şey var!

Şu yerel seçimlerde nedense inanmışlık hep ön planda geliyor, hiçbir din müritlerini bu kadar inandıramamıştır diye düşünüyorum!

Her dönem, her aday mutlaka yukarıdan işi bağlamıştır.

CHP’de durum ayniyle vakidir.

İmamoğlu’ndan iş bağlandı!

İmamoğlu ile ilişkileri çok iyi.

İmamoğlu ile görüşüldü ve söz alındı!

Bir bakıyorsun ters köşe…

Önemli olan inançlı olmak. Benim için en gerçekçi söylemler Bora Balcıoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde İmamoğlu’ndan aldığı söz!..

Bir daha ki döneme hazırlan” sözü…

Peki, Melih Yıldız’ın kendi ağzından işittik; “2019’da Teklif bana geldi ama kabul etmedim!..”

Bu teklif hala geçerliliğini koruyor mu?..

Şeref Can Ayata kardeşimiz de aday adayı olma sinyallerini daha Eylül ayında bir fotoğraf karesiyle vermişti. “Yanında büyük emekleri ile yetiştiğim Belediye Başkanım Sn. Özcan Işıklar ve Büyük İstanbul gemisinde tayfası olmaktan onur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanım Sn. Ekrem İmamoğlu ile birlikte kentimizin ilk elektrikli otobüsünü yollara çıkarmanın heyecanını yaşıyorum.” Açıklamasının içindeki kripto sözcük “yola çıkmak” üzere olduğunu ve Avrupa’da birçok ülkeden daha büyük olan mega kentimizin İETT Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından istifa etmek için “birtakım sözlerin karşılığı olmalıdır” cümlesine vurgu yaparak istifasını vermiştir. Doğru mu? Çok doğru, olması gereken şekilde olmuştur!

Doruk Bulut kardeşimiz de verdiği görüntü itibariyle en rahat aday adayı görünümünde. Onun öyle “yanında yetişmek, emek vermek”, görev kabul etmemek gibi sıkıntıları yok! “Polemiğe girmem, basar geçerim” diyor! Eh, bunu ispatlamış biri olarak haksız da değil hani! Milletvekilliği sıralamasında “emektir” falan demedi bastı geçti…

Şimdi top İmamoğlu’nda diyeceğim ama son günlerde söylenenlere baktığımız da Genel Başkan Özgür Özel ile İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu’nun arasındaki makas biraz açılmış gibi duruyor! Sebebini de yerel yönetimlerin belirlenmesi konusundaki öncelik!

Hay Allah, bakın siz bu işe şimdi!

İster misiniz, aradan Eczacı Kardeşimiz Semih Ayeş sıyrılsın gelsin!

Ummadık taş baş yarar, derler büyüklerimiz!

Vallahi CHP, bu dönem taş ocağı gibi. Kimin ne yapacağı belli olmaz!

Asıl siz, usta çırak ilişkisi yüzünden kaybetme riskini göze alanlara dikkat edin. Kimin taş, kimin baş olacağı hala belli değil! Taş olacağım derken; başı, gözü yardıracak olan çok var…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…