Ana SayfaLütfü ErtürkTimur’un Filleri

Timur’un Filleri

Timur, Anadolu’ya girdikten sonra kışı geçirmek üzere ordusunu çeşitli köy ve kasabalara dağıtır. Köyün birine de 10 adet fili düşer. O kış, O köylü, o fillere bakmakla görevlidir. On adet fil ne demek? Köyü kasıp kavurur, yer bitirirler. Elde avuçta, dalda, budakta ne varsa yutmaktadırlar. Köylü fillerden kurtulmak için Nasrettin hocaya danışır! Nasrettin hoca; bir heyetle gidip, durumu Timur’a anlatmayı teklif eder. Köylüler, aralarından 10 kişiyi seçerler. Önde Hoca, arkada 10 kişilik heyet düşerler yola…  Bir müddet sonra Timur’un karşısına çıkacaklardır. Huzura kabul edilirler. Nasrettin Hoca eğilerek Timur’u selamlar:  “Yüce İmparator, köylümüzün sizden bir ricası vardır” diyerek arkasına döner ki arkasında, ne köylü vardır, ne heyet! Döner Timur’a kaldığı yerden devam eder: “Köyümüze bıraktığınız fillerden köylümüz çok hoşnut kalmıştır. Varsa Bir on tane daha göndermenizi rica ediyoruz. Diyerek huzurdan ayrılır.Niçin Anlattım?

İlçemizde yapılan Ak Parti kongresinde durum biraz da bu hikâyeyi çağrıştırdı bana!

Yusuf Köroğlu, bu işin en masum ve en kahraman kişisidir. Bir nevi Nasrettin Hoca… Yusuf Bey’den sonrasına baktım. Görebildiğim tek şey! Kırgınlık dargınlık ve hırs! Buraya kadar trajedi… Buradan ötesi komedi!

Hedeflerinde tek bir kişi var! İlçe Başkanı Dilek Demiral…  Sebep? “Beni görmedi, beni seçmedi, beni yazmadı.”

Örneğin, çok sevdiğimiz bir kardeşim var aralarında. Çok değil, 30 gün önce;  “bana İlçe başkanlığı teklif ettiler, kabul etmedim” derken.  30 gün sonra “demokrasi “ diye bağırıyordu. Hepsi için söylüyorum. Bir anda demokrasi havarisi kesildiğiniz partinizin demokrasisi değil miydi sizleri makamlara oturtan? İçinizde İl genel meclis üyesi,  İlçe Başkan yardımcısı, Belediye Meclis Üyesi (2 şer defa olanlar var) olmadınız mı? Haklısınız belki! Partiniz de demokrasi yoktu ve sizler bunu görmüş oldunuz! E buyurun o zaman demokrasi olmayan bir yer de durmanızın da anlamı yok bence. Erdemli olmak adına istifa edin.

Şöyle diyebilirisiniz! Bizler, demokrasiye olan inancımızla bir seçim yarışına girmek istedik! Sizlere, yerden göklere kadar hak verirdim. Niçin 2 ay önce istemediniz de? Son 15 gün de hızlandırılmış turla çıkıldı. “Şimdi ne gerek var bunlara?” Diyorsunuz, bence iyi oldu! Partinizin işleyişini çok iyi bildiğiniz halde neden bu çıkış? Seçime baktığımızda; Ak Partide ki kan değişimi göze çarpıyor. Birçok eski siyasetçinin, siyaset sahnesinden çekilme zamanının geldiğini gördük. Dilek Demiral’ın 2. Kez gelişi Seçimle olduğundan siyasi rüştünü de İspatlamış oldu.

Ve bir komplo teorisi paylaşayım istedim. Ak Parti de yeni sistem ve yeni bir kan değişimi sezmekteyim.  Önceki yazımda da belirttiğim gibi Çekmeköy, Enez, Keşan, Küçükçekmece, Silivri Üsküdar da 2 şer adayla gidildi kongrelere… (K.Çekmece geri çekti 2.adayını) Acaba diyorum! Bu ilçeler, Pilot Bölge olarak belirlenip Ak Parti de çok sesliliğe geçişi denemiş olmasınlar! Ee, Demokrasi adına birileri de yanacak arada canım. İhtilallar kendi evlatlarını yer sözü boşuna denmemiş…

Dilek Demiral kaybetmiş olsaydı; Ak Parti kaybetmiş olacaktı. Şimdi, Seçimlerin bir galibi var ama birden fazla mağlubu oldu.

Dikkatli bakarsınız görülüyor! Mavi listenin içinde filigran portre!

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..