Ana SayfaLütfü ErtürkTam Yerine Geldi Manzara Koyduk…

Tam Yerine Geldi Manzara Koyduk…

Başlık, Levent Kırca’dan alıntıdır “Olacak o kadar televizyonunda” ağızlara pelesenk ettiği bir repliktir…

Valla biz de okuyacağınız ve fotoğraflarda gözlemleyeceğiniz bir teknolojiyi tuttuk köşemize koyduk.

Reklam koymuşsunuz da diyebilirsiniz şu anda! Birkaç senede bir yaparız böyle şeyler. İşin başında güven gelir, dostluk gelir.

Dostum Hüseyin Can’dan söz etmeliyim ki bahsedeceğimiz teknolojinin ciddiyetini de anlamış olalım. İnşaat sektöründe uzun yıllar çalışmış, yurdun her bölgesinde inşaatlar üretmiş bir arkadaşımızdır. Silivri de iki binden fazla inşaatın taşeronluğunu yapıp kendilerinin ürettikleri inşaatlarında hala hazırda üretim yapmaktadırlar.

Nedir bu teknoloji? İnşaat sektöründe ne gibi yenilikler getirmiştir…

Tam yerine geldi dedik ve biz de “köşemize koyduk” dediğimiz yer de tam burası!..

Ekolojik ev sistemleri; Son yıllarda ülkemizde de fazla rağbet gören ve tercih haline gelen yeni nesil ev teknolojisidir.

Giderek yaygınlaşan popüler bir akımdır ekolojik ev. Malzemeler geri dönüşüme uygun, enerji ihtiyacını karşılayan ve depolanabilir bir döngüye sahip, kendi kendine yeten bir sistemdir.

Ekolojik ev nedir, özellikleri neler, diğerlerin farkı nedir konularını birlikte inceleyelim!

Ekolojik ev, enerji ve kullanılan malzeme bakımından doğal ekosisteme dayanan, dolayısıyla çevreye zarar vermeyen bir ev türüdür. Tıpkı doğal ekosistem gibi ekolojik ev de su, enerji, ısı ve sarf malzemeleri bakımından kendi kendine yeter. Bu enerjileri kullanır ve kullanım fazlasını depolar.

Yani elektriğini kendi üretir, enerji üretiminle ısıtma, soğutma sistemlerini otomatik devreye bir kuruş masrafınız olmaz. Atıklarınızı enerjiye çevirerek doğaya salınımı önler çevreci bir projedir.

Eh, uzun yıllar çevrecilik ettiğimiz için, daha görür görmez bittim bu ekolojik evlere! Yapıların en büyük özelliklerinden biri de yanmayan malzemelerden oluşudur. Fotoğraflardan izleyeceksiniz. 40 cm duvar kalınlıkları ile ses ve ısı yalıtımında son noktadalar. En harlı ateş kaynağını üzerinde deniyorlar; tutuşma, parlama yanma olasılığı yok!..

Bu özellikleri olan bir teknolojinin doğa ile iç içe olması ve bizlere ekolojik bir yaşamı müjdeliyor…

Araştırın. Yazmakta ve köşemize taşımakta ne kadar haklı olduğumuzu göreceksiniz! Bilgi için Hüseyin CAN TEL: 0532 261 60 11

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…