Kuzu Kotrası

Küçükbaş hayvancılık yapanlar bilir. Yeni doğmuş kuzuları ezilmesinler ve de hastalık almasınlar diye ayırırlar. Toklukları eti için, kurbanlığa ayrılacakları da özellikle koç olacakları çitlerle çevrilmiş ayrı bir bölümlere ayırırlar. Yani, nereden bakarsanız bakın sonuç ticaridir.

Öncelikli olarak malı telef olmaktan korumak ve de ederinin artışını sağlayacak olanakları arttırmak içindir! Buna Hayvancılıkta kotra denir.

Kabaca bildiğim bu!

Niye bu açıklamayı yaptım…

Dün, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel şehrimizi ziyaret etti. İyi de yaptı!

Belki bir 15 yıl olmuştur CHP’nin şehrimize Genel Başkanlık düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirmediği…

50 kilometre, çok değil ama yukarıda Silivri’nin temsil ediliş şartlarını gözden geçirmek gerek! Vebali kimin boynunadır bilemem…

Biz kotramıza dönelim!

Çarşıyı, 4 ayırmışlar! Kim yapmış, neden yapmış, kafamızda sorular yarattı…

Demir parmaklıklarla orta kısmı seyirciye ayırmışlar, baktım baktım diyecek bir söz bulamadım! Kenarları da boş bırakmışlar, buna da bir şey diyemedim!

Silivri çarşısı avuç içi kadar bir yer zaten! Dükkanlarla çevrili, niye ayrıca bölersiniz? Haydi böldünüz o üç otobüs iki midibüs ile de niye kapatırsınız.

Yukarıdan, aşağıdan emniyet boşlukları oluşturulmuş iyi tamam da hani biraz da “Biz bu kadar seyirci alırız” a dönmüş bu iş!

Yerleşim planını gördük, halkla iletişim iyi, galeyana getirme iyi, kalabalık iyi. Nasıl iyi diyeceksiniz? AK Parti adayı Murat Kurum’dan iyi, (Niçin hükümet binasının arkasına konuşlandırıldı bilemiyorum) İ. B. Başkanı Ekrem İmamoğlu kadar da yoktu hani.

Abartıldığı kadar olmadı!

Belki daha fazla olabilirdi. Bu çarşı yerleşim planını kim yapmış bilemiyoruz. Valla kimse darılmasın ama bildiğin kuzu kotrası olmuştu. İnsanları sıkışık düzen de kalabalık gösteremezsin ama sesi kontrol edebilirsiniz!

64 yıldır çarşıdayım, Çarşı meydanında gördüğüm siyasetçileri sıralayayım sizlere; Rahmetliler olarak Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş ve de Turgut Özal çarşımızda konuşup, Klasis Otel’in açılışını yapmıştı. Merhum Siyasetçilerimizin hepsine tarihi çarşımızda konuşmak nasip olmuştu. Yaşayan siyasetçilerimiz; Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel çarşımızda konuşma yapan sayın Genel Başkanlarımız. (Unuttuğumuz siyasetçilerimizi yorumlarınızda anımsatırsanız sevinirim.) sadece çarşı da olmasına dikkat edin!

Bu kadar parti liderine, bu kadar konuşmaya ev sahipliği yaptı bu çarşı ama kotra yapılmadı hiç! Boydan boya CHP’liydi, çarşımızı insan almazdı. Gün geldi, boylu boyunca AP’li oldu DYP’li oldu! At koşturdular bu meydanda, kıratı koşturdular; (Hasan Geyiktepe, ruhu şad olsun) boydan, boya alkışlarla ama insanlara hiç kotra yapmadılar. Nüfus 11502 iken 5000 kişiyle inlerdi bu çarşı …

2010 yılında Sabahın dokuzunda çarşıya indi köyler, mahalleler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmak için fırının üstüne çıktığında bir cayırtı koptu çarşının orta yerinden Sayın Genel Başkanın gözleri yaşarmıştı da duman kaçtı demişti…  Sabah 09.30 ve 4 bin kişi izledi. Bir tek araba yok çarşı da oysa 1500 araba ile karşılanmıştı.

Ama hiçbir siyasetçimiz için kotra yapılmamıştı! Özgürlükçü ve demokrasi aşığı bir partinin halka hitap için demir parmaklı kotra seçmesi ben de hayal kırıklığı yarattı. Allah’tan halk dışarı taştı da bu çirkin görüntü bozuldu. Yine de kalabalık 2000 kişiyi aşamadı. Artık, kotralardan mı  yoksa olan biten bu mudur bilemiyorum.  Üstelik köyler buradaydı ve günlerden pazartesiydi ve de bilerek seçilmişti…

Ya sonra?..

Malumun ilamı!..

Proje var mı? Yok… Zaten hiç olmadı! 15 yıllık tecrübeden söz edildi ama 15 yıllık tecrübenin Silivri için ürettiği bir projesi olmaz mı insanın ama ne yazık ki yoktu…

Olsa ne olur, hepsi yapılmış durumda; bazıları da tamamlanmak üzere!..

Belki dedik, belki CHP Genel Başkanı bir şeyler söyler, bir şeylere dikkat çeker ama olmadı! Bildiklerimizin üzerinden geçti gitti.  Gidici gibi konuştu ve gitti… Olsun dinledik.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…