Ana SayfaLütfü ErtürkKadersiz Şehrin Kedersiz İnsanları

Kadersiz Şehrin Kedersiz İnsanları

Kadersiz Şehrin, Kedersiz İnsanlarıUzun zamandır siyaset yazmak istemedi canım. Belki alınganlık, belki yılgınlık, ne derseniz deyin işte!

Sevgili üstadımız Cihangir bey’in son yazısını okuyunca şöyle eskilere doğru bir gittim. Dört yılı aşkın bir süre Silivriliyiz.com sitesinde omuz omuza kalem salladık… Hakkını yiyemem bir gün olsun bana şunu da yazma bunu da değiştir dememiştir. Ben dört yılı aşkın süre içersinde yazdığım yazılarım da bu kentin insanlarına yanlış ve doğrunun bıçak sırtı hassasiyetlerinden bahsettim.

Şimdi, değerli ağabeyimin bugünkü yazısına attığı başlık dikkatimi çekti. “Başkanın hayali projeleri”

“Gülümse kaderine” adlı şarkı geldi aklıma şimdi! Zoraki de olsa gülümsüyor insan…

Aşk olsun ağabey, başkanımızın gerçekleştiremediği projesi mi var? Hayal ettiği bütün projeleri tek, tek hayata geçirdi.

Sadece sizin siteniz de yüzelliden fazla yazıda; bu şehrin kadersizliğinden bahsettim. Unuttuğumuz bir şey vardı sanki… İnsanların kedersizliği…

Bize yaraşır yollarda ağızları, yüzleri kan revan içinde; “Silivri de yaşamak güzeldir” deyip yaşıyorlar. Tercihleri bu yönde oldu ne diyebiliriz ki?

Aslında var ya sevgili ağabeyim. Silivri’nin siyasetteki kırılma noktası 1994 yılıdır. İstersen biraz eskilere gideyim.

Yıl 1994

“Yerel seçimlere bir iki ay kadar bir süre var. Yer, şimdi ki Özel idare binasının önü; saat öğlen 12.00 Karşıdan Özcan Işıklar geliyor. “ Lütfü, gel bak ne diyeceğim! Erdoğan Ataç ile Selami Değirmenci bu seçimde kapışacaklar. Yılmaz ağabey de (Kandemir) DSP’den başkan adayı olacak. Aradan çıkma ihtimali çok yüksek gelin destekleyelim. “

Aradan henüz üç, dört saat geçmişti ki Özcan bey, Sayın Değirmenci ile sahilde kol kola turda idi. Gördüğümde yumuşak bir helalleşme olacak diye düşündüm.

Saat 17.00 akşam saatleri, Zafer köşe Fuat Bulcan ağabeyimizin büfesinin önündeyim! Özcan Bey, büfeye giriyor ve Bulcan ağabeyle kısa bir konuşma yapıyor. Herhalde Bulcan ağabeyin bana sesleneceğini tahmin etmiyor.

Nitekim sesleniyor da;

“ Duydundu mu sen? Bak, Başkan Bey arkadaşı, önce meclis üyesi sonra da başkan yardımcısı yapacakmış!”

Şaşırmıştım! İçeri doğru giderken, “Yanlışlık olmasın, arkadaşımız Yılmaz Kandemir’i destekleyecek” demiştim.

Ne oldu dersiniz?

Ben bir dakika da yalancı konuma düştüm. Uydurduğumu söylüyordu. Sonrası, birkaç paket sigara, birkaç kutu çikolata ezilmişti.

İşte o günden sonra makûs talihi hızla değişti Sayın Işıklar’ın, etten kemikten basamakları hızla tırmanıyor. Aklından geçen projelerini tek, tek hayata geçiriyor, Zirveye hızla yaklaşıyordu.

Sevgili ağabeyim, uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Her şey gözlerimizin önünde gelişti. Bence hayalde kalan hiçbir projesi yoktur sayın başkanın.

Siz, sanırım Silivri için endişe duymaya başladınız!

Oysa ben Başkan için endişe duyuyorum.

Bu CHP ile bu kadar oluyor, Silivri durdu ilerlemiyor. Silivri de ekonomi tükenme noktasında! “geçsin de Silivri’nin önü açılsın” diyenler çoğunlukta, her an kendisini feda edebilir diye düşünüyorum. Eh, yeni kaynaklar lazım. Çalışkandır başkanımız mutlaka bir hayali vardır…

Silivri’nin Başkanı var, yaparsa o yapar…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..