Ana SayfaLütfü ErtürkDerenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vurmak

Derenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vurmak

07.02.2022 günü, yani dün Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı, Şubat ayı meclis toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumu gerçekleşti.

Bir bardak suyun hava raporunu verelim hemen!

Fırtına falan esmedi, estirilmedi, estirmek şöyle dursun, neydi niyet, ne oldu akıbet diyerek bardaktaki suda yüzen yelkenliler, sağ salim limana yanaştılar!

Herkes mutlu!

Kutlama mesajları, tebrikler, temenniler ve kapanış…

Asıl, benim kafama takılan; şu çöp davasının avukatlığına soyunanların içindeki bulundukları durum!

Siyaset bilimi, toplumu yönetme sanatıdır. Kekleme sanatı değil!..

5 mikrogram siyaset bilgisiyle, 25 yıl siyaset yapabilmek ise ayrı bir sanat, ayrı bir zanaattır.

Hep söylerim, yıllarca da söyledim.  CHP’nin DNA’sı bozuldu! O kadar çok devşirme kadrolar ve bu kadrolarla birlikte devşirilmiş düşünceler yerleşti ki tüzüğüne dönüp bir baksalar, CHP’yi tanıyamayacaklar!..  Bugün, CHP’nin ne yönetimi ne de yönetilme biçimi CHP’nin kendisine ait değildir!..

Ya Nedir?..

Parti, futbol takımına döndü! Transfer, transfer, transfer de nerede CHP’nin kadrolarında yetişenler, gençlik kollarından gelenler, kadın kollarından gelenler!.. Yok, bu genelde de hep böyle, il ilçe belde de böyle araştırın göreceksiniz…

Onun arabası var da ruhu yok!..

CHP’nin Ak Partiden transferi meclis üyesi Lütfü Vardar’ın Çöp ihalesi ile ilgili sorusu bütün konuşulanların üzerine çıkması ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın sade bir biçimde ve saniyeler içinde ikinci bir söze gerek kalmadan soruyu bertaraf etmesiyle sonuçlandı.

Neden, ikinci bir söze gerek kalmamıştı! Şu sözler, kapıyı sıkıca kapatıyordu!.. Belediye personeli olan bir kişinin, belediye de nerede görev yaptığının önemi yoktur!.. Parası, yine belediyenin kasasından çıkıyordu!..

Daha fazlasını kurcalamayalım, sebep sonuç ilişkisinin tek dayanağı defter kayıtlarıdır!..

Buraya kadar ne vardı diyeceksiniz!..

Siyaset bilgisi veya derin siyaset burada başlıyor!

Herkes, Lütfü Vardar’ın Özcan Işıklar dönemini savunduğunu, her iki dönemin de çöp ihale giderlerinin aynı olduğuna vurgu yaptığını düşündü!..

Bu böyle mi görünüyordu! Evet, ayrıca severler de Özcan Başkanını.

Oysa durum hiç de öyle değil!

Özcan Başkanın kendisinin yeniden seçilmesi için gerekli mercilere, gerekli baskılar yaptığını ola ki tutmazsa bir (B) planı olduğu konuşulmasını alttan alttan kamuoyuna duyurduğunu herkesçe malumumuzdur. (B)  planı çok istediğinden mi yapılmıştır ya da yapılmış izlenimi verilmektedir!.. Asla, olasılık bu ya! Kendisi bir şekilde CHP’den olmaz ise diğer partilerin birinden aday olursa bir böl, yönet taktiğidir!.. Benden sonra tufan yani…

Peki bu Lütfü Vardar’ın zoru ne?..

Onun, bir zoru yok. Yanında iki tane zor adam var. Siyasette pişmiş, siyaset manevralarını çok iyi bilen iki adam! Özcan’ın bu hamlesine karşılık içinde bulundukları (B) planını harekete geçirip, (A) planına dönüştürecekler ve Özcan Işıklar’ın elinden alarak, (B) planındaki kadroyu ( A ) takımı olarak seçimlere lanse etmek!..

Lütfü Vardar’ın Bu işin şövalyesi oldu! Peki, durumdan haberdar mı? Pek sanmam!

Meclis toplantısında ne yapmak istendi!..

Işıklar döneminin itirazlara en açık olan, en fazla iptal edilip yeniden ihale edilen, en şaibeli ihaleleridir. Çöp ihaleleri, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın üzerinde titizlikle durduğu kendi döneminde eski ihaleye göre 1/10 bedelle ihale edildiğinden, itiraz edilse bile aradaki farkın kapatılamayacağı herkes tarafından bilinmektedir.

İşte, (B) plan içindeki plancılar; “Abdülhamit düşerken” dediler ve selden kütük almamaya karar verdiler…

Çöp ihalesi derenin taşıdır ve derenin kuşunu bununla vuracaklar!

Özcan Işıklar’ın parti içi infazı, çöp ihalesini gündeme taşımakla gerçekleşecektir!..  Bu başlangıç, bundan sonra olaylara bir de bizim gözümüzle bakın!

Son bir durum!

10 yıl boyunca kusursuz itaatin getirdiği sancılar ne olacak?.. (B) plancılar bir aynaya baksınlar, minicik bir leke, kocaman bir şaibedir!

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..