Ana SayfaGündemÇalışan gazeteciler gününü anmak!

Çalışan gazeteciler gününü anmak!

“Manayı hakiki müteazzir olduğunda mecaza gidilir.”

biz işin aslını söyleyelim!

Öncelikle, günün anlam ve manasını doğru söylemde bulunduğundan dolayı Sayın Belediye Başkanımızı tebrik ediyor ve de teşekkür ediyorum!

Böyle günler, anılması gereken günlerdir. Kutlanmaz, kutlanamaz! Bir utkuya bağlanacak bir sonuç elde edilmiş günler değildir.

Bir yılın dolmasına şurada haftalar kala Sayın Yılmaz’ın hiç kimseye bir husumet bağlamadan, hiçbir arkadaşımı diğerinden ayırt etmeden ve söz hakkı vererek anma günümüze bir renk vermek istedi!

Dedik ya! “Anma günümüz” diye. Bizler, günü anmayla ilgili değil de Belediye Başkanına çalışmaları ile sorular ve mesajlar iletmeye kalktık!

Gün, bizim anma günümüzdü!

Eh, gözümden kaçmayan bu durum biraz da Volkan başkanın yerel basınla fazla bir arada olamayışına bağlayalım istedim!

Çünkü, gördük ki Belediyemiz olarak ne kadar çok proje üretmişler ama halka ve yerel basına fazla sızdırmamışlar!

Başkan bey diyor ki “projeleri hayata geçirdiğimiz süreçlerde duyuru yapacağız”.  Eh bir bakıma doğru! Nedenlerden birincisi, “proje hayata geçmeden yıpratılmasın” istiyor.

İkincisi, yetiştirilmesi mümkün projeleri gündeme almak istiyor 30 adet projenin haber olması bazen infial olup kendisine geri tepen silaha dönüşebilir!

Bunları konuştuk!

Daha fazla bir araya gelebilmenin sözünü aldık!

Çalışan gazeteciler olarak bugün de çalıştık yani!…

Çalışan Gazeteciler Gününden de bahsedelim biraz günümüzü anmadan geçmeyelim!

Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.

Günümüzde basın özgürlüğü hakkında konuşacak o kadar çok sözümüz var ki!

Sizlere minicik bir araştırma sonucu vereyim! Türkiye’de 36 binin üzerinde internet sitesi yasaklı ve 108 gazeteci ise tutuklu. İşte Çalışan Gazeteciler Günü hakkında bilinmesi gerekenler…

2019 yılında Türkiye’de en az 170 gazeteci mahkemelerde haberlerini, yazılarını, yorumlarını çok çeşitli suçlamalar karşısında savunmak zorunda kaldı.

En az 60 gazeteci haberleri, yazıları, eleştirileri gerekçe gösterilerek sokak ortasında ya da gece yarısı ev baskınları ile gözaltına alındı. En az 66 gazeteciye 225 yıldan fazla hapis cezası verildi.

Bir farkla!

Sanmayınız ki eskiden çok farklıydı durum!

10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı. Yani doğru tanımlanmaya başlandı!

Emeğin tarumar edilmesini görmezden gelip, şehit gazetecileri anma günü algısını yaratmaya çalışanları da unutmayarak ve de gerçekten görevleri başında şehit olan meslektaşlarımızı en ulvi duygularımızla anmak istiyorum!

Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında 31 yaşındayken şehit edilen Gazeteci Adem Yavuz’u

Çerkezköy’de kara saplanan treni haber yapmak için yola çıkan ve çatalca yakınlarında donarak şehit olan, Foto muhabiri Abidin Behpur,u muhabir Yüksel Kasapbaşı’nı ve şoför Yüksel Öztürk’ü 1963 yılında 25 Ocak’ta yitirmiştik…

Ve… Metin Göktepe’yi anmak istiyorum!

İnsanlık suçu ile katledilen değerli kardeşimize buradan, bugün sevgilerimizi gönderiyorum!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..