Ana SayfaErdal SezginGECE AYDINLANDI

GECE AYDINLANDI

Dün gece Silivri’de  ”Halk İttifakı” kuruldu.  Kentin üzerine çöken bulutlar birden dağıldı. Yüzlerce kişi Ünsal Düğün Salonunda IŞIKLARI yaktı hem de FENA YAKTI (!)  Ortalık pırıl pırıl oldu.

Gözlemlerime geçmeden önce,kafama takılan bir soruyu paylaşayım:  Silivri neden bu denli önem kazandı ve gündeme oturuverdi?.. Dünür neden  bastırdı, Dersimli niçin tırstı?..

10 yıldır Silivri’de elle tutulur bir  başarısı olmayan  kişi   için,  MYK’yi  zamansız bir  istifa ile tehdit etmesi nedendi?   35 yıldır oturduğum bu  şehrin  önemini yeni yeni kavrıyorum. Dünür’ü anlıyorum, duygusal bağ olabilir, finansal destek görebilir de Dersimli’ye ne oluyor?  İşyerimin karşısındaki kafede Değirmenci’yle tavla karşılaşmalarını izlediğim Gürbüz Çapan’a ne oluyor da haddini aşarak  kentimizin adayını belirlemeye kalkıyor!  Sarıgül’e de sözüm yok ,çünkü  birlikte kısa süreli yurtdışı geziler yapıyorlarmış.

En çok da neye şaşırdım  biliyor musunuz? 21, 22,23. dönem TBMM’de önemli görevler yapmış Çanakkaleli   bir  milletvekili  dostum  facebook yorumlarında  Silivri adayının kim olması gerektiğini belirtiyordu!

Şunu  vurguluyarak sürdüreyim yazımı, Halk İttifakı’nın oluştuğu gece  Sarı Çocuk’un vurguladığı gibi, benim de CHP’lilerle bir sorunum yok. Onlarla dostluğum sürecek. Kısmetse  Dersimli  o koltuğu bırakırsa partime geri dönebilirim. (Tabii yenilgilerine yenilerini eklemesini temenni etmem ama  çoktan gitmeliydi!)  Dirayetsiz, âciz, saygınlığını yitirmiş biri benim genel başkanım olamaz!

Kendisi birilerine ”kibir abidesi ” deyip duruyor ama  gösterdiği aday kibir abidesi… Yıllardır üyesi olduğum CHP’li  bir başkanla  4-5 yıl bir kez olsun selamlaşmadım bile! Çok da önemliydi benim için (!)

Özele girecek ama bir anımı kısaca paylaşayım sizlerle. Bir  masada birlikte otururken değerlendirmemi yanlış anlayıp masamızdan fırlayıp gitmişti. Bunun üzerine  telefon açtım, yanlış anladığını açıklamak istedim. Telefon yüzüme kapatıldı, iyi mi? Bunun üzerine, öğrencim Orhan Öpçin aracılığı ile bir faks gönderdim. Makamına saygıya dayalı, ”Sayın Başkanım”la başladım, ”saygılar sunarım” la bitirdim.  Aldığım yanıt ,hitapsız başlayıp,hitapsız bitirilmişti.  İletisinin en ilginç bir tümcesi de şöyleydi: ” Bende kabahat ki öyle bir grubun masasına oturdum” !  O bulunmayı zul addettiği (!) masada kimler vardı biliyor musunuz?  Bir emekli öğretmen-esnaf (bendeniz) ,bir emekli albay-İstanbul İl  Genel Meclisi üyesi, bir emekli öğretmen- Gümüşyaka eski belde başkanı,CHP üyesi  otobüsçü ve mekân sahibi (!)

Diyeceğim o ki aralarında oturmaktan rahatsız olan bu vatandaş , kişilere gereksinim doğabileceğini düşünmedi!   Gün geldi,çattı!..

Ben de diyorum ki;  kabahatin büyüğü bende,  iki seçimde de peşinden koşmuştum! Pek çoğu gibi Belediyemizin pompasından değil,  akaryakıt istasyonundan  benzinimizi alarak her toplantıya  katılmıştık !

   Dün gece benim gibi ‘pişman” yüzlerce kişi gördüm. Kadını-erkeği, küçüğü-büyüğü, memuru-esnafı,Türk’ü-Kürt’ü- Çerkes’i – (benim gibi) -Arnavut’u  salondaydı. Gözleri ışıl ışıldı. Dayatmaya meydan okuyorlardı! 

Kendisine yakınlık gösteren,sorunlarına çözüm arayan, kentin malına  sahip çıkan, 10 Kasım’da  Bulgaristan’da  kare tamamlamayan,  sık sık 5 yıldızlı otellerde safa sürmeyen, çiçek, böcek,domates festivalleri yerine , kültürel etkinlikleri tercih eden  başkan istediklerini dillendiriyordu  katılımcılar.  İçlerinde, beni gururlandıran öğrencilerim vardı.

Bunları gözlemledim dün gece.

   Doğrusu böyle bir katılım beklemiyordum.  Halk ; ittifak arayışındaydı! Bir kıvılcım bekliyordu. Dün gece  çakıldı bu kıvılcım. Kader utansın!..

İki kez çizik yemiş birisiyle ,  AKP ve MHP’nin kapısını çalmış,  ”Seçime değil ölmeye geliyorum. Bir  daha Bucak’ın içinde bir tane başka partili araba görürsem  kendileri bilir, kendi mezarlarını kazmaya başlasınlar”  demiş olan  Fatih Mehmet Bucak’ı aday yapan Dersimli’yi kutlamadan bitirirsem eksik yapmış olurum.(!)

Öğrencim Suna Göçengil’e bir sitemim var: Böyle yanlı davranmakla bizi üzüyorsun. Lisedeyken seni ”Erkek Fatma” olarak niteliyordum. Nitekim ailenin ticari işlerinde  çok etkindin. Başarılı öğrencimdin. Amma… (Nitelediğim tabiri biz  takdir amaçlı kullanırız.)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..