Ana SayfaSiyasetDEMİRAL'la DOBRA DOBRA

DEMİRAL’la DOBRA DOBRA

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’in 2. dönemindeki ilk röportajını Lütfü Ertürk ve Cemile Kayar’la gerçekleştirdi.

Lütfü: İkinci dönem tekrar başkan seçilmenizi kutluyoruz. Göreviniz Hayırlara vesile olsun.

Demiral: İnşallah tüm Silivri için hayırlı olur. AK Parti ailemiz için hayırlı olur. Silivri’miz için hayırlı olur, Allah bu görevi layığı ile yapmayı nasip etsin diye dua ediyorum. Üzerimize düşen sorumluluğu üzerimize düştüğü gibi yapmayı nasip etsin Allah

Ertürk: İkinci ilçe başkanlığı döneminde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Demiral: Bizim AK parti Silivri ilçe teşkilatı olarak ilk önce stratejimiz ve misyonumuz birleştirici olmaktır. Benim buradaki esas amacım birleştirici bir misyon yüklenip, güzel başarılara imza atabilmek. Birlik ve beraberlik noktasında benim ismimin tercih edilmesi de bu olsa gerek. Bende burada daha kucaklayıcı olarak yönetimimi kuracağım. Yönetimimizle ilgili çok farklı şeyler yazıldı, azılmaya devam ediliyor. Böyle bir algı çıkartılmaya çalışılıyor, bununda bilinmesini istiyorum. Asla ailemizin içinde çekişme, çok keskin ayrılıklar, keskinleştirilme stratejileri hiçbir zaman olmamıştır.

Tabi ki insanın olduğu yerde ve Demokrasinin olduğu yerde farklı görüş ve ayrılıkları çok doğaldır ama yansıtılmak istenen AK Partinin içerisinde yangın var. AK Partinin içerisi karışık vs. gibi böyle algılatılmaya çalışılıyor. Asla böyle bir durum söz konusu değil. Şu anda hala hazırda yönetimim ile ilgili sorunlar vs gibi algı yansıtılmaya çalışıldı. Çok önemli çalışmalar yaptık. Biz çok uyum içerisinde çalıştık ben onlara çok, çok teşekkür ediyorum. Hepsinin emeği çok fazlaydı. Yerel seçimdeki performansımız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde evet sonuçlarla ilgili belki birinci parti olamadık, belediyeyi alamadık. Burada sarf edilen emekleri görmezlikten gelinmemelidir. Burada %42 oy alınmıştır. AK partinin Silivri’de kurulduğu günden gelinen sürece kadar gelinen noktada en yüksek oy oranını almış olduk. Burada bir başarıda vardır. Burada benim ve belediye başkan adayının performansı değil, burada işin mutfak tarafından tutunda biz sahada ekip olarak çalıştık. Ben ekip olma ruhuna çok önem veriyorum. Bunun böyle bilinmesini de çok arzu ederim. Biliyorsunuz 2015 yılında genel seçimlerimiz var. Bu seçimin en önemli ayağı, mücadelemizde bu davamızda bu AK parti kurulduğu günden bu yana kadar genel başkanımız kurucumuz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmak istediği en önemli icraat sivil anayasa meselesidir.

Türkiye’nin acil buna ihtiyacı var. Hukuksal alanda da yargıda da ihtiyacımız var. Yasamada da ihtiyacımız var. Bunun gereklerini biz halkımıza çok iyi anlatacağız. Bu misyonu Türkiye’de yüklenen parti olacak. Tarihte bunu böyle yazmış olacak. Ondan sonrada 3,5-4 yıl sürecek bir ilçe başkanlığı süremiz var. Allah izin verirse ondan sonrada İBB’nin Silivri ayağını da temsil ettiğimiz için, büyük şehrin yardımlarını takip ederek, aynı zamanda da Silivri’nin ihtiyaçları noktasında çalışmalar yaparak devam edecek. Şu anda da belediye de muhalefet partisi görevini üstlenmiş bulunuyoruz. Biz Silivri adına yapılması gereken ne varsa samimiyetimizi ortaya koyarak yapacağız. İBB ile ilgili yarım kalan çalışmalar var ama onların tamamlanması içinde ve üstüne projelerimizde var büyükşehrimizle tekrar görüşüyoruz, bunlar yakın zamanda da tek tek açılışları yapılacaktı. Birçok projeyi de Silivri halkı görmüş olacak.

Cemile: Dilek Demiral kimdir? Kendinizi bize tanıtır mısınız?

Demiral: Tabi muhakkak herkes tanımayabilir. Ben, Silivri’de doğdum, büyüdüm. Yaklaşık üç, dört nesildir, Silivri’de yaşıyoruz. Silivri’nin içerisinde halalar, teyzeler, yeğenler, kuzenler hepsi Silivri’de. Dilek Demiral, Silivri’yi seven birisi öncelikle Silivri’yi gerçekten çok seviyorum.

Ertürk: Çok güzel bir başlık attınız insanlara dokunabilmek şimdi bu yeni döneminizde bu başlığın altına neler toplayabiliriz? Örneğin gençlik kolları, kadın kollarıyla ilgili projeleriniz var mı?

Demiral: Aslında şöyle söyleyeyim. Sadece gençlik kolları, kadın kolları diye ayırmak çok doğru değil teşkilat olarak bizim zaten sosyal işlerdeki birikimimiz ve sosyal işlere verdiğimiz önem ortada bununla ilgili birimimiz var sosyal işler birim başkanlığı dolayısıyla yine sosyal işler projelerimiz devam edecek. Genel merkezimizden bize yansıyan yapılması zorunlu projelerimiz var Silivri özelinde gördüğümüz eksikleri tamamlamakla ilgili projelerimiz var. Hiç durmayacak bu sosyal projeler mutlaka ki üretilecek ama bu dönemde yakın tarihteki projelerimin içerisinde sağlıkla ilgili projelerimiz var. İnsanlara şuanda hükümetimizin de yapmış olduğu evde bakım hizmetleri meselesi var ben bireysel olarak bunu yaşadım babamın rahatsızlığından bunun ne kadar önemli olduğunu bizzat kendim gördüm. Hastaneye gidemeyen yaşlı yatalak olanlar için o kadar önemli bir ihtiyaç ki bunu yaşamadan başınıza gelmeden bilmiyorsunuz bunun ne olduğunu. Evde bakım hizmetlerini Silivri devlet hastanemizde veriyor. Bir proje daha yürüyor bugün yine meclis üyesi sevgili kardeşim Tuğba hanımla paylaştık günümüzün konusu bağımlılıkla ilgili projemiz var, biz bir ayağını gerçekleştirdik bir ayağında da bu uzun soluklu bir süreç var. Şuanda fabrikalara giderek özellikle çalışan annelere ve babalara bağımlılıkla ilgili bilinçlendirme seminerleri vereceğiz halkımızı bilinçlendireceğiz.

Ertürk: Yerel iktidarın ağzına pelesenk olmuş bir Boğluca Deresi meselesi var. Bu konuda bize ne söyleyebilirsiniz?

Demiral: Şuan benim elimde bir tutanakta var, bir toplantı tutanağı bu. Bunu ilk defa sizinle paylaşmış olacağım.

İSKİ genel müdür yardımcımızla yaptığımız bir görüşmeydi yakın zamanda bir toplantı gerçekleştirildi sadece Silivri’yle ilgili değil tüm İstanbul’la ilgili. İstanbul’da birçok dere ıslah edildi çok büyük sorunları giderildi bu noktada da tabiî ki bir şeyler eksikte kalabiliyor. Daha iyisi olsun diye de uğraşılabiliyor. Ben bunu hep söylüyorum bu işi bitirmeye ya da bu işi yapmamaya niyetimiz olsaydı zaten başlamazdık belki de kimse bu dereyi ıslah etmiyorsunuz demezdi ama biz bu derenin büyük bir kısmını ıslah ettik. Zaten gidip görmek isteyen arkadaşlar varsa İlçe Orman Bölge şefliğimizin olduğu yerden devlet hastanesi civarına kadar nasıl ıslah edildiğini görebilirler. Bir işin bir oluş süreci vardır. Bir insan bile 9 ay 10 günde dünyaya geliyor. Tamam, bir takım aksaklıklar oldu, ben bunu hep söylüyorum tabiî ki kabul etmeyende bir kitle vardır!

Neden anıtlar kuruluna takıldı? Diye soruyorlar…

Bizi Burada durduran o tarihi köprü oldu. İhale bedelleri ödenmiş olmasına rağmen durduk. Ben bunu bir basın toplantısında da dile getirdim.

“Bu kadarda kolay değil”  diyerek olumsuz yanıt aldım. Anıtlar Kurulu nereye bağlı hükümete bağlı değil mi?”

Hükümet bu işe el atsa yapılabilir elbette yapılabilir ama şuanda orasıyla ilgili arkeolojik kazı kararı çıktı.

Peki, o zaman ne yapalım? Yıldız Butiğin olduğu binayı yıkalım. Köprüye de zarar verelim sonrada köprüyü yıkıp tarihimizi yok edelim öyle mi? Bunu istesek de yapamayız. Bir önceki zihniyete dönüyorum. Bu konu benim çok hassas bir noktam haline geldi. Biz, önceki dönemlerin Silivri’de yaptığını yapmıyoruz.

Hangi zihniyet o tarihi köprünün üzerine asfalt dökebilir, böyle bir acı tablo yok.

Silivri’nin altından görmediğimiz birçok kanallar geçiyor görmediğimiz bir köstebek yürüyor Silivri’nin altında çok büyük makinalar yürüyor bunu yine büyükşehir eliyle yapıyoruz.

İyi ki büyükşehir kanunu çıktı. Bu hizmetleri gördük. Silivri’nin bütçesiyle ne yapılabilecekti?

Hiçbir şey yapılmadı, yüzyıllardır yapılmadı da. Silivri halkından şunu rica ediyorum 2016 yazına kadar müsaade istiyoruz bu süreden sonra artık atık su, dere ıslahı gibi İSKİ’nin yapacağı yatırım çalışmalarını bir daha konuşmayacağız çünkü böyle bir sıkıntımız kalmayacak.

Cemile: Seçilmiş biri olmak sizce nasıl bir duygu?

Demiral: Tabi ki nefsi olarak güzel bir duygu bu bana şu duyguyu veriyor. Demek ki siyasette hedeflediğim noktalara doğru adımlar atmış oluyoruz.  Biraz önce dedim ya insanlara dokunabilmek meselesi, insanlara dokunmuşsunuz ki insanlar sizi seçmişler ve çok onore edici bir şey bu, ben sevildiğimi hissediyorum insan olarak bunu hissediyorsunuz zaten buda karşılıklı oluyor çok güzel tablolarla karşılaşıyorum, teşkilatımızın içinde karşılaşıyorum, markette karşılaşıyorum zaten siyasetle uğraşıyorsunuz. Halktan kendinizi soyutlamanız mümkün değil ben siyasete de girdim ilçe başkanı da oldum hayatımda zerre değişiklik olmamıştır marketten alışverişimi kendim yaparım, sabah beni simit alırken de görebilirsiniz esnafla selamlaşırım karşılaştığınız insanların sizi evine davet ediyor olması çok güzel şeyler seçilmişlik bir tarafa o sevgiyi görüyorsunuz buda size yetiyor. İnsanlar sevmediği insanları seçmezler zaten.

Cemile: Sizin ilçe başkanı olmanızla birlikte partiden uzaklaşmalar olduğu doğrumudur?

Demiral: Hayır böyle bir şey doğru değil partimizde uzaklaşma gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü bu bir dava bilinci ben bütün arkadaşlarımın bu dava bilincinde hareket ettiğini düşünüyorum Ama dediğim gibi insanız özellikle tabi ben bunu ilk defa yaşamış oldum daha tecrübeli siyasetçilerimizde bana bunu söylediler. “Dilek hanım, siz meclis üyesi listesini hazırladıktan sonra tam anlamıyla İlçe Başkanı olacaksınız” demişlerdi. Ben ne dediklerini anladım. 80 kişi var bunların içerisinden işte 30,31 kişiyi seçeceksiniz ama bu arkadaşlarımın hepsi buna niyet etmişler bunu deklare etmişler. Fakat geriye kalan kişilerle ilgili olarak da onların gönüllerini alarak ilerlemeniz lazım.

İçsel olarak gönül koymalar olabilir tabi ama bunlar bireysel şeyler değil asla ki bizim partimizin içerisinde kavga olsun, sandalyeler ayağa kalksın böyle bir kültürümüz olmadı ki zaten olamazda. Cuma günü bir danışma meclisimiz var. Milletvekilimiz Harun Karaca’nın da katılacağı bizim meclislerimiz herkese açıktır.  Gelip orada fikirlerini deklare ederler, söylerler soru cevap şeklinde gider bu, biz içimizi böyle dökebiliriz… Yöneticilik noktasında işin en zor kısmı bu zaten şimdi belki bu dönemde de yönetim kadronuzu kurarken mevcut yönetimden arkadaşlarla yürüyeceğiniz olacak yürümeyeceğiniz olacak ama o arkadaşlarım biliyorlar ki hepsi Ak Parti gömleğini giymiştir. Silivri’de ve burası onların evidir her zaman gelirler giderler böyle bir küskünlük söz konusu değil.

Cemile: Siyaset yaşamınızı nasıl etkiliyor?

Demiral: Siyaset yaşamı dolu, dolu etkiliyor şuanda çok küçük bir parça var özel hayatıma ayırdığım onun dışında tamamen siyasetle dolu hayatım.

Cemile: Kadın olarak siyaset yapmanın zorlukları nelerdir?

Demiral: Kendinize bir kere az zaman ayırıyorsunuz. Özelinizde yapmak istediğiniz şeyleri yapamıyorsunuz… Örneğin, gitmek istediğiniz tatile gidemiyorsunuz. İlçe Başkanı olduğum dönemden bu güne kadar şöyle 10 günlük tatil yapmak istedim ama henüz kısmet olmadı. Erkeklerin daha farklı bir dünyası var, kadınların kadınsal bir misyonları var ama benim avantajım bekâr olmam. Benim için siyasette büyük bir avantaj. Allah razı olsun annem çok büyük yardımcım benim bu beni çok rahatlatıyor yoksa evli olmak çoluk çocukla bu işi yapmak çok zor. Bu hayatın yükünü kadınlar çekiyor maalesef.

Cemile: Gelecekte siyasi olarak düşünceleriniz nedir?

Demiral: Dinimizde de var. Allahtan isteyeceksiniz. Görev alınmaz verilir, meselesi vardır ya! Belki size klasik bir söz gibi gelecek ama ben küçük ya da büyük görev ayırımında bulunmuyorum. Genel Başkan yardımcısı. Süleyman Soylu ile de konuştum. İlçe Başkanlığı konusunda müsaademi o dönemde isterken söylemiştim. “Siyaseti bırakmayacağım devam edeceğim. Küçük ya da büyük, her türlü görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışırım.”  Dedim. Şu noktada olmak istiyorum diyebileceğim bir şey mesela! Milletvekili olmak istiyorum, Bakan olmak istiyorum, kendimi oraya saplamış durumda değilim. Aranan insan olmak istiyorum.  Benim siyasetteki hedefim bu… Aranan insan, sevilen insan olabiliyorsanız; zaten size bu arkasından başarıları da mevkileri de getiriyor. Siz, işinizi doğru yapın niyetiniz halis olsun;  gerçekten halis niyetlerle yola çıktığınızda Rabbim yolunuzu açıyor. Şükürler olsun bunu çok net gördüm. İçinizde halis niyet yoksa bir yerde takılırsınız. Buna da çok inanıyorum. Onun için Allah bu görevi layıkıyla doğru yapmayı nasip kısmet etsin sevilen insan olalım yoksa ölümlü bu dünya. İşinizi doğru yaptığınızda kendiliğinden gelecektir bazı şeyler.

Cemile: Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetimi olarak sorunları çözmek üzere hazırladığımız projelerimiz var dediniz. Bunlardan birkaç tane örnek verebilir misiniz?

Demiral: Önümüzde bir seçim var. Bu seçime kadar özellikle insanlara dokunabilmek! Projelerimden bir tanesi de ben bunu itiraf ediyorum.

Durağan bir döneme denk geldik! Hep çalışmaların alt yapısının yapıldığı daha meyvelerini almadığımız şeyler var. Mesela seçim zamanına kadar yapmak istediklerim. Özellikle de iştiraklerle ilgili noktada yapılmış projeler. Zaten onların inşallah açılışlarını gerçekleştirmiş olacağız. Yakın zamanda İSMEK binamızın açılışı var günde 2000 kişi oradan hizmet alıyor. Silivri’de, onun haricinde okullara spor salonları yaptık onların açılışları olacak, dereyle ilgili tamamlanması inşallah bizim dönemimize denk gelmiş olacak. Şu anda beni çok üzen bir konu var! Teknik olarak ciddi anlamda takıldığımız bir konu Müjdat Gürsu tesislerinin gece kullanamadığımız alanı var acilen orasıyla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve bunları bir başlık altında topladığımız zaman Silivri’ye hizmet noktamızdaki açılışlarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Ak Parti teşkilatı olarak biz insanların çok fazla önüne koymadık “bunu biz yaptık, şunu biz yaptık diye şuandaki belediye başkanımızın yaptığı ya da en önemli şeylerden küçücük şeyleri bile bayağı bir tantanalı halde anlatıyorlar. Halkla ilişkiler yada reklam boyutunda biz biraz mütevazi davranmışız bu çalışmalarımızı da insanlara tanıtmak gerekliliğinin eksikliğini de görmüş oldum bu yönde de ilerleyeceğiz Silivri’deki en büyük sorunlardan biride otopark sorunu biz bekliyoruz tabiî ki Belediye Başkanı Özcan Işıklar ın verdiği sözler var!

Otopark sıkıntısı Silivri içindeki trafik keşmekeşliği bununla ilgili projelerini görmeyi bekliyoruz. Bir taraftan da şunun da müjdesini vermiş olayım. Alt yapı çalışmaları ve projelerle ilgili İBB le görüşmelerimiz oldu. Belli bir aşamaya geldikten sonrada bunların tekrar deklarasyonunu yapacağım.

Sayın Işıklar’ın yapamadığı tanıttığı projelendirip tabelasını astığı kaymakamlığın arkasındaki otopark projesinin öyle ya da böyle tamamlanması gerekli…

Kendisi yapamıyorsa projelerini bizimle paylaşacak bizde kendisine gerekli desteği sağlayacağız bizim kapımız herkese açık bizim hep birlikte Silivri için bir şeyler yapmamız lazım muhalefet olarak anlayışımızda bu. Şu algıyı yaratmasınlar!  “Biz yaptık hükümet engelledi, şunu getirtecektim başbakan imzalamadı.” böyle bir şey yok. Üniversiteyle ilgili çalışmalar da oldu muhalefet olarak yardıma hayır demedik. Burada taş üstüne taş konulacaksa; her şey bizim başımızın üstüne ama demeçlerinde görüyorum ki “hükümetten destek alamıyoruz” diyerek, en büyük desteği Sayın Kadir Topbaş tan aldı kendisiyle uzun süre görüştü. İstediği zaman gerekli randevuyu alırım birlikte Kadir Topbaş la görüştürürüm. Yeter ki samimiyetini ortaya koysun biz varız.

Cemile Silivri’de Ak Parti oylarını yükseltmek için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

Demiral: Ak Partinin içerisindeki otokontrol sistemiz var.  Sosyolojik olarak bizim başarımızı Avrupa’daki birçok parti İl Başkanlığımıza gelip incelemiştir. Siz neden bu kadar başarılısınız, bu etkileri nasıl yaratıyorsunuz diye. Gerçekten, bilimsel olarak incelenmesi gerekende bir konudur. Bununla ilgili sosyologlarda bu konuda araştırmalar yaptı bizim partimizin içerisinde.

Cemile: Silivri İlçe Teşkilatının en sıkıntılı günlerini nasıl ve zaman yaşadınız?

Demiral: En sıkıntılı zamanları bana göre tabi liste oluşturma zamanlarıdır. En zorlandığım konular bunlardır çünkü belli sayıda liste oluşturmak durumundasınız. O listenin içerisinden hepsi layıktır bu göreve ama sizin seçim yapmanız gereklidir. Benim en çok zorlandığım konu bu konudur. Zor zamanları da teşkilatların bana göre bunlardır.

Cemile: Ak Partide tartışmalar yani ilçenizde tartışmalar oluyor mu? Dışarıya yansıyor mu?

Demiral: Tabi ki tartışmasız buradaki tartışmadaki kasıt yapıcı tartışmalardır. Bu bizim formatımızda vardır, her ay mutlaka o ayın danışma meclisini yaparız. Biraz öncede belirttiğim gibi cuma günü, yani, yarın akşama bizim yine bir danışma meclisimiz vardır. Bunlar tartışma ortamlarının yaratıldığı toplantılardır zaten, bu olmazsa olmazımızdır bizim. Biz tartışarak kararları veririz. Bunun adı biz de tartışmaktan daha ziyade istişare kültürüdür, istişare ederiz birbirimizle, sıkıntısı olan arkadaşımız varsa yine o toplantıda da dile getirir bizim olmazsa olmazımızdır. Dışarıya yansımaz basına kapalı yapılır biz kendi içeriğimizde bunları değerlendiririz. Çünkü bu bizim özelimiz, bu bizim aile özelimizdir. Çünkü belli yerlerde bu mahremiyeti korumak durumundasınızdır ki bunun kamuoyundaki algısıda şudur Ak Partide kol kırılır, yen içinde kalır gibi bi algı vardır bu da doğru bir sistemdir bana göre.

Lütfü: Otokontrol sistemini bana çok kısacık açar mısınız?

Demiral: İl yönetimindeki, herkesin sorumlu olduğu bir ilçesi vardır. Bu ilçelere ildeki rutin haftalık toplantıların gündemlerini aktarırlar. Salı günleridir bizim toplantılarımız. Bu toplantı gündemleri gelir ve aynı zamanda da toplantının gözetmenidir. İlçe Başkanı toplantısını yaparken İl Koordinatörü de gözetmen olarak bulunur toplantımızda toplantıya katılımı, toplantı gündemini, yapılacak faaliyetleri rapor ederek İle yansıtır. Bu arada bizimde performanslarımız ortaya çıkar ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarında sorumlu oldukları birer mahalle vardır, onlarda haftalık yine rutin mahalle toplantılarında bulunurlar ilçe gündemini oraya taşırlar ve mahalle yönetimindeki toplantılarında yine gözlemcisidirler. Mahallelerimizdeki arkadaşlarımız mahalle kurulu yönetimindeki arkadaşlarımızda sandıklarla ilgili çalışmalarda sandık kurulu ve sandık yönetimi diye bir yönetim vardır ve özellikle bu seçim zamanlarında daha fazla olur, onlarda o toplantılarda sorumlu ve gözetmendir. Sistem böyle olur yani müfettişlik sistemiyle denetim yoktur kendi içinde bir otokontrol ve denetim sistemi vardır.

Cemile: Ak Partili olmayanlara yardım edilmiyor söylemlerine ne diyeceksiniz?

Demiral: Asla böyle bir şey yok! Bunu kabul etmem mümkün değil, biz buraya gelen herkese kapımız açıktır. Bununla ilgili olarak da her türlü desteği de veririz. Asla, bu çok yanlış bir söylemdir.

Bir de ayrıca başka bir şey var yine bahsettim. Destek ve yardım konusu belli bir sistem içinde yapılmalıdır. Çünkü yardım konusunun ucu çok açıktır, suiistimale de açık bir konudur. Bizim burada parti olarak böyle bir algı yaratılmaya da belki çalışılıyor ama maddi katkı vesaire gibi! Para verelim bazen söyleniyor, para dağıtılıyormuş, altın dağıtılıyormuş, böyle bir şey söz konusu değil.

Bu belli bir sistem dâhilinde olur. Bu sistemde de araştırmalar olur. Büyükşehir’imiz bizim burada belediyemiz olmadığı için biz bunu büyükşehir kanalıyla yapmış oluyoruz büyükşehirden gelip ihtiyacı olup olmadığı kesin görülerek destekler verilir. Aynı zamanda devlet olarak, hükümet olarak zaten bu sizin olmazsa olmazınızdır. Bunu da sosyal yardımlaşma vakfı kanalıyla yapılabilir, kaymakamlık eliyle vakıfta yapılıyor zaten. Kişinin Tc kimlik numarası sisteme girdiğinde üzerinde kayıtlı bir mal varlığı var mıdır, yok mudur, gerçekten ihtiyacı var mıdır? Çok anlık bunlar, görülüyor ve o sistem üzerinden de destekler yapılıyor.

Cemile: İlçe teşkilatınız iş bulma kurumu gibi çalışıyor üstelik herkes derdini ilçe başkanına anlatmak istiyor oldukça yoğun geçen talepler için bir yapılandırma düşünüyor musunuz?

Demiral: Bizim şu anda kendi içimizde yapılandırmamız var.  Teşkilatlanma birim başkanlığımız bu işin başındadır. Başkan yardımcımız, biz gelen cv leri alırız, bir havuz oluştururuz bu anlamda gelen talepler olursa bu havuzdan da vermiş oluruz ama bu da yine biraz suiistimale de açık bir konu. Sanki sürekli bir alım yapılıyormuş gibi bir algı çıkabiliyor ama bir kariyer istihdamla ilgili konuda biz önerilerimizi cv lerimizi veririz. Hani cv toplama noktasında havuz oluşturma noktasında teşkilatların bir görevi vardır, bunlar gerekli olduğu anda kullanılır bunun dışında hükümet partisi olmanız büyükşehir ayağını temsil ettiğiniz içinde bu taleplerin yoğunluğunun olması da çok doğal bir süreçtir zaten. Evet, bir talep var yoğun bir talep var. Her gün bununla ilgili arkadaşlar başvurularını yapıyorlar. Teşkilatlanma birim başkanımızda bu başvuruları alıyor.

 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..