Ana SayfaLütfü ErtürkYüzyıllık Bekleyişin Hayata Dönüşü

Yüzyıllık Bekleyişin Hayata Dönüşü

Hani, tam da siyasete ısınmışız; Silivri’nin geleceğini irdelerken, “Geleceğimiz burada” diyerek, beni kolumdan tuttuğu gibi Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Nuri Ertuğrul’un karşısına çıkaran yüzyıllık arkadaşım, baba dostum, Güler Tameş’in hazinesine bir gün içinde baş defterdar oluverdim.

Bu sizlerin bildiği anlamda bir hazine değil, belki de çok daha kıymetli.

Uzun zamandır, hazırlanıyorduk. Eyleme geçme zamanımız gelmişti…

Elimizde gerek Güler Hanımın ailesinden kalanlar gerekse köy köy, dolaşıp yerel çiftçimizin elinde olan ata tohumlarını toplayarak yeniden hayata geçirme projemizin ilk ayağını başlattık.

Bir insan ömrünü aşan 80-90 yıllık tohumlarımız var. Belki geliş süreçlerini bilemediklerimiz var; 200-300 yıllık olanlar bile vardır içlerinde.

Ne yaptık?

Kasabımızda ziraat üzerine et yetkili mercii olan T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yaptığımız işten bahsettik, tohumlarımızı ortaya döktük. Bunların resmi kayıt altına alınarak, çiftçimizle el ele vererek bu tohumların yenide hayata geçirilmesi ve çoğaltılması için iş birliğine hazır olduğumuzu anlattık.

İlçe Müdürümüz Nuri Ertuğrul Bey, konuya olan hassasiyetini paylaştı bizlerle ve izlenecek yol hakkında karşılıklı mutabakata vardık.

Silivri’de ilk defa bir tohum saklama merkezi oluşturulması konusunda neler yapılması gerektiğini konuşarak bunu bakanlık düzeyinde değerlendirilmesi için proje bazında görüş birliğine vardık!..

Bizim gibi düşünenleri yanımızda görmek istiyoruz. Yolumuz uzun, emek isteyen bir iş. Doğaya karşı vazifelerimiz var! Tohumların çoğaltılması için öncelikle bizlerin çoğalması gerekliliğine de vurgu yapmak istiyorum!

Doğanın bize ihtiyacı var. Doğa, savaşçıları ile kurtulacaktır.

Çok yakında, ülkemde özellikle Ege Bölgemizde tohum takas şenlikleri başlayacak! Belki en kısa sürede de ilçemizin de bu konuda ismini ülke çapında duyurabiliriz.

Örgütlü toplumlar, başarır! Hele kadın eli değmişse o işe üretkenliğini sonsuza kadar taşırız. Yaratandan, üretene geçen bir diriliş, bir yaşam ve yaşatma mücadelesidir…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Ustam!

Payidar….

Tarım Devrimi

Sevmeyen Var mı?..

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak

İlgili Yazılar

Ustam!

Payidar….

Tarım Devrimi

Sevmeyen Var mı?..

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak