Ana SayfaSiyasetTanır mıydınız?

Tanır mıydınız?

Bugün 15 Ağustos, birçok insan için çok şey ifade eder!

 Örneğin, kızımın doğum günüdür…  Varın, benim için ne ifade ettiğini düşünün artık!

Bugün, sizlere yaşamın hüznünden bahsedeceğim! Hani şu son günlerde 7’den, 70’e herkesin;  “kahrolsun Amerika”  diye bağırdığı şu günlerin 50 yıl öncesin de  “Kahrolsun Amerika” diye bağıran bir vatan evladının hazin hikayesidir!

Ne bir silah almıştı eline, ne de bir sopa!… Elinde kitapları ile yıktılar yere.  Önce dövdüler, sövdüler sonra o halinle içeri tıktılar…

İçeride yakalandığı amansız hastalık için tedavisine izin verilmedi! Devrin, İstanbul sıkıyönetim adli müşaviri Adnan Alkan’ın,  hayatından endişe eden eşine verdiği insanlık dışı cevap aynen şöyledir: Adli Müşavir;  “O eline silah almadı, eğer eline silah alsaydı işini bitirmek çok kolaydı. O bizim için eline silah alanlardan daha tehlikeli ve onun için de ölsün istiyoruz. Bu sözler 1972 yılı sonbaharında söylendi. 1972 yılında, şubat ayı içinde sağ kolunu kestiler. Ölmedi; 15 Ağustos 1975 yılına kadar dayandı…

Kimden bahsediyorum!

Tutuklu olduğu sırada yakalandığı ve tedavi olmasına olanak tanınmadığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren anti-emperyalist gençlik önderi Harun Karadeniz’den bahsediyor ve ölümünün 43. yılında saygı ile anıyoruz.

1942 yılında Giresun’da doğan Harun Karadeniz, 1962’de İTÜ İnşaat Fakültesine girdi. Öğrencilik yıllarında Öğrenci Derneği başkanlığı ve İTÜ Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı. Birçok anti-emperyalist eylemin en ön saflarında, boykotlarda, okul işgallerinde kitlelere öncülük eden isimlerden biri oldu.

Niçin Anlattım?

Amerikan Altıncı Filo’sunun Dolmabahçe önlerinde denize döküldüğü eylemlerde etkin rol oynadı ve yakın arkadaşı Vedat Demircioğlu’nu kaybetti.

Ekonomik bağımsızlık olmadan ülkenin sömürgelikten kurtulmuş olmayacağı anlayışıyla “Onlar Ortak, Biz Pazar, İşte Size Ortak Pazar” kampanyasını yürüttü. İşçi grevlerini destekledi.

12 Mart Darbesi (1971) sonrası TKP ve Dev-Genç davalarından yargılandı ve hapsedildi.

Bugünlerde dolar fotokopilerini yakanların;“Amerika Defol” diyerek, bu vatan için kendilerini nasıl yaktıklarını anlayabilmeleri için derlediğim bir yazıdır.

Onu, 43. Ölüm yılında saygı ile anarken az da olsa bir sevincimi de sizlerle paylaşayım! Sizin sesinizden “Kahrolsun Amerika” sloganını duymak hoşuma gitmiyor değil! Umarım, dolar kuru düşene kadar değildir bu duruşunuz! Umarım, bizim duruşumuzu biraz olsun anlamışınızdır.

Harun Karadeniz ve arkadaşlarını saygı ile anarken, bilmenizi istediğim bir konu daha var!

O gün, onları takip eden; yakalatan ve işkenceye maruz bırakanların en başında Antikomünist dernekleri başkanı Fethullah Gülen’dir! O gün, Onunla birlikte hareket eden Exeter Üniversitesinde eğitim görmüş olan ve de sonradan devletimizin hizmet listesinde yer alan devlet büyüklerimiz de vardı.

Ve sizler; şimdi, hepsi için “kahrolsun” diye bağırıyorsunuz. Nasıl sevinmeyelim? Bizi anlamamış olsanız bile en azından onları anladınız ya! “Gerisi gelir ümidiyle bir daha;  “Kahrolsun Emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileri…”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..