Ana SayfaLütfü ErtürkSevmeyen Var mı?..

Sevmeyen Var mı?..

Bir reklam repliği ile başlamak istiyorum. Ne diyordu reklamda!..

“Çikolatalı gofret sevmeyen var mı?..” Soruyu geniş bir kitleye soruyorlar ve hep bir ağızdan haykırıyorlar!

Yok!..

Yani herkes seviyor…

Aynı şekilde soruyorum!

Hayvanları sevmeyen var mı?..

Yok!

Herkes seviyor…

Yine bir şarkı sözü ile noktayı koyalım.

Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli! Aslında anlatacaklarımızın kriptosudur bu sözler!..

Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel’in üzerinde çok durduğu bir konuyu yönetimiyle birlikte gündeme getirdiler. Neydi bu konu?

Sevmeyen var mı?

Meğer ne çokmuş(!)

İşte o çok sevdiğimizi söylediğimiz ama bir müddet sonra hevesimizi alıp sokağa bıraktığımız yakın dostlarımızın hazin hikayesine şahitlik etmek istedik.

Silivri’miz de başta Selami Değirmenci Başkanımız olmak üzere Hüseyin Turan Başkanımıza, Özcan ışıklar Başkanımıza, Volkan Başkanımıza ve görevi yeni devralan Bora Balcıoğlu Başkanımıza bu konudaki özverili çalışmaları için önce bir hayvansever olarak sonra bir gazeteci olarak çok teşekkür ediyorum.

Selami Başkan döneminde başlatılan ve hayata geçirilen hayvan barınaklarımızın son hali bizleri çok sevindirdi. Bugün, bir “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi” haline gelmesinde emeği geçen Özcan Başkan ve Volkan başkanımıza da ayrıca çok teşekkür ediyor ve de bu süreç içinde rehabilitasyon merkezimizin çalışmalarını yürüten ve oluşumunda emeği geçen Doktor Veteriner Burçin Sarı Saltıkoğlu’na ve de ekibine de teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Selami Başkan döneminden bu yana çalışmaları bireysel olarak takip eden ve dönem dönem içinde yer alan Nursel Erel başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum…

Barınak, çok modernize edilmiş, laboratuvar donanımları güncelleştirilmiş olup, son sistem ekipmanları ile göze çarpmaktadır.

Temizlik ve hijyeni ön planda tutuyorlar. Rehabilitasyon merkezimizin Kapasitesinin çok üzerinde bir barınma sağlanmasına rağmen barındırılan tüm canlarımızın orada temiz ve bakımlı olduğunu gözlemledik. 40 yıl önce dikilen fidanların kocaman bir ağaç olduklarını görünce barınağımızın ne kıymetli bir çalışma merkezi olduğunu gözlemledik.

Peki, ne için gitmiştik?..

Kent Konseyimizin çalışmalarında öncelik tanıdığı, hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinde iş birliğine gittiği SİAD (Silivrili iş adamları derneği) ile ilçemizde bulunan sanayici iş adamlarının işletmelerinde barındırılmak üzere bu canların sahiplendirilerek Kapasitesinin 2 katı üzerinde olan merkezimizin yoğunluğunu bir nebze olsun azaltmak ve çalışmalarını rahatlamak organizasyonuydu.

Evet, her şey güzel, her şey istenilen şekildeydi ama netice de her barınak bir hapishanedir.

Her ne kadar Silivri Belediyemizin bu konuda birçok belediyelerimizden çok daha önde ve örnek çalışmalar yapmakta olduğunu gözlemlemiş olsak ta doğal ortamlarından çok uzak bir yaşam içindeydiler.

İşte, tam da bu düşünceler içindeyken Doktor Veterinerimiz Burçin Sarısaltıkoğlu beklediğimiz müjdeyi verdi. Belediye başkanımız Bora Balcıoğlu’nun 200 dönümlük bir orman arazisi için girişimlerde bulunduğunu, yakın bir zamanda çok daha geniş ortamlarda ve doğal koşullarda yaşayacakları bir rehabilite merkezi haline dönüşeceklerinin bilgisini bizimle paylaşmış oldu. Silivri Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş’ın Yoğun ilgisine mazhar olduğumuz sahiplendirme projesinin bir an önce hayata geçeceğinden umutlu olarak, Silivri Belediyesi Rehabilitasyon Merkezimizden ayrıldık. Kent Konseyimizin bu etkin çalışmasından dolayı Kent Konseyi Yönetimini de can-ı yürekten kutluyoruz…

Önceki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak

Yeniden Merhaba

Memleketim!..

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

İlgili Yazılar

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak

Yeniden Merhaba

Memleketim!..

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar