Ana SayfaLütfü ErtürkZeynep Abladan Mektuplar

Zeynep Abladan Mektuplar

Uzun zaman oldu görüşmeyeli, bu yıl yaz tatilinde Silivri’ye tatile gelirim, iki lafın belin kırarız diye düşünmüştüm. Olmayacak sanırım. Anlaşılan Lütfü’m, yine görüşemeyeceğiz. Dünkü “Boy Aynası” yazını okudum. Çok irdeleyici yazmışsın ama yine de tam açık değildi. Bir yazı da ben göndereyim Bora Bey için belki frene basar düşünür biraz…

10 yıldan fazladır belediyecilik sisteminin içinde bulunacaksın, başkan yardımcılığı meclis üyeliği yapıp komisyonlarda görev alacaksın.

Bir tane proje hazırlamadan seçime gireceksin!

Üstüne bir de bonus olarak İBB meclisinde yer alacaksın! Bunca siyasi ve kamusal tecrübenin yanında çok iddialı bir seçim kampanyası sonunda açık ara farkla çıkıp 100 günü ancak tebrik ve ziyaret kabulleriyle dolduracaksın.

Hadi diyelim “gelene git” diyemedik. Misafir ağırlamak kültürümüzde var…

O zaman niye 100 günlük çalışma için iddialı bir bildirimde bulunuyorsun!

Normal şartlarda ve belediyecilik kanunun da 100 gün diye bir şey yok!

100 günü geçtik ama henüz kadrolarınızı tam belirleyemediniz, tecrübeli bir siyasetçi; aday adayı olduğunda ekibiyle birlikte çalışma kadrosunu çok önceden belirlemiş olması gerekirdi. Ama maalesef her aday seçim dönemi herkese mavi boncuk dağıtmayı ve onu da yaparız bunu da hallederiz sözleri sonrada başa bela olarak kalıyor.

Bora Balcıoğlu’nun ki de tamda bu hesap!

Gören göze perde inince kim ne derse ona inanıp, onun kayığı ile ilerliyor. Biraz ileride bir limanda inip başka bir kayığa geçiyor. Sanırım Balcıoğlu hala oturduğu makamın gücünün ve kendi yetkilerinin gücünü idrak edemedi. Silivri ve belediye ile alakalı son kararın kendisinde olduğunu bunu kararlı ve otoriter bir şekilde nasıl kullanacağını hala anladığını sanmıyorum

Başkan yardımcısı seçilecek; başkaları karar veriyor. Balcıoğlu adına, görevlendirme veya çalışmalar için başkalarının telkinleriyle yol almak zorunda bırakılıyor. Sanki birkaç el Sayın Balcıoğlu nun üzerinde hakimiyet kurmuşlar, Bora bey ne insiyatif kullanma nede kendi başka önemli kararları almaması için sürekli müdahalede bulunuyor. Tabi ki ekibinin veya kurumun yetkilileri ile istişare edecek onların tavsiyelerine kıymet verip, uygulayacak ancak bunca yıl tecrübeli siyasetçiyim diye o makamda oturuyorsan iplerinin başkasında olduğu algısını ya ortadan kaldırıp halkın yetki verip oturduğu o makamın hakkını vereceksin ve kamuoyunda ve CHP içinde oluşan bu algıyı bu rahatsızlığı ortadan kaldıracaksın.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Sevmeyen Var mı?..

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak

Yeniden Merhaba

Memleketim!..

Hop Dedik!

İlgili Yazılar

Sevmeyen Var mı?..

Kıymetlim!

Viktualienmarkt!

Suça ortak olmak

Yeniden Merhaba

Memleketim!..

Hop Dedik!