Ana SayfaLütfü ErtürkYine bir 14 Mart Günü

Yine bir 14 Mart Günü

Birlikteyiz!

Bir kardeşimin sayfasında gördüğüm ve çok hoşuma giden bir alıntıyla başlamak istedim bugün.

İlk kutlama 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir.

O gün Tıbbiye3.sınıf öğrencilerinden Hikmet Boran’ın önderliğinde işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti.

Böylece Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

İnanın ki o günün şartlarında bile bugünkü engellemelerle karşılaşılmamıştır.

Özellikle de Silivri’mizde hiçbir politikacının dillendiremediği konuşmaya çekindiği ülke şartlarını gündeme taşıyarak; içinde bulundukları olumsuz koşulların iyileştirilmesinden daha çok halkımızın içinde bulunduğu yaşam şartlarından bahsederek 14 Mart Tıp güncesinden bahseden D. Fethi Bozçalı’nın gayretleri için kendisine teşekkür ediyorum…

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar, değeri anlaşılmamış ve de korunmamış iki meslek var. Biri öğretmenlik diğeri doktorluk mesleğidir. Ne yazık ki her iki meslek mensubu da bırakın korunmalarını tam aksine emekçileri ziyan edilmiş, horlanmış, harcanmış ve korunmamış insanlarımızdır.

Oysa, her türlü melanette hepimiz korkup saklanırken koruyamadığımız o doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, cephenin en önünde bizlerin hayatları için gecesini gündüzüne katıp sonsuz sabır ve özveriyle çalışan bizim insanlarımızdır.

14 Mart’ı Tıp bayramı olarak görmeyelim, Hipokrat yemini etmiş doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın sayhasıdır. Bu sesi duyalım ve onların yanında olalım! Her gün yanımızda olan doktor ve sağlıkçılarımızı, bizler de hiçbir gün yalnız bırakmayalım!

1967 yılından bu yana sağlık politikaları es geçilmiş, Kanun hükmünde kararnamelerle geçiştirilmiş, çalışanları hep ötelenmiştir.

İşte bu direnişlerin, söylemlerin ve emeklerin ülke çapında merkezi durumunda olan Tabipler Odasının sözlerine biraz kulak verilmesi gerekliliği çoktan gelmiş geçmektedir. Kimsenin farkına varmadığı bir beyin göçünün başında Türk doktorlarımız gelmektedir.

Bugün sadece Almanya’da Türkiye’den göçmüş binlerce doktor sağlık sektöründe çalışmaktadır…

Unutmayalım! Bir doktor, koca bir şehri kurtarıyor. Koca bir şehir bir doktoru korumakta imtina etmemeli…

Kendisine yalvaran gözlere bakan hastasının gözlerine bakan bir doktorun  bakışı için içiniz de bir empati kurun ve kendi gözünüzden bakın ve de düşünün… İşte, o gözlerin kıymetini bilelim ve yanında olalım…

Bizler, Silivri Dayanışma Platformu olarak her zaman yanlarındayız! Dayanışma platformumuzun üyesi olan Sevgili Doktorumuz Fethi Bozçalı’yı da gayretleri için tebrik ediyoruz. Onun nezdinde tüm doktorlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyoruz…

Gözümüz gibi bakalım onlara…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…