Ana SayfaLütfü ErtürkTeşekkür ederiz Volkan Yılmaz!..

Teşekkür ederiz Volkan Yılmaz!..

Bir hazin öykümüz bu sabah yine mutlulukla son buldu.

Bu sabah, Hatay’daki dostlarımızdan çok güzel bir haber aldık. Bu güzel günü bize başlatan Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a yürekten teşekkür ederiz!

Bu teşekkür hem Silivri’miz adına hem de aşağıda okuyacağınız öykümüzün kahramanlarından Kemal Yaşat kardeşim ve Avrupalı 120 karavancı adınadır…

Bundan 60-70 gün kadar önce değerli kardeşim Kemal Yaşat’ın Almanya’da başlattığı bir yardım kampanyasından kısaca söz edeyim:

Öykümüz, Almanya’da birlikte olduğu karavancı bir grubu harekete geçirerek deprem bölgesi için kendi aralarında yardım kampanyası başlatarak topladıkları özellikle kadın ve çocuk ağırlıklı gereksinimleri satın alarak 40 koli eşyayı Kemal Yaşat vasıtasıyla ve Haluk Balcı’nın üstün gayretleri ile Türkiye’ye ulaştırıyorlar.

Öykümüzü, Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a aktardığımızda bize gidebileceğimiz en uygun yer olarak; Silivri Belediyemizin kurmuş olduğu beş adet kamp yerinden “Defne Çadır Kent” olabileceğini söylediğinde SAK’tan (Silivri Arama Kurtarma)dan bir panelvan ve iki arkadaşımızla birlikte yola koyulmuştuk bile…

Götürdüğümüz eşyaların içinde 50 adet çocuk spor ayakkabısı da vardı. Hepsi grup tarafından satın alınarak gönderilmişti. Kemal Kardeşimin yanında bir de Alman dostu yolculuğa yarenlik ediyordu.

Silivri Belediyesi Defne Çadır Kampında ayakkabıların dağıtımı esnasında bir amcamız değneği ile Kemal Yaşat’ın ayağına vurup dikkatini çekmeye çalışıyordu “bana da bir çift ayırır mısın!” diyerek, Kemal Kardeşime takılıyordu.

Bir ayağını deprem de kaybeden amcamız gülümseyerek, Kemal’i girdiği şoktan şu cümlelerle kurtarmaya çalışıyordu.

“Bak evlat, Allah bin defa razı olsun Başkanınız Volkan Yılmaz’dan. Iki gün önce ayağımın ölçülerini aldılar bana protez bacak yapacaklar. İşte o zaman bana bir çift ayakkabı gönderirsin” diyordu. Kemal kardeşim dayanamadı ayağındaki ayakkabıları çıkararak amcaya bıraktı. Protez takılınca giyersin ben sana yine göndereceğim dediğinde amca elinde ayakkabılarla uzaklaşıyordu.

Bu Sabah o protez bacağın hastanede o amcaya takıldığı haberi geldi.

Bu sabah o amcanın selamı geldi!..

Bu selam tıpkı rahmetli Kıvırcık Ali’nin türküsünde söylediği gibiydi, “bir selam sal, sabah olsun, sabah olsun” diyordu ya!

Billahi de öyle oldu bizim için çok güzel bir sabah oldu. Kemal Yaşat dostum o yeni bir çift ayakkabıyı yola çıkaracaktır.

Bugüne kadar, oradayken ve sonradan iletişimlerimizle bizlerin tespit ettiği ya da kampta özel konumda olanlar için yaptığımız yardım çağrılarını (Öğretmen- öğrenci) geri çevirmeyen Volkan Başkanımız, bilgisayar, kitap ve okul gereçlerinden oluşan yardım isteklerimizi hiç esirgemeden bir sözümüzle yerine ulaştırdı.

Sayın Başkanın kendisine buradan sadece bizler için değil, binlerce depremzede ve onlara bir nebze de olsa yaşamlarına katkı da bulunmak isteyen ve hala irtibatlarını kesmeyen Avrupalı 120 karavancı grubu adına Kemal Yaşat ve bizler, binlerce kez teşekkür ediyoruz…

Yolun açık olsun “Başkan” biz sizinle bir yola koyulduk, sizinle bu yolda yürümeye devam edeceğiz…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…