Şaka Gibi

Bir insan, kendisini bu kadar güzel izah edebilir mi? Kendince, doğrularını bu kadar güzel anlatabilir mi? Bir insana “otobiyografinizi yapın” deseniz, bu kadar olur!Tam altı yıldır kendisinin icraatini yazar dururum.  Hiç bu kadar güzel anlatamadım! Bu neyin kafası böyle; ne içtiyseniz ben de isterim yani.

Ortaköy’de bir arazi satışa çıkartılmak üzere konu belediye yönetimi tarafından meclise getiriliyor.7 milyon TL değerinde. Ret oyu kullanan ve arsanın satışını istemeyen meclis üyeleri nasıl bir oyun içinde olduklarını bilmeden kararı kabul etmiyor ve tepkilerini dile getiriyorlar.

Kim bu CHP’li meclis üyeleri; İbrahim Çeşmecioğlu, Mümin Koçoğlu, Figen Yıldız ve Ünal Doğrul. Bu meclis üyelerimizle ilgili bir hatırlatma yapayım sizlere. Parti örgütünün, ön seçim ile belirlediği ve belediye başkanının iradesine rağmen; meclis yönetimine girmeyi başaran arkadaşlar. Başkan Işıklar’ın tabirine göre Selamiciler.

Bir haftadan beri bütün kamuoyunu meşgul eden, genel seçim öncesi parti içinde bölünme yaşanmasına sebep olan, CHP’li meclis üyelerinin ret kararının etik mi, değil mi? diye tartışılmasına sebep olan meğer bizim Belediye Başkanımızın kurduğu bir oyunmuş.

İçlerindeki hainleri görmek için yanlış olduğunu bildiği bir satışı meclise getirmiş. (Bu ne aymazlık, bu ne vurdumduymazlık)

Çünkü bu arkadaşların yanlışa tepki vereceklerini ve kabul etmeyeceklerini biliyormuş. Ret oyu kullanacakları için de grup kararını bozdukları gerekçesiyle disipline verecekmiş. Bu gerçeği kendi ağzı ile itiraf etmekle kalmamış bir de basın açıklaması yapmış.

O basın açıklaması;

“Kimlerin hain olduğunu bilmek istedik.”

“O gün grup toplantısına girerken arkadaşlarıma “Bu aramızda kalsın. Meclise kadar kimseye söylemeyin. Bu yeri satmaktan vazgeçtik, satmıyoruz dedim. ”Gündeme getireceğiz ve kimlerin hainlik yaptığını göreceğiz. Ama o arkadaşlar bunu bilmiyorlardı. Şu an itibariyle satıştan kaldırdık. Ben meclise özellikle getirdim konuyu. Disiplin suçu işlesinler diye! Gelselerdi gruba onlarda öğreneceklerdi. Meclis kararı alınmasına rağmen 4 yıl boyunca satışa çıkarmayacağız.” Bu sözler Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ait.

(Burada araya girmek istiyorum. Satılacak yerin satılmaması ile ilgili hukuki bir sorun olduğunu sanıyorum. )

Meğerse bir haftadır kamuoyunu meşgul eden, Genel Seçim öncesi partisinin içinde yok yere bölünmelere sebep olan ve CHP’nin konuşulmasına sebep olan kişi Başkan’mış ve kendi ağzı ile itiraf etmiş.

İnanın çok şaşırdım. Başkan Bey’in doğruları bu kadar açık ve net paylaşması beni inanılmaz hayrete düşürdü.Bu röportajı verirken gerçekten kafasının iyi olup olmadığını düşünüyorum.

Resmen örgütünün seçtiği, ön seçim ile meclis üyeliğine seçilen arkadaşları disipline göndermek için tuzak kurmuşsunuz.

Meclis öncesi, makamına çay içmek için uğrayan senden olan meclis üyelerinle bir anda çay keyfini grup toplantısına çevirerek, tuzağın ilk adımını atmışsın.(Daha sonra grup toplantısına katılmadılar demek için!

Şayet grup toplantısına katılsalardı (ki) grup toplantısı meclisten 1 saat önce yapılmaz. Grupta itirazlarını söyleselerdi ne değişecekti? Yine ret oyu vermeyecekler miydi? Ne değişecekti?

Halkın seçtiği bir başkan olarak, halkın seçtiği ama sizin istemediğiniz meclis üyelerini yemek için, halkın toprağının satışını, halkın meclisine getirip, halkın gözü önünde halkı kullanmaya ve kandırmaya vicdanınız nasıl el veriyor?

İl yönetimine telefon açıp durumu anlattığınızda bu verdiğiniz röportaj da ekte miydi? İl yönetiminin genel seçim öncesi bu açıklamalarınız için tutumu ne olacak?

Sizden seçim sürecinde destek istediğini ve destek olmadığınız için ret oyunun kullanıldığını iddia ettiğin Selami Değirmenci hangi partinin milletvekili aday adayı?

Belediye Başkanları partili değil mi? Ya da parti içinde dokunulmazlıkları mı var? İstedikleri gibi konuşup hatta oyunlar çevirip, tuzaklar kurmalarına rağmen disipline sevk edilemiyorlar?

Diğer meclis üyesi arkadaşlar da bu oyuna alet olurken hiç vicdanları sızlamadı mı? Ya da şimdi duyduklarında kendilerini sorgulamadılar mı? Ya da size sormadılar mı? Bize bunu nasıl reva gördünüz diye…

Soramazlar inanıyorum. Hafta da üç kere yurt dışına alıştırılmış bir meclis üyesi soramaz kardeşim.

KİMLERİN HAİN OLDUĞUNU BİLMEK İSTEMİŞTİK DEMİŞSİNiZ. SAYENİZDE ÖĞRENDİK. KAMUOYUNU DA AYDINLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ SAYIN BAŞKAN.

BU MECLİS ÜYELERİNİ DİSİPLİNE SEVK EDECEĞİNİZİ BELİRTMİŞSİNİZ ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİZ Kİ!

 ÖN SEÇİM İLE BELİRLENEN MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZIN LİSTEDE YER ALMASI İÇİN YÜZLERCE İNSAN GENEL MERKEZE GİDİP NASIL MÜCADELE ETTİYSEK. BÖYLE BİR DURUMDA BİNLERCE OLUR, TEKRAR ANKARA’YA MERKEZE YÜRÜMEKTEN ONUR DUYARIZ.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..