Ana SayfaLütfü ErtürkFarkında olmak gerekiyor bazen, olup bitenden!..

Farkında olmak gerekiyor bazen, olup bitenden!..

 

Evet, çoğu zaman etrafımızda oluşan birçok şeyden haberimiz bile olmaz. Bu ya bizden kaynaklanır ya da iletişim eksikliğinden!

Bazı olayların bize ulaştırılmasında gecikmeler yaşayabiliriz! Bunun birçok etkeni vardır. Bireyseldir ya da sistemseldir.

Kocaman ama kocaman bir AFAD merkezimiz var. Gördünüz mü hiç?..

Silivri Belediyesinin öncülüğünde bölgemize kuruldu. Donanımlı, sistemli, mobil ve teknik takip!

Şimdi size bir şey desem inanmayabilirsiniz ama gerçek!

Uydular aracılığı ile Türkiye’yi izliyorsunuz, saniyeler farkıyla! Diyelim ki buradan Silivri’den izleyeceksiniz. Çanakkale’de orman yangını çıktı değil mi? Görüntüleri 10 saniye sonra AFAD merkezimizde! Görevliler, 4 dakika sonra yola çıkmış durumundadır… Silivri’nin en uç noktaları dahi gözlem altında! Bütün köyleri ve arazileri tarayabiliyorsun! AFAD aynı zamanda Emniyet/Jandarma ve İtfaiye ile de koordineli çalışmaktadır.

Ve İnsan emeğine her zaman ihtiyaç vardır. Adıyaman’da Malatya’da Hatay’da olağanüstü çalışmalarla göçük altında yüzlerce cana ulaşıldı.

06.02. 2024 günü anlamlı bir günde AFAD ve Silivri Belediyesi olarak bu bölgelerde çalışmalara katılan AFAD çalışanlarına ve gönüllü arkadaşlarımıza berat ve plaket verildi.

“Gönüllü Arkadaşlar” derken vurgu yapmadan geçemeyeceğim. Birçok arkadaşım benimde üyesi olduğum “DAYANIŞMA PLATFORMU “nun 2019 yılında yaptığımız, “Deprem Çalıştay”ı sonucu gönüllü olarak ortaya çıkmış ve AFAD’a katılmış arkadaşlarımızdır. Birçoğu da 06.02.2023 günü AFAD’la birlikte bölgeye gönüllü olarak intikal etmişlerdir.

AFAD Merkezimiz, İstanbul bölgesinde 2., Türkiye’mizin de 4. Büyük AFAD merkezidir. Halka açıktır istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz…

Dün aynı zamanda da deprem konteynerlerimiz mahallelere dağıtım günüydü. İlk konteynerlerimiz törenle Mahalle Muhtarlıklarımıza teslim edildi.

İnşallah kullanılmaya gerek kalmaz!

Direk olarak içişlerine bağlı bu birimimizle ile birebir çalışma şansını bulan bir aktivist olarak Hatay bölgesinde açılmış olan Silivri Belediyemize ait 5 adet kampımızı gezmiş. Defne kampımızdaki depremzede vatandaşlarımıza Almanya’da yaşayan ve Silivri’mizin çocuğu Kemal Yaşat’ın bireysel çalışmalarıyla toplamış olduğu 120 karavancının katkılarını Hatay’a götürdük.

Orada gördüğümüz ilginin, orada gördüğümüz sevginin anlatımını buradan size yansıtamam… Hatay’da Silivrili olmak nasıl bir şeymiş bunu hisseden bir olarak duyduğumuz sevinç ve gururun tarifi yok işte!..

Dün, Teknolojiyi ve emeği bir araya getirip insana yardıma koşanları bir kez daha izledik. Sıcacık yatağını terk edip, Malatya’da, Maraş’ta Hatay dağlarında, “kimse var mı?” diye haykıran bu arkadaşlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum…

Bu sistemi ve teknolojiyi gereği gibi hayata geçiren eğitimli kadrolar yaratan / Gönüllüler ordusu kuran başta Belediye Başkanımız VOLKAN YILMAZ ve AFAD Müdürümüz UĞUR TOZLU’ ya İnsanlık adına binlerce kez teşekkür ederiz…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…