Belâgat

Bugün, Arapça bir sözcük kullandık başlığımızda.

Ayan beyan konuşma sonuna kadar gitme, bilgiyi tamamıyla aktarım. Hadi Latince’ de söylemiş olalım. Retorik…

Etkili ve güzel konuşma, diksiyon ve bilgiyi aktarım diyor.

Kısacası güzel konuşma sanatı!

Buradan yürüyelim istedim bu yazımızda!

Dün akşam, Tolga Emek arkadaşımız ve Silivri’nin efsanesi Sayın Selami Değirmenci’nin konuşmalarına değinerek yazımıza başlıyorum.

Üslup, anlatım, konu ve anlatanın bir harika olduğu 40 dakika izledik!

Soru olarak, hazırlanmış çok soru yoktu! Spontane çıkıyor sorular. Soruyu sormak da ayrı yetenek istiyor. Canlı yayın bu, saniyeler içinde, konuşmanın içerisinden o soruyu yakalayacak ve soracaksın!.. Tolga’yı tebrik ederim. Bir o kadar da hızla düşünecek ve cevap vereceksin. Selami Başkan formunun zirvesindeydi…

Bunlar, yetenek işi! Dün akşamki söyleşinin akıcılığı ayrı bir lezzet kattı konuşmaya…

Konuşmanın ana metni benim günlerce yazdığım konuları adeta teyit ediyordu!

Bana “olmaz” dediğiniz, “fazla atma” dediğiniz şeylerin ana metnini dinlediniz akşam ki söyleşi de! Benim Selami Başkan’a soracaklarım var. Akşam zaman yetersizliğinden mi? Yoksa sormaya unuttuğundan mı? Bazı sorular hava da kaldı.

Öncelikle İlçe Başkanlığından başlayalım!

Selami Değirmenci ve dışarıda konuşulanları kaynak alarak soruyorum.

Sayın Selami Başkan, Berker Esen ile İbrahim Kömür’ ün birlikteliğinden bahsettiniz. Kamuoyunun listeleri Sayın Özcan Işıklar’ın hazırladığını sandığını oysa İbrahim Kömür ve Berker Esen tarafından hazırlandığını, aralarının bozulması için de ilk 10’a Özcan Bey’in adayları diyerek liste yaptıklarından söz ettiniz…  Bu listelerin Bora Balcıoğlu’na seçim kaybettirmek üzere hazırlanmış listeler olabileceğini söylediniz / İbrahim Kömür ve Berker Esen’in Sayın Özcan Işıklar’a ihanetlerinden söz ettiniz. İki soru var ki sorulmayan, Tolga’da Selami Başkan’da teğet geçti!.. Şeytanın gör dediği sorulardı bunlar…

Berker Esen’i başkan kim yaptı?..

İbrahim Kömürü kim getirdi, kim başkan yaptı?..

Teşkilatın fikri alındı mı?

Ne için getirdiler? Ne umdular ne buldular?..

Duayen diyebileceğimiz Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın operasyonu muydu her ikisi de ?..

Kime karşı hazırlanıyordu ki İbrahim Kömür’e partinin içinde yürü ya kulum dedi?..

Bu son cümlemi biraz açayım!

Geçtiğimiz mayıs ayı başlarında 2 arkadaşla birlikte CHP İlçe Başkanlığını ziyarete gittim…

Hatta o gün, Silivri Cezaevine ziyarete gelen bir Milletvekiliyle birlikte Bora Balcıoğlu Çardak köftecisinde yemek yiyordu. Berker Başkan’a da takıldım. “Dünyadan haberiniz bile yok diye…”

İbrahim Bey, İlçe sekreteri görevinde o zamanlar!

Ben hiçbir şekilde bir fikir beyan etmeden, yanıma geldi yüzüme uzun uzun baktıktan sonra “Özcan Bey çok akıllı, çok güçlü bunların hepsini cebinden çıkarır” diyerek benim iki arkadaşımı ve İlçe Başkanını da içine alacak şekilde bir daire çizdi eliyle!

Ben de yüzüne bakarak, “Kontrolsüz güç güç değildir” dediğimde bir şaşkınlık geçirdi ve koşarak içeri gitti. 3 dakika sonra geri geldiğinde “Beyefendi siz gazeteciymişsiniz” bizi de yazsanıza diyerek bir beyanda bulundu. Ben de kendisine “ben sizi hep yazıyorum” ama siz okumamışsınız, okusaydınız, benimle böyle konuşmazdınız dedim…

Şimdi yukarıdaki konuşmamdan önce yaşayan biri olarak ne anlarım siz ne anlarsınız?..

Zaten koca bir Silivri anladı anlayacağını!

Yani Özcan Bey’in getirdiği adamdır!

Şimdi, bugün ihanetten söz ediyoruz açık ve net!

Listeleri “ben yapmadım” diyen eski bir Belediye Başkanı!..

Beş koca yıl bu Bora kardeşim hiç mi kendine bir grup kurmadı! Hiç mi, birine danışmadı veya kendine danışmanlık müessesi kurmadı! Çayır’ın ortasına bağlanmış çaresiz bir kuzu gibi!

Ondan başka herkes mağduru oynuyor!

Ama Bora Bey’de tık yok!

Horozun dediği gibi: Kümeste tavuklar bağrışıp, yaygara yapıyorlar. Horoz bir kenarda eşeleniyor. Soruyorlar kendisine: “Horoz kardeş, bu tavuklar her gün böyle ciyak ciyak kavga şamata edip duruyorlar bir şey demeyecek misin?” Horoz şöyle bir dikiliyor, kanatlarını çırparak cevap veriyor. “Ben polemiğe girmem basar geçerim diyor.”

Horoz böyle diye dursun. Benzer bir açıklama da Bora Bey’den geliyor, “Polemiğe girmem % 65 ile geçerim bu seçimi” diyor.

İyi de listesinden bi haber! “Nasıl oldu, bende anlayamadım!” diyor… Sen yapmadıysan, kim yaptı? Kim, tutuşturdu elinize? Kamuoyu, Özcan Başkanı suçlarken, Selami Başkan, Özcan Başkan’a arka çıkıyor. Bu dönemden sonra Berker Esen, 5 yıl sonranın belediye başkan adayı mı?..

Bana öyle geliyor ki bütün hazırlıklar belki de Melih YILDIZ içindi…

Yazımızın başlığını belâgat atmıştık!.. Bora Başkan Belâgatı geçtik, senin adına, senin dışında gelişen bu olaylara bir tepki koy! Yoksa, mağdur olduğuna inandırarak oy toplayacağını sanıyorsan yanılırsın. Bak, bir olay oldu sonra her şey bu yüzden oldu! Ortalık mağdurdan geçilmiyor. Sana da geri tepen silah olabilir.

Lütfen, dön bir bak karşında belâgatın en babasını yapan bir belediye başkanı var! Dediğini yapmış, yapacağını da belâgatla anlatıyor.

Ayan, beyan anlatıyor, 100 kalıcı eserden bahsediyor. Dinletiyor da kendisini… diksiyon var, üslup var, mana var!

Mana derken, hakikati veriyor, konuşmasında!

Hazırlandınız mı siz? yok! 5 yılda bir liste bile yapmamışsınız koca CHP birbirine girdi…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…

İlgili Yazılar

Hop Dedik!

Zeynep Abladan Mektuplar

Boy Aynası

Ver Coşkuyu…

Başkan Bu Ne?..

Bu Ne Perhiz…

9.Yazı…