Ana SayfaErdal SezginTRUVA KISRAĞI (!)

TRUVA KISRAĞI (!)

Neden “atı” değil de “kısrağı” diye sorduğunuzu duyar gibiyim!

Biliyorsunuz kısrak, “dişi at” demektir. Beni tanıyanlarınız vardır. Mahdum Erbakan gibi ayrımcılık yapmam, Bir gecede ortadan kaldırılan İstanbul Sözleşmesini de şiddetle savunurum.

Böyle bir başlık seçmem, aşırmacı (intihal) yapmakla suçlanabileceğim olasılığından ötürü! Çünkü “Truva Atı” başlığını Emin Çölaşan dahil kimi yazarlar kullandı.

Bir gün önce Sefer Selvi’nin Evrensel ’de bir karikatürü yayımlandı. Solda ince bir delikanlı, karşısında Beşli Grup (Çete değil! ) . Onlara şöyle sesleniyor: Bu defa adam kazandı demeyeceğim, adamlar kazandı diyeceğim!

Senden beklenen de bu! Duygularına yenik düşüyorsun. Kendini bir şey sanıyorsun!

Son konuşmanda birisine “kibirli” diyorsun. Bu nitelemen çok hoşuma gitti de sen hiç aynaya bakmıyor musun?

Söylenenlere göre yüz bin oyu, o “kibirli adam”ın seçmenleri sayesinde yakalamışsın. Seçimlerde %30 oy alacağını iddia ediyormuşsun! Fizikçisin ama matematiğin biraz zayıf mı ne? (Bugün görüştüğüm bir sınıf arkadaşım, 2 aylık tamamlama kursu alarak fizikçi olduğunu söyledi bana. Diploma araştırmacıları bu işin peşine de düşebilirler ha!)

Solcuyum, Atatürkçüyüm, fizikçiyim, cart curt diyorsun da benim bildiğim; solcu, Atatürkçü dürüst olur. Sende bu meziyet var mı?

Sayın Kılıçtaroğlu’na “Hoş geldin, güle güle” diyerek kapıyı göstermene de bir yandan sevindiğimi belirtmeliyim! Çünkü Silivri’ye de zararın dokunacaktı.

Son yerel seçimlerde baskıların sonucu, Bay Kemal dünürünü aday göstermekte ısrar etmişti, bizim de partiden istifa etmemize neden olmuştu. Dünürün de senin gibi solcuydu, Atatürkçüydü! O kadar ki 10 Kasım anmalarına yüreciği dayanamadığı için hasta raporu alıp Bulgarya’ya giderek kumar oynuyor, dikkatini dağıtıyordu! Öteki meziyetlerini gerekirse daha sonra sıralarım.

Belediye başkanlığı çok tatlı gelmiş olmalı ki aday adaylığı ile birlikte yerel seçimler için de hazırlık yapıyormuş. Duyduğuma göre ilçe yönetimi de bu doğrultuda çalışıyormuş.

Onlara da bir iki kelam edeyim: “Atı alan Üsküdar’ı (Reis’in “Üsküdar’a” demesine bakmayın size) çoktan geçti. Sizin adamınızın 10 yılda yapamadığını 6 ayda yaptı adam! Çok nal toplarsınız. Görüşlerimiz 180 derece ters ama takdir etmeden de geçemeyeceğiz. “Atatürkçüyüm” diyor ve bu doğrultuda tutarlı davranıyor.

Silivri bu denli verimsiz mi ki geçmişi olumsuzluklarla dolu, denenmiş birinin peşinden koşmakta ısrar ediyorsunuz ?.. Yoksa ensesi yağlı mı (?)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..