Bugün 17 Şubat, Doktor Cemal Kozanoğlu’nun 21. Ölüm yıl dönümüydü. Silivri Belediyesi, güzel bir anma günü etkinliği düzenledi. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz…
Ben de sizlere zamanını ve sevgisini Silivri’ye adayan sevgili doktorumuz yüce insan “Cemal Bey” den söz edeceğim!..
O Silivri’nin sadece doktoru değildi! Ağabeyi, bilirkişisi, eğitimcisi, yeddi emini, tarihçisi, dernekçisiydi ve o bu şehrin üzerindeki eldi!..
Benim belki de en çok temas ettiğim kişidir. Yollarımızın en çok kesiştiği ve örnek aldığım insandır.
Çocukluğumda pek işim düşmedi ona! Çünkü ben, Dr. Şemsettin Bey’in hastası idim. Şemsettin Bey, çocukluğumun geçtiği sokağın başında oturuyordu. Yani komşumuz olan bir doktorumuz vardı ve bize çok yakındı.
Gençlik döneminde ise Cemal Bey hemen hemen her gün görüştüğümüz ağabeyimizdi…
1975-76 yıllarında Cahit Eczanesinde başlayan görüşmelerimiz Trakya Ekspres gazetesindeki çalışmalarımızla devam ediyordu.
Gündüz, Hasta reçeteleriyle ilgili olarak karşılıklı iletişim halindeydik. Cahit Eczanesine uğradığı bir gün ilk iletişimimizi yaşayacaktık. Yüzüme baktı, baktı ve “Sanırım sen Ertürk’lerdensin, kimin oğlusun? sorularına karşılık benden aldığı “Evet” cevabı ile dedemi, Silivri’ye gelişimizi, kim olduğumuzu uzun uzun anlatmıştı!..
Şehri emindi, okula aile birliği başkanıydı. Sayısız Sivil Toplum Teşkilatlarının ya başkanıydı ya da yönetimindeydi. Tarihçi özelliğini çok sevmiştim örnek aldım devam ettiriyorum. Bu özellikleri, halk arasında “doktorluk” unvanını zaman içinde unutturmuştu. Çünkü o herkesin vücudundan çok, kalbine dokunan bir ağabeyi, bir amcasıydı. Onu, kafamın içinde tarihsel bir kimliğe oturttuğum zaman Silivri’nin yüzyıl önceki yeddi emini, ağabeyi, bilirkişisi olan Stamoulis ile özdeşleştiriyordum…
Onlarca çocuk okuttu, onlarca çocuğa velilik etti. Festivaller, sünnet düğünleri, turizm organizasyonları düzenleyen, cemiyetler kuran; hedefine, insan merkezli hayaller koyan, iyilik timsali bir ağabeyimizdi.
Öyle, gayrimenkul zengini olmadı hiç. Rengarenk son model arabaları da olmadı. Yaşayabileceği kadar bir mal edinimi vardı.
Etrafına ışık saçan kişiliği ile aydın gençler yetişmesinde kanaat önderiydi… Hiçbir zaman, hiçbir şeklide bir siyasi görüşü savunmadı! Bir siyasi hareketin içinde olmadı!.. O inandığı gibi yaşadı ve örnek oldu…
Koca bir şehir onu çok sevdi! Bağımsız aday olarak belediye başkanlığına adaylığını koyduğun da bugüne kadar bağımsız adaylar içinde en fazla oyu alandı. Dedik ya siyasi oyunlara kendini kullandırtmadı ama siyasilerin oyununa da engel olamadı. O günün şartlarında değerli doktorumuzun kaybedeceği bir şey yoktu ama o gün ve gelecekte Silivri çok şey kaybedecekti!..
Yılmadı, bugün Sayın Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ilk baskısına sadık kalarak yeniden düzenlediği kitabıyla, onun adına düzenlediğimiz etkinlikle kendisini bir kez daha anmış olduk. Işıklarda uyusun, Allah rahmetini esirgemesin. Ailesinin ve sevenlerinin sabrı daim olsun…