Ana SayfaLütfü ErtürkKadınlar Plajı

Kadınlar Plajı

 

Topa biraz geç girdik ama değdi. “Büyük resme bakmak lazım” derdi, bir dostum! Biz de öyle yaptık. Araştırdık ve gördük ki memleket baştan aşağı “Kadınlar Plajı” dolmuş!..

Yani öyle bir dolmuş ki Doğu Karadeniz’den, Mersin’e kadar yüzlerce kadınlar plajı var.

Sanırım İhtiyaçtandır(!)

Özellikle, ilçe ve belde bazında belediyelerin hizmet yarışları birbirine çok benzer bir durum içindedir. Parke taş döşemek, asfalt dökmek, yollara lastik dubalar dizmek, kaldırımlara sıralanan pik dökümden kaldırım babaları sıralamak, olmazsa olmaz kültür evleri yapmak…

Parti ayırmaksızın hemen hemen hepsi sözleşmiş gibi uyguluyorlar bu hizmet yarışlarını(!)

Kadınlar Plajı, belediyelerin yeni hizmet modeli!

Olmayan sahil yok gibi!

İçlerinde çok güzel olanlar da var.

Aklıma deli sorular geliyor: “Bu diyorum bu işte! Çağdaşlıkla, irticai faaliyetlerin bir savaşı olsa gerek” diyorum.

Kadının adına yine bir sürü erkek karar alıp, siyasetlerine alet ettiler diyorum. Ekmek arası lahmacun gibi çaktırmadan kadını korumak adına elimize tutuşturulan bir cemaat kalkışması, bir irtica faaliyet diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Haksız da değilim, bu ülkede hep mağduru oynayıp laiklik ilkesi ile restleşmediler mi?..

Belediyeleri geçtik, adam devre-mülk yapmış işletiyor. Devre-mülk yani, tamamen aynı ailelerin bulunduğu bir site orada bile Kadınlar plajı oluşturmuş! Gözüne gözüne sokuyorlar insanın!.. Alışırsınız yani…

Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ın projelerinden biri olarak Silivri’de Kadınlar Plajı projesi olduğunu duyunca “nasıl olur?” sorusunu CHP’liler başta olmak üzere birçok vatandaşımızla birlikte sormuş oldum!..  Tabi ki ben soruyu kendime sordum!

Büyük resme baktığımız da resmin karesini dolduranları merak ettim. E, öyle ya! Kimdir, kimlerdir, nerelerdir, nerededirler bu kadın plajları?.. Vallahi, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar kıyısı olan bütün il ilçeler ve beldelerde oluşturulmuş!

İşin garibi “Kadınlar Plajı” oluşturma fikri sanırım CHP’lilerin!..

6 CHP belediyesi öncü olmuş bu işe, 3 AK Partili belediye Karadeniz’de öncülük etmiş. 1 DSP’li belediye var, bölgemizden, hemen yanı başımızdan!..

Şimdi, bu ekmek arası lahmacunu “türbana rozet” teki gibi yine CHP’lilere mi tezgâhladılar?.. (1999-seçimleri %8.71 ile baraj altı olmuşlardı türbana rozetle)

Nerede kadının toplumdaki yeri? Nerede laiklik?.. Nerede sosyal yaşamın paylaşımcılığı?.. E, abi sen soruyorsun da niye araştırmıyorsun?.. Yavaştan, derinden ve yine senin elinden…

Çok mu lazım? Zerre lazım bir şey değil!

Arkadaki tezgâhı görmemişsin ama eleştiriyorsun, iyi de ihale sana kalmış, resmen distribütörlüğünü üstlenmişsin ama “sen yapma” diye yırttırıyorsun! İç dinamiklerin savrulmuş gitmiş, denetimin kimlerin elinde?..

Neyse, Başkan ister yapar ister yapmaz, bizi aşan bir durum bu! Biz sadece olayları işaret ettik!

Biraz da tarihi yönden ele alalım diye biraz araştırdık!

O ne?

Osmanlı zamanında Silivri’de bizim de bir kadınlar plajımız varmış!

Araştırdığımız kaynaklardan anlıyoruz ki Padişah Abdülaziz’den başlayarak, Abdülhamit’e kadar sürmüş bu kadınlar plajı olayı!..

Daha, Bay Stamoulis’in fabrikası kurulmadan ve deniz çok daha içerlerdeyken; Silivri Spor Kulübümüzün oralarda her iki tarafı tahta kafeslerle kapatılmış bir Kadınlar plajımız varmış!

Durun, bir de içinde öykücük var! Padişahın, bölgemizdeki sayfiye sarayından sultanlar ve cariyeler bu plajda gönüllerince yüzüp, eğlendikten sonra saraya çekilirler ve yine padişahın emri ile bu kafesler içinde padişahın özel sevgisine mazhar olan cihan pehlivanı güreşçimiz Koca Yusuf’a denizdeki idmanları için tahsis edilirmiş!

12 adet kadınlar plajını inceledim. Hepsi de sahilin en uç taraflarında konuşlandırılmış! Yani, önünden sallana sallana geçilmiyor, arkasından dolaşılmıyor. En temiz bölge, en güvenli bölge tahsis edilmiş durumda… git ortalık yere yap bakalım ne oluyor? Yazlık sinema gibi olmazsa gel ne dersen kabulüm! İstersen bir de sahil muhafaza birliği konuşlandırırsınız ama nafile olur!

Ya ne olur?.. Suriye-Afgan kurtarılmış bölgesi olur (!)

Sevgiyle kalın, sağ duyuda kalın!.. 14.06.2022

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..