Ana SayfaLütfü ErtürkDenetimli Serbestlik

Denetimli Serbestlik

Bugün, sabah saat 11.30 da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediye Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Silivri Yerel Basın olarak bizler de bu protokole davet edildik…

Öncelikle nedir bu Denetimli Serbestlik, kimlere uygulanır, hangi suçları kapsar, ne zaman uygulanır?.. Hep birlikte bir bakalım!

Topluma karşı verilen zararın geri ödenmesi, kişilerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, toplumsal kurallara uyum sağlanması ve topluma karşı saygılı olmanın arttırılmasını sağlamak ve iş becerilerine göre sorumluluk bilinçlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Ceza ve İnfaz yasaları gereği bu hukuki ritüel işleme sokulmaktadır. Niçin Ritüel?

Aslında Osmanlıdan bu yana var olan bir ceza infaz şeklidir. Daha ziyade toplumsal suç işlemiş kişilere uygulanır. Etrafınızda görebildiğiniz, toplumca kullanılan araç gereçlere zarar vermeden başlayarak, bireysel özgürlükleri taciz edenlere, doğa ve çevre suçlarına ve cezasının 4/3 çekip iyi hal yasasından yararlandırılan suçlulara uygulanır…

Bu uygulamayı istismar etmeyenler için çok iyi bir uygulama diye düşünüyorum. Hem toplum açısından hem de Suçlunun toplumla uyumu açısından güzel bir uygulama diye düşünüyorum…

Protokol, Silivri Kaymakamımız Tolga TOĞAN, Silivri Belediye Başkanımız Volkan YILMAZ, Silivri Başsavcımız Nihat DEMİR ve Silivri Serbestlik Müdürümüz Fatih Serdar ŞAYAN arasında imzalandı.

Korana yasaklı günlerinde uygulanamayan yasa tekrar uygulamaya alınmıştır. Çatalca ve Silivri bölgesinde 500 kadar suçlu bu yasadan yararlanmış olacaktır.

Ayrıca protokolün imzalandığı salon içinde birkaç gözlemimi belirtmek istiyorum. Silivri Adliyesinin çatı katında bu tür toplantıların düzenleneceği teçhizatlı bir salon ve dinlenme odası ve de Silivri’mizin muhteşem manzarasının izlendiği mini park haline getirilmiş bir çatı için Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’a ve Cumhuriyet Savcımız Nihat Demir’e teşekkürlerimizi arz ederiz.

Devleti, devlet yapan unsurların başında ona sahip çıkmak ve kollamak gelir. Bu sadece yasalarla olmaz, hür fikirlerimiz ve vicdani duygularımızla da bunu başarabiliriz. Yeter ki inisiyatif almanın bilincine varabilelim…

 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İlgili Yazılar