Ana SayfaSiyasetDemir Leydi'nin Ayak Sesleri

Demir Leydi’nin Ayak Sesleri

Beyefendi, Silivri’yi fan kulübü gibi görüyor kendisine bir gün bakıyorsunuz bir cemaatte, bir gün bakıyorsunuz ayinde…

KONGRE’YE ADIM ADIM…

Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral Ak Parti delegeleriyle kongre öncesi verdiği yemekte bir araya geldi. Sayın Demiral’ın delegelere yapmış olduğu konuşmanın tam metnini yayımlıyoruz…

Çok değerli Teşkilatlanma Başkanım, Teşkilatlanma Komisyonumuz, İlçe Koordinatörümüz, siz Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gençlik kollarımız, Kadın kollarımız, Meclis Üyelerimiz velhasıl teşkilatımızda görev yapan siz gönüllü arkadaşlarım. Siz değerli ailem, benim büyük ailem hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

İşte, bir yılı böyle geçirmişiz, biraz önce izledik yine güzel hatıraları canlandırdık. Çok güzel bir gündü, hafızalardan asla silinmeyecek bir gündü. Sayın Cumhurbaşkanımızın Silivri’yi ziyaretinden onur duyduk, gurur duyduk. Silivri’ye böyle bir imza atıldı ve bende o dönemin İlçe Başkanı olmaktan gurur ve onur duyuyorum. O gün yirmi bin kişinin toplanmasında katkıda bulunan tüm teşkilat mensuplarıma tekrar teşekkür ediyorum.

Hepinizin emeğine sağlık, hepinizin emeği çok fazla bu süre içerisinde kuruluşundan bugüne emek veren, emek harcayan herkese minnettarız. Ben ve görev yapan diğer İlçe Başkanlarım emekleriniz çok değerli ve yine görev yaptığım sürece destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerek bu salonda olan, gerek burada olmayanlara, gerekse aramızdan ayrılıp sonsuzluğa intikal etmiş teşkilat mensuplarımızı da rahmetle minnetle anıyorum.

Değerli ailem, sizinle biraz sohbet niteliğinde bir konuşmam olacak. 29 Ağustosta göreve gelen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Kongresini hepimiz birlikte izledik. Benim o kongreye katılma fırsatım olmadı rahmetli babam hastanedeydi o dönemde onun için katılamadım ama katılan arkadaşlarımız vardı kongreyi birlikte değerlendirdik. Kongredeki en önemli özellik; birlikle, beraberlikle samimiyetle tüm Türkiye’deki Ak Parti’nin hep birlikte bu kongreyi gayet sessiz ve yaprak kımıldamadan gerçekleştirmiş olması. Arkadaşlar

Türkiye’nin Başbakanı değişti bu kolay bir olay değil. Önceki yıllarda yönetimleri düşündüğümüz zaman Türkiye’nin Başbakanı değişecek, ekonomi yerinde duracak, faizler çıkmayacak, enflasyon yerinde duracak mümkün müydü? Kesinlikle mümkün değildi. Bu kimlerin sayesinde oldu, bu hepimizin sayesinde oldu niye çünkü Ak Parti böyle bir parti.

Ak Parti kurulduğu günden bu yana kadar sürekli el ele, kol kola samimiyetle bütün çalışmalarını sürdürdü. Önüne çıkan bütün engellere rağmen herkesin, hepimizin burada da emeği vardır muhakkak ve bunun içinde tüm Türkiye’deki kongrelerimiz devam ediyor belki yarısı tamamlanmıştır.

Dokuz yüz tane ilçemiz var yine buna keza illerimiz var ve bu kongrelerin en önemli özelliği bana göre istişarelerin yapılmış olması. İlçe Başkanları, İl Başkanları seçilirken, muhakkak Başbakanlıkta seçilirken Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde Başbakan olarak görev yaparken istişarelerini çok yüksek boyutta yaptığını biliyorum, aynı şekilde tüm Türkiye’de devam etti bu istişareler ve geldiğimiz noktada yapılan kongrelerimizi Allah’ın izniyle gayet güzel bir şekilde gerçekleştirdik örneklerini de zaten İstanbul’da da görmekteyiz.

Bizim kongremiz 21 Aralıkta İnşallah önümüzdeki hafta bizde kongremizi gerçekleştireceğiz ve İstanbul’un en son kongresi olma özelliğini taşıyor. Saati itibariyle de İnşallah sizlerinde sağduyusuyla birliğimizle beraberliğimizle bizde kongremizi bize yaraşır bir şekilde yapmış olacağız.Tabi  bu sürecin delege seçimleri oldu ve bu akşamı da aramızda bir delege yemeği adı altında gerçekleştirdik bu salondaki bir çok arkadaşımızda delege. Arkadaşlar, şunu belirtmek istiyorum! Delegelerimizi seçerken şuna çok dikkat ettim. İlçe Başkanınız olarak, bütün teşkilatı bir vücut olarak düşünün bu vücudun en sinir uçları çok önemli bizim sandık başındaki arkadaşlarımız ve mahalle yönetimlerimiz bunlarla vücut çalışıyor eğer onlar olmazsa, bu sinir uçları olmazsa bu vücut hareket edemez ben bu düşünceyle delege listesini hazırladım ve hazırlarken bana arkadaşlarım şunu da söylediler Dilek Hanım risk alıyorsunuz risk almak bizim işimiz, hayatta risk almazsanız hiçbir şey olmaz. Ben risk almasını severim hayatımda.

Yine bugün, belki arkadaşlarda bunu değerlendirmişlerdir. Mahalle Başkanlarımı da yanıma aldım bu delegeleri hazırlarken, arkadaşlar dedim bu liste şeffaf olacak. Bu delege listesini hep birlikte hazırlayacağız. Sadece benim dostum, arkadaşım, bana oy vereceğini düşündüğüm arkadaşlarla yapmayacağım bu işi, bu işin içinde teşkilat olacak dedim. Mahalle Başkanlarım burada hepsini aldım yanıma. Oturduk, delege listemizi hazırladık. Mahalle yönetimleriyle hazırladık. Dolayısıyla mahalle yönetimlerimiz, sandık başkanlarımızla bu liste böyle hazırlandı. Belki hayatında ilk defa delege olan arkadaşları vardır aramızda. Çünkü bu teşkilat, 16 saat 18 saat o sandığın başında duran arkadaşların emeği, bizler için çok önemli ve çok değerli ben inanıyorum ki delegelerimizle sağduyuyla birlikte teşkilatımız güvenoyu alarak da sizlere layık bir İlçe Başkanı olarak da göreve başlayacağım. Ben, hepinize bu konuda güveniyorum ve desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Çünkü bu şundan çok önemli teşkilat, eğer güvenoyu verirse bu görevi yaparsınız. Yoksa o koltukta oturmanın hiç bir anlamı ve manası yok. Benim teşkilatım arkamda duruyorsa eğer bu anlamda oyunu da veriyorsa önce Rabbim nasip ettiyse olacaktır. Ondan sonra sizlerin güvenoyuyla olacaktır. Teşkilat, başkanını kendisi seçecektir. Ben bunu önemsiyorum ve böyle de yola çıktım.

Sonra ne yapacağız?  Sonra, 2015 geliyor, Allah’ın izniyle Aralık ayındaki kongremizden on gün sonra 1 Ocak itibariyle seçim startımızı vereceğiz. Kaybedecek zaman yok ve bu seçimin en önemli özelliği sizler de biliyorsunuz ki Anayasamız Türkiye’nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yola çıkarken en büyük hayalidir. Artık Türkiye’deki Anayasa’nın değişmesi o dönemde bununla ilgili girişimler oldu ama diğer partiler destek vermediler. Samimi davranmadılar, samimi olmadılar. Bu dönemde çıkaracağımız Milletvekili sayısı çok önemli. Türkiye’nin gelmiş, geçmiş en önemli seçimlerinden bir tanesi yapılacak. Tabi ki her seçim önemli ama en önemli seçim her zaman önümüzdeki seçimdir. 2015 seçim çalışmaları Bu açıdan çok değerli yine kapı, kapı gezeceğiz. Yine sokak, sokak gezeceğiz 2015’de Anayasa’nın bu ülkenin önünü açacak olan en olay olduğunu anlatıcağız insanlara. Silivri’de, bunu anlatmak zorundayız arkadaşlar bu çok önemli ve çok değerli. Daha sonrasında 2019 seçimleri gelecek ve bu dönemde bir zamanımız olacak yaklaşık 3 yıl 3,5 yıl bir süremiz var. Bu sürede seçim görünmüyor. Bu süreçte 2019 seçim hazırlıkları yapacağız. İnşallah göreve geldiğimde yeni oluşturacağımız yönetimle birlikte 2019 için çalışacağız ve biz bu belediyeyi alacağız bunlardan almak zorundayız başka yolu yok bu işin.

Silivri çok kötü yönetiliyor arkadaşlar ne oldu? Orası taş, burası taş; Silivri’yi taş devrine döndürdü. Ortada başka hiçbir şey yok. Taş devrine dönmüş Silivri’nin Ak Parti’ye şiddetle ihtiyacı var ve bunu yapacak kadrolarda işte bu kadrolar. Beyefendi Silivri’yi fan kulübü gibi görüyor kendisine bir gün bakıyorsunuz bir cemaatte, bir gün bakıyorsunuz ayinde… Misyonerler Silivri’de ayin yaptı ben bundan utanç duyuyorum. bunlara göz yummayacağız, Silivri’yi yönetmesine de izin vermeyeceğiz.

Teşkilatımızda yapmak istediklerim var! Mahallelerde daha güçlü hale geleceğiz. Başkanlığım dönemimde bütün Mahalle Başkanları, bütün Mahalle Yöneticileri, bütün Sandık Başkanları hepsi yetkilendirilecek ve ben yaptım oldu; her şey Başkandan sorulur düşüncesi yönetimimde olmayacak, böyle bir yönetim tarzını benimsemiyorum.

Her Mahalle Başkanım, mahallesinde yetkili olacak ve bu yetkiyle kendi sorunlarını kendisi çözecek ama görevini yapmayan varsa da asla gözünün yaşına bakmayacağız. Çünkü böyle bir lüksümüz olmayacak, şunu yaşayacaksınız; bizler, Ak Parti’yi birlikte yönetiyoruz çünkü hiç kimse Ak Parti’nin üzerinde değil.

Değerli arkadaşlar, Allah sağlık verdiği sürece, sağlığım el verdiği sürece, teşkilatımda görevimi en iyi şekilde yapmaya sizlere namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..