Ana SayfaLütfü ErtürkTuzakçı İspanya’da

Tuzakçı İspanya’da

Bilmem farkında mısınız? Hükümetimiz, yeni yaptığı otoban yolu için kanun değişikliği yaptı ve bunu geçtiğimiz günlerde resmi gazete de ilan etti. MADDE 1 – (Değişik: 06.01.1998/23222 Sayılı Resmi Gazete) MADDE 2 – Bu yönetmelik 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 17 ve 18 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. İsteyen açar okur.Ben de konuyu biraz açmak istiyorum.

Resmi gazete’den alıntıdır;

Bu yönetmelik; a) Karayollarının her iki tarafında karayollarına bağlantıyı sağlayacak geçiş yolları yönünden akaryakıt istasyonları, servis istasyonları, akaryakıt dolum istasyonları, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG/CNG) dolum ve ikmal istasyonları, tehlikeli madde depoları, umuma açık park yerleri, umuma açık garaj, yolcu terminali (otogar), yük terminali (nakliyat ambar ve depoları), fabrika, iş hanı, çarşı, pazar yeri, toptancı hal, sinema, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, turistik yapı ve tesisler, malzeme ocak ve harmanları, maden ve petrol şantiye-ocak ve tesisleri, araç bakım-onarım-teşhir ve satış yerleri, otel, motel, lokanta, kahvehane, ticari bina, hububat-tütün-fındık-pancar ve benzeri tarım ürünleri depoları, besi çiftliği ve ahırlar, yolcu indirme bindirme yerleri (durak), sürücü kurs yerleri, eğitim-sağlık-spor-dini-kültürel ve benzeri amaçlı kamu ve özel yapılar ile bunların sosyal tesisleri, üretme çiftlikleri, havuzlar, sabit kantarlar, trafolar, meskenler ile trafik güvenliğini etkileyecek her türlü yapı ve tesislerin, b) Karayollarının her iki tarafında sınır çizgisine elli metre mesafe içinde olup geçiş yolları ile karayoluna bağlantı yapmaksızın (a) bendinde sayılan yapı ve tesislerin, yapılması, açılması, işletilmesi veya tadil edilmesinde karayolu trafik güvenliğinin sağlanması amacına yönelik olarak aranacak usul, esas ve şartları kapsar. Böyle uzayıp gidiyor maddeler halinde.

Yukarıda saydığımız işletme ve kuruluşların hepsi ilgili madde gereği devlet denetimine alınmış ve bölgeye imar yasağı getirilmişti.(Denetim dışındakiler için)

Şimdi yukarıda okuduğunuz işletme kuruluşlar için kanun değişikliğine gidildi ve otoban kenarları imara açılacak.

Bizler, Silivri Belediyemizin böyle bir arsası olduğunu biliyoruz! Üstelik, yukarıdaki kanun maddeleri dışında kaldığını, çok önceden imar içinde olduğunu, Edirne’ye kadar Tem Otobanına cephe %80 imarlı başka bir yerin de olmadığını öğrenmiş olduk.

Ben ne anlatıyorum size değil mi?

Demem o ki; bu kanun maddesi değişikliğinden belediyelerin önceden haberleri mutlaka olacaktır. Civardaki işletme ve fabrika sahiplerinin de haberi olacaktır.

Kanun maddesi değişikliği yapılmadan, arazi satışının bir an önce yapılması gerekiyordu!

E, hatırlı tekliflerin de değerlendirilmesi gerekiyordu. Biri çıktı işe çomak soktu. Ortalık yıkıldı.

Minareye 50 tane kılıf hazırlandı. Tuzak, entrika, suç ve ceza gibi bütün müesseselerin kapıları çalındı.

Ne çıktı biliyor musunuz? İspanya Seyahati!

Turist Ömer İspanya’da…

Çok yıprandı arkadaşlar! Moralleri bozuldu. 2 Bulgaristan 1 Sapanca gezisi asaplarını yatıştırmadı. Ama sizler, emin olun ki iyi gelmiştir. Tavsiyemdir; Las Burgas kaplıcaları Hotel Carris Cardenal Quevedo

Ne tuzakmış be! Koca bir Silivri’yi kapsıyormuş. Vallahi bizi Hugo’ya çevirdiniz ya helal olsun size.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..