Ana SayfaLütfü ErtürkSömürünün Verdiği Huzur!

Sömürünün Verdiği Huzur!

Yer yüzünde kutsallığına inandığım en yüce değer emektir! Çünkü her emek; insanın yaşamını, gelişimini, bütünleşmesini sağlamaktadır…Bir işçinin emeğinin hakkını araması ise en hukuki hakkıdır!…

Bu konuda kimlerden yardım alabilirler, kimleri yanında görebilirler?

Öncelikle, işçi haklarını en üst düzeyde savunan sendikalar, sonra her seçimde kendilerine binbir vaatlerde bulanan siyaset adamları!

Şehrimizin belediye mücavir alanı içinde kalan bir fabrikamız (Kınalı mevki) var. Hangi Fabrika bu?

Kale Conveyor (Kayışları) Fabrikası!…

300 işçisi var ve 06 Mart 2019 – Çarşamba gününden beridir, 140 işçi; sendikal haklarını kullanmak amacıyla direnişteler!

2018 yılı Mart ayında başlayan sendikalaşma çalışmasının yeterli çoğunluğu sağlaması üzerine, Çalışma Bakanlığı Ekim ayı itibariyle çoğunluk tespitini yaparak Petrol İş Sendikasına yetki belgesini verdi.

Fabrika yönetimi bu duruma, sendikal çalışmaya öncülük eden işçileri (Rıfat Eroğlu ve Gökhan Acar) -İş Kanunun 29. Maddesini gerekçe göstererek- “ahlaksızlıktan” işten atarak, çalışan sendikalı işçiler üzerinde “sendikadan istifa edin” baskısı kurarak cevap verdi.

Petrol İş Sendikası yaptığı tüm açıklamalarda, “her zaman üyesinin yanında olduklarını, haklarına sahip çıkacaklarını” önemle vurgulamıştır.

Bu gibi durumlarda sendikanın faaliyetleri dışında neler yapılabilir?

Şehri emin makamlarından bazı konularda yardım istenebilir! Çünkü partisinin adına bakılmaksızın, geçmişteki söylemleri dikkate alınır şehri eminin!

Ne diyordu? “Ben Solcuyum, sosyalist yapının içinden geliyorum!” Geçmişte Dev-Genç üyesiydik, emeğin yanında olduk her zaman…”

Dedi mi bunları? Dedi…

Niçin gittiler kendisine?

Fabrika, jandarma ablukası altındadır, fabrikaya giden sokağa giriş çıkış jandarma tarafından yasaklanmıştır. Sokağın başındaki arsada işçiler direnişe devam etmektedir, fabrikanın sokağına girmeleri bile yasaktır!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Faruk Dağlı’nın ikna edilmesi konusunda Belediye başkanı ile görüşmenin yararlı olacağına inan Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz (ki diğer Petrol-İş Sendikası görevlileri ile birlikte başından beri direnişteki işçilerin yanındadırlar…) Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile bu konuyu görüştüler! Başkan’ın verdiği cevap ne dersiniz?

“Beni bu işlere karıştırmayın. Huzursuzluk istemiyorum!”

Halbuki gün gibi ortada ki; kendisi firma sahibinin arkadaşıdır. Faruk Dağlı’nın da, yakın çevresinin de CHP’li olduğu söylenmektedir!

“Huzur” diye tanımladıkları ise sadece işçi sömürüsüdür!

Bundan daha güzel bir tarifi olabilir mi istediği huzurun!

Başkanlığınızı bir kalem geçtik! E, hani solculuğunuz?

İşçi hakları konusunda hassasiyetinizi biliyoruz! Kapımızın önünde günlerce çadır kurup haklarını arayan emekçilerimiz olduğu için bu durum beni pek hayrete düşürmedi!…

İşçiler, 06 Mart 2019 – çarşamba günü 140 işçi ile fabrika önünde direnişe başladılar. İstedikleri net: Sendika ile masaya oturun!

Şimdi soru şu!

“Huzurumuzun devamı” için sloganı kimin huzuru için söylenmekte? Seçmeni nasıl inandıracaksınız?… Emekçilerin, “huzurunu kaçırdığını”

söyleyen bir belediye başkanı nasıl halkını inandıracak Hoş onun da böyle iddiası yok zaten!

Kendisi de dahil olmak üzere kaybettiklerini görüyor ve bunu sırdaşlarınla dillendirmeye başladılar bile…

Bir tatlı huzur almaya gideceğiz!

Bir türlü alamadıkları huzuru, biz alacağız. Direnen Emekçi kardeşlerimizle birlikte huzura ereceğiz…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..