Ana SayfaLütfü ErtürkSAHİBİNİN SESİ

SAHİBİNİN SESİ

Geçtiğimiz günlerde yerel medyanın gündemine, Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral ile Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ın karşılıklı beyanları düştü…Özellikle de bu tartışmadan kendimi uzak tutup, haber dahi girmemiştim.

Kargalarım bana (Sitemizin Amblemin de niye karga var?) Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ın Sokak konuşmalarında, Dilek Demiral’ın; basına verdiği beyanatlarını,  “Yılmaz Kandemir ve Lütfü Ertürk’ün etkisinde kalarak söylediğini iddia ediyormuş” diyerek kulağıma üflediler…

Yılmaz Bey Kendi söz hakkını nasıl kullanır bilemem ama ben, söz hakkımı hem kendisine hem de siz okurlara hatırlatmalar yaparak kullanmak istiyorum.

Birincisi, Sayın Demiral’ın pozisyonu gereği benim bilgilerime hiç ihtiyacı yoktur ve bu güne kadar bilgime de başvurmamıştır. Kamuoyunun dikkatine arz ederim.

Bundan önceki yazılarımda bahsettiğim konuları sizlerle bir kere daha paylaşayım.

Ak Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral konuşmasında Belediyeden çay bahçesi alıp işletmekle çevrecilik olmuyor demiş…

Yok, öyle bir şey… O çay bahçesi Çevre Derneğinin değil, bilakis Ali Korsan’ın üstüne geçmiştir. Kamuoyu yanıltılmaktadır. Çevre derneğine verildikten 40 gün sonra Ali Bey, saat sabah 11.00 de Çevre Derneği olarak geri vermiştir. Öğleden sonra 13.30 yine kendi üstüne almıştır. Tabi bu alış verişler kalemine uygun mu yapıldı bilemiyoruz.

Nasıl başladı…

Bir gece Ali Korsan ve Belediye Başkanı beraber bulundukları bir mekândan! Beni arıyorlar. Sayın Başkan Ali Bey’in telefonundan aynen şunları diyordu! “Lütfü bey yeter artık eleştirdiğiniz, bakın sizlere (Çevre Derneğini kastediyor)  çay bahçesi veriyoruz. Lütfen yazılarınıza biraz daha dikkat edin… “ Yani çay bahçesi hikâyesi, aynen böyle başladı; Silivri Çevre Derneği için…

Çevreciliğe ilk ihanetimiz başlıyor, Garipler mezarlığındaki ağaçlar kesilirken biz Kırklareli’ndeyiz. Sayın Ali Korsan Beni ve Rahmetli Annesini yanına alarak ve de telefonunu kapatarak Silivri’den çıkıyoruz.  Soruyorum. Niçin hafta arası geldik?”  Cevabı aynen şöyle; “ Tam çay bahçesini alacakken, milletin derdini dinleyemem şimdi”

Çay bahçesinin alınmasından 5 gün evvel ilk talimatını alıyor Sayın Korsan! Hani şimdilerde” Biyolojik arıtma istiyoruz” diye pankart asıyor ya bu şahıs! Bakın o günlerde nasıl bir basın bildirisi yayımlıyor. “Büyükşehir Silivri’ye bok çukuru yapıyor istemiyoruz” diye beyan veriyorlar. Ben de kendisini uyaran bir yazı yazıyorum. ( kendilerinin karşı çıkmasının asıl nedeni! O bölgede yapılacak istimlâklerin durdurulması yönünde aldığı telkinler) İkinci bir yazı ile biyolojik arıtma konusunda yanlış anlaşıldıklarını beyan etmeye çalışmışlardır.

Çay bahçesini alacağı gün ilk işi karşıma dikilmek oldu. Hakkında yazı yazdığım gerekçesiyle benim ile görüşmek istemediğini söyledi. Oysa biraz öte de farklı bir beyan veriyor, daha öte de farklı bir beyan veriyor. Herkesi ayrılık konusunda farklı beyanlarla ikna etmeye çalışıyor. O kadar ileri gidiyor ki bu konuda benim bahçesini  bir başka arkadaşımla bir olup, zorla elinden alacağımız konusunda beyanlar veriyor. Tabi bu konuda da kendisine Yine Belediye Başkanımızın telkinleri doğrultusunda beyan verdiğini düşünmekteyiz. Ben ve o dediği şahıs.

Silivri Çevre Derneği bir sivil toplum kuruluşudur. Mevki ve makamlardan önde gelir.  Ali Bey Büyükşehir Belediyesine ait sahil temizleme makinesinin önünde fotoğraf çektirip medyaya Ali Korsan Sahili temizletiyor diye haber yaptırıyor. Oysa O sahil temizleme haberini biz tam bir hafta evvel yapmışız.

Yani, Sayın Demiral’ın “bahçe almakla çevrecilik olmuyor” sözünü düzeltmek istiyorum. Fotoğraf çektirmekle çevrecilik olmuyor…

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan Mümeyyiz ve mübeyyin değildir.

Niçin dedim böyle kendisine “iskele” demek yeterli olur sanırım.

Kadir Topbaş’ın mandaları konusunda beyanat veren Ali Bey’e yardımcı olayım. Danamandıra köyündeki ve Gelevri deresindeki mandalar konusunda bir fikri var mı? Acaba onlar için özel havuzlar mı yaptılar? Yaptırdılar ise, bizim de Kadir Bey’den ricamız olur! Mandalarına yüzme havuzu yaptırır…

Boğluca deresinin hesabını soran Ali Korsan, Selimpaşa’da kesilmiş olan, 50 küsur ceviz ağacının hesabını Belediye Başkanından sormuş mudur?

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, gördüğün  gibi söylemek istediklerimi tereddütsüz söyleyebiliyorum. Kaldı ki bu bilgileri daha önce de Kamuoyu ile paylaştığımı herkesten iyi bilirsin. Senin anlayacağın arkadaşım. Doğru bildiğimi ve gördüğümü söyleyebilmek için Ak Parti İlçe Başkanlığı makamı gerekmiyor bana…  Seni ciddiye aldığımdan yazmadım bunları bilesin. Sadece Ak Parti İlçe Başkanlığı makamına ve Başkanı Dilek Demiral’a yaptığın yakıştırmaların ve yalanlarının kamuoyunda benim sesimden ve kalemimden bilgilendirilmesi gerektiğine inandığım içindir.

Not: değerli okuyucularımın Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile aramızda geçen diyalogların yazıları Halen Silivriliyiz.com sitesinde yer almaktadır. Okuyabilirsiniz…

NOT: Kamuoyuna önemle duyuruyorum. İlçe Başkanı Sayın Demiral ile aramızda hiçbir zaman ne Silivri Çevre Derneği konuşulmuştur. Ne de Başkanı Ali Korsan’ın adı zikredilmiştir. Bu tür makamlara yakıştırmalar yapılırken, bir sivil toplum örgütü olan çevre derneğinin pozisyonu dikkate alınmalıdır. Şahsiyetinizin zaafları derneğe mal edilmemelidir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..