Ana SayfaLütfü ErtürkReferanduma Gidelim…

Referanduma Gidelim…

Mademki halka soralım diyorsunuz! O zaman, en iyisi referanduma gitmek.Durup dururken bu referandumda ne demeyin? Çok elzem oldu.

Şu kumar olayını suskun geçirmeyi düşünmüştüm. Hatta biraz da alındım ve ondan sustum diyebilirim.

Ben, strateji uzmanı, algı yönetmeni, dinler arası diyalogun mimarlarından Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a yardımcı olma açısından 250’nin üzerinde yazı yazdım. Halkımız da okudu bu yazıları! Tepki gösterenler, üç beş kişiyi; Değerli Başkanımızın değerlendirmeleri de 3 5 kelimeyi geçmedi. Sevgili Avukatımız Ünal Doğrul tek bir resim koydu. Ülke karıştı. Ulusal basında 8 sütuna manşet attılar.

Meğer ne çok seveni varmış Belediye Başkanımızın. Döndüm kendime baktım, gülümsedim meğer ben ne kadar masummuşum. 10 gündür yazı yazamadım. Kendimi bir şey sanıyordum. Bir fotoğraf, bütün yazarlık hayatımı kararttı. Geceleri gizli gizli ağlamaya başladım.

Tam hayata küsmüşken, imdadıma yine başkanım yetişti.

Dedi ki;

Halkım istemezse ben kumar oynamam!

Durdum düşündüm! Başkanımın durumu benden kötüydü…Kendi öz iradesiyle gidip oynadığı kumarı bırakmak için halkına sormaya kalktı. Benden yerimden kalktım!

“Ne oluyor sana be dedim? Sen daha ölmedin.” Diyerek,  bir özgüven yenilemesi yaptım kendime!

Ben, başkanıma yardımcı olmak istiyorum.  Sayın Başkanıma bir öneride bulunacağım!

Sayın Başkanım referandum yapalım!

Kumar oynama maddesinin yanına kamuoyunda araştırma yaparak yarın öbür gün karşına çıkaracakları kötü alışkanlıkları da madde olarak ekleyelim ve İlçemizde referanduma gidelim.

Belki seni seven, senin psikolojini düşünen, “oynuyorsa kendi parasıyla oynuyor” diyen, arkadaşlar referandumda sana oy verirler de kimseye hesap vermek zorunda kalmazsınız.

Evet, evet referanduma gidelim. Örneğin, bana sorsalar görmek istemediğim referandum maddesi olarak kutlu doğum haftasını eklerim. Ne o, lokma döktürmeler, ilahiler? Senin gibi Atatürkçü senin gibi Cumhuriyetçi birine yakışıyor mu? Bak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendinizi paraladınız; Ekmelettin İhsanoğlu için. Ekmelettin Bey,şimdi gitti MHP’de Metalci işareti yapıyor! O yüzden diyorum. Siz bir referandum yaptırın ki halkımız da neyi yapıp yapmayacağınızı söylesin size.

Ya da o fotoğrafa güzelce bakıp, kendi içinizde bir referandum yaparak, sevgili avukat kardeşimize teşekkür etmelisiniz diye düşünüyorum. Yılmaz Kandemir’i saymazsak, size ilk defa bir yol arkadaşınız; “yanlış yoldasınız” dedi.

Neyse benim sözlerim çok geçerli olmuyor. Diyeceğim o ki; referandum, halka sorulması açısından en geçerli yöntemdir. En demokratik hakkınızdır sizin!

Her şeyi de halka sormayın canım! Bilirsiniz küçük yerlerde insanlar çok meraklı olurlar.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..