Ana SayfaLütfü ErtürkGüzel Yüzler Operasyonu

Güzel Yüzler Operasyonu

Şu an tutklu olan Adnan Oktar hoca dahil, hemen hemen birçok dernek, cemaat, ticari kuruluş ve kurulmuş olan bazı şer odakların tanıtım ornizasyonlarına ve vitrinine bakın insana güven veren, gülümseyen,  güzel yakışıklı insanların yüzleri ile karşılaşırınız!Hele bir de bölgesin de erdemli ve güvenilir bir kişi ise… Her türlü  ikram ve imkanlarla kafalanıp vitrinin en önünde yer veririler..

Bu kadın ya da erkek farketmiyor.  Yer, zaman ve iştigal konusuna göre değişiyor!

Bir de o kadar yaptığı yanlışa rağmen, son kozunu bu insanlar üzerinden oynamaya çalışan yetki merciini iştigal eden insanlarımız vardır.

Yelpaza geniştir, belediye başkanlarından tutun da bakanlığa kadar, oradan cemaat evlerine ve gösteri dünyasına kadar gider…

Kısa bir müddet önce son Belediye Başkanımız Sayın Özcan ışıklar’ın  B planı olarak sahne alan iki genç yardımcısını örnek gösterelim!…

Bora Balcıoğlu ve Mümin Koçoğlu’nun Aday adaylık sürecinde; yakın çevrelerini dahi  haberdar etmeden birer direnişçi edasıyla “ağabeyimiz” dedikleri kişiye karşı aday adaylıklarını açıkladılar!…

Oysa, her ikisi de belediyemizin gülen yüzüydüler…

Ben hariç, herkesin gözünde ve  gönlünde bir yer ettiler! Çünkü halk Sayın ışıklar’ın Algı operasyonlarını yemiyordu artık!

Bora Balcıoğlu, kendisine CHP’nin üst katmanları içinde yer de buldu! Mümin Koçoğlu’da Yukarılarda adı geçen en donanımlı kişiydi…  Artık ikisi de çok isitiyorlardı ama ikisi de biliyordu ki vazifeleri icabı o pozisyondaydılar!… Ağızlarını dahi açamadılar.

Başkanlık ayaklarına kadar geldi! Asılamadılar bile…

Geri dönüş, biraz zorladı onları! Sayın ışıkları da zorladı bu durum, bu kadar infial beklemiyordu!…

Ya Sonra!  Sayın Balcıoğlu’nun DSP projesi rafa kaldırıldı. “Ya geçerse”, diye endişeler hasıl oldu! Çünkü halk Sayın Işıklar’a oldukça tepkiliydi!…

İki ay önce yazmıştım! Bora’nın B pilanı olduğunu!…  6 ay önce kendi  söylemişti; “ağabeyim olmadan asla” diye!…

Özcan Bey’de biliyor, kendisi de biliyor geri dönüş sancılı olacaktı! İşte bu projenin en  janjanlı yönü burada başlıyordu!

Hem siyasetçi olacak, hem güvenilir olacak, ağabeylik misyonunu yüklenecek birileri bulunmalıydı! Üstelik eli ayağı düzgün ve sözleri geçerli insanlar bulmalıydılar ki “Aaaa Bakın bu oyun değilmiş, hepsi burada eskisinden daha sağlam demek ki o da destekliyormuş” diyebilsinler diye, eski siyasetçilere ağabeylik misyonu verilerek  meclis üyelikleri  teklif edildi..

Yani, başkanlık makamı; bu kişilere yeniden ibra ettirilecekti.

Buraya kadar tamam!

Bizlerin, liyakat sahibi olan bu arkadaşlarımızın  görevlerini layıkıyla yapacaklarından hiç endişemiz  yoktur! Yararları da olacaktır, buna inancımız tamdır!

Ya sonra?

O arkadaşlara, iyi insan rolünü biçenler, kendileri  hangi rollere soyunacaklar?…

Karakterler değişir, oyuncular değişir ama flim aynı film olduktan sonra seyirci bu filme daha ne kadar dayanır?

Gerçeklere dönmenin zamanı geldi!

Algı operasyonlarıyla iyi kötü bir 10 yıl geçirdik. Yaptıklarını ya da yapamadıklarını sizlere anlatmayacağım! Herkes herşeyi biliyor artık!

Bu olay artık Silivri’yi aşmış durumda!

Direnenler, ülkeye örnek oluyorlarken, savundukları tek şey, “kişiler, parti değiştirmekle demokratik haklarını kullanıyorlar” sözüdür. Yok böyle bir şey!  Yani, sen partini demokrasi merkezi olarak nitele ama insanlar senden kaçsın. Kendinle çelişen başka bir görüş var mı böyle?

Var!

Hani, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirindeki gibiyiz!… Dostum, dostum güzel dostum/ Bu ne beter çizgidir bu / Bu ne çıldırtan denge / Yaprak döker bir yanımız / Bir yanımız bahar bahçe…

Bir kısmımız Ankara yollarında direniyorlar! Maltepe İlçeimizin halk partili vatandaşlarımız ve çoğunluğu alevi vatandaşlarımız bunlar. Kendileri gibi alevi olan ama gösterdiği yönetimle eleştrilen bir belediye başkanını istemediklerini bu karda kışta Ankara’ya yürüyerek protesto ediyorlar…

Bir yanımız bahar bahçe

Kurbanlar kesilmiş, Belediye başkanı ile musmutlu pozlar verilip tarihe notlar düşülmüş…

Biz, size Ankara yollarına düşün demiyoruz, sadece sandığa kadar gidin yeter!

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..