Ana SayfaLütfü ErtürkGün olur Devren Döner

Gün olur Devren Döner

 

Eğitim sendikaları arasında yerini alan Hürriyetçi Eğitim Sen sendikasının Tekirdağ İl Başkanlığı görevine Tuğrul Selimoğlu getirildi.

Tabi ki Tuğrul Selimoğlu deyince ister istemez dikkatimizi çekiyor! Mesleğindeki başarıları kadar, mesleği ile ilgili geçirdiği soruşturmaları ve soruşturmaları sonunda aldığı takdirname ve ikramiyeleri ile her zaman gündem oluyordu!..

Sendikacılık, üzerine yapışmış ikinci mesleği gibiydi!

Silivri’de de bir dönem Türk Eğitim Sen Temsilciliği görevinde bulunmuştu. Silivri’den Çerkezköy’e başarılı çalışmalarından dolayı bakanlık özel kararnamesiyle atandı! Bu kararname ile tayin olduğu Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğündeki Başarılarını da beraberinde getirecekti!..

Meyve veren ağaç taşlanır gibi taşladılar… Sendika çalışmaları, “kör parmağım kör gözüne misali İlçe Eğitim Müdürlüğü beklerken, Selimoğlu’na sürgün getirecekti!  Tekirdağ İl Müdürlüğüne öğretmen olarak atandı! Kapaklı İlçe Eğitim Müdürlüğü 2. Sürgün yeriydi. Kapaklı İlçe Eğitim Müdürlüğü kendisini Halk eğitim Merkezinde görevlendirdi. Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okuluna öğretmen olarak atandı. (orta ve ağır zeka engelli öğrenciler) Burada başarı ile görevini sürdürürken mahkeme kararı kesinleşmiş, müdürlüğüne geri dönüş yaptı!

Kendi isteği ile Tekirdağ İlinin en dezavantajlı bölgesinde Kapaklı/ Karaağaç Anadolu Lisesi ve Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi müdürlüklerini aynı anda yürüttü…

Halen Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

İşte belki de Türkiye Cumhuriyeti Eğitim sisteminde Elinde takdirnamesi cebinde başarı ikramiyesiyle sürgüne giden ilk ve tek öğretmendi!..

Eh, gelin bu eğitimcimize “sendikacılık yapmayın” deyin!

Tam tersi olacaktı!

Sendikacıların aradığı özellikli adamdı! Öyle de oldu!.. Aradılar ve buldular…

2021 Yılında kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikası hiç tereddütsüz Müdürümüz Tuğrul Selimoğlu’nu Tekirdağ İli, Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikası Başkanlık görevine getirdiler.

“Hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacaklarını, siyaset ayrıcalığını ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama makamı olarak görme tarafında olduklarını” açıklayarak faaliyetlerine başlayan Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikasının Manifestosu şu şekilde;

“Fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür” bir anlayışla bağımsız sendikacılık yapmayı Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikası vazgeçilmez ilke olarak benimsemeyeceklerini söylediklerinde Manifestonun Tuğrul Selimoğlu’nun kişiliği ile örtüştüğünü görmekteyiz!.. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..