Ana SayfaLütfü ErtürkBüyük Aile Eğlendi

Büyük Aile Eğlendi

Bu yıl da Belediyenin imkânlarıyla, Silivrililerin katkılarıyla eğlendiler.Ne dedi Başkanımız?

“Biz büyük bir aileyiz”

Bu sözü, sizler için söylediğini sanmıyorum. Hele ki bizim için aman Allah’ım!

Onlar o kadar büyük bir aile ki; Okyanus ötesine kadar uzanıyor büyüklükleri. Allah var, sizin de katkılarınız yok değil hani! İnkâr da etmiyorlar yani.

“Lale Devri” çocukları gibi eğleniyorlar.

Beyefendi, akşam evinde hangi sebzeyi ya da  meyveyi yerse;  ertesi gün festivalini yapıyor! Kısacası damba düdük eğlendik işte! Haftaya domates var…

Şimdi sorabilirsiniz! Niye Lale Devrine benzettiniz? Diyebilirsiniz! Hemen cevap verelim…  Sayın Belediye Başkanımız Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi isteyeli ne kadar oldu?

Olsun, borçlanalım ama eğlenelim! “Borç yiyen kesesinden yer” derler. Yenilenler de sizin keselerden çıkıyor haberiniz var değil mi?

Gece atılan Havai Fişeklerin seslerini duyunca üzüldüm biraz!

Belediye İstihdam sağlasın diye! Belediye de taşeronluk yoluyla işçi çalıştırmakta! Bir de Stajyer kadroları vardır ki; bütün angarya işler onlara yaptırılır. Üstelik para falan da ödenmez! “İş öğreneceksiniz” dümeniyle herkesin eli onların üstündedir. İşte bu, iki gizli işsiz grubun diyemedikleri bir konu var! Öğlenleri bir kap yemek yiyorlardı Belediyeden! Onları da kaldırmışlar. Havai fişekler güm, güm diye patlarken; yüreğimde bu insanların boğazlarından kesilerek alındı bu fişekler, diye kıyametler kopmaya başladı o an!

Hiç mi iyi bir şey yok? Diye bana serzenişte bulunabilirsiniz! Var canım! Hem de gördüğümde beni olduğum yere çivileyen iki olay var!

Biri, Ahenk sanat kulübünün Evliya Çelebi gösterisiydi. Kimlerin emeği geçmişse; hiç ayırt etmeden kutluyorum hepsini…

İkincisi beni yıktı geçti kendi kendimi sorguladım! “Ben niye yokum, bu arkadaşın yanında? Diye.

Davasına inanan insanlara çok özel duygular beslerim! “Aşkolsun sana Sevgi”  demek geliyor içimden… Alkışlıyorum kendisini,  “Sevgi” ismi de ne yakışmış sana ama gerçekten “aşkolsun!”

Sevgi Pala, “Zihinsel ve bedensel engelli, Otistik ve Down Sendromlu çocukların toplumsal iletişim becerilerini geliştirmek, kişisel becerilerine katkıda bulunmak amacıyla bireysel resim sergisini açmış ve elde edeceği gelirini bu yavrularımıza bağışlayacağını duyurmuştur.

Durun esas bomba şimdi Silivri Kartalları taraftar derneği Böyle bir etkinliğe kayıtsız kalabilir mi? Dernek yönetimi, duyar duymaz Sevgi kardeşimizin yanına koşuyorlar.

Bosna da sel felaketinde Bosna’daki Müslüman kardeşlerimizin yardımına koşuyorlar. Bir kamyon dolusu eşya ve giyecek gönderiyorlar. Daha 10 gün önce 200 çocuğumuzun bayramlıklarını alan dernek! Bu sefer de çok hayırlı bir işe daha imza atıyor!

3 adet tekerlikli sandalye alacaklarının müjdesini veriyorlar! Sandalyeler yarın teslim…

Ben, buradan Sevgi Pala ve Dernek yönetimini canı yürekten kutluyorum…  Festivale trilyon harcayan Belediye; Silivri Kartallarına 30 kişilik bir midibüs tahsis etmekten kaçınıyor! Yürekli insanlar biz yavaş, yavaş kenetleniyoruz! Binlerce olacağımız günler yakın… Sevgilerin omuzları üzerinde yükselecek umutlar ve yarınlar bizim olacak…

İşte böyle sevgili Silivrililer! Güzel şeyler de yaşandı festivalde!

Biz, şimdi küçük fakat köklü bir aileyiz! Yarınlarda hep birlikte büyüyeceğiz…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..