Ana SayfaLütfü ErtürkBu neyin kafası böyle? Neyin öfkesi?

Bu neyin kafası böyle? Neyin öfkesi?

Bu yazıyı yazarken asla mağdur edilmiş bir insanın durumunu yansıtmak için yazmıyorum. İktidar partisinin ülke yönetimindeki kendi zaaflarını görebilmesi için yazıyorum. Bir öğretmen tayini için neler yapabildiklerini yazmak istiyorum.Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitimin 2. Yarı eğitim dönemi başlar başlamaz sevdiğimiz bir arkadaşımızın ataması yapıldı. (görevden alınması)

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Eğitim Merkezi Lisesi müdürü Tuğrul Selimoğlu müdürlük görevinden alındı.

Yüz kızartıcı bir suç var mı? Başarısızlık var mı?

Yok.

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği teftişlerin sonucu bakanlıkça takdire layık görülmüş. Başarı belgeleri ile ödüllendirilmiş bir eğitimci arkadaşımız. Kişiliği ile kariyerini harmanlamış bir arkadaşımız. Okulun başarıları ülke sınırlarını aşmış olması bazı zihniyetlerin ağzını sulandırmış olsa gerek tam 3 yıldır makamından indirmeye çalışıyorlardı.

Tuğrul hocamızın yönetiminde Avrupa Birliğinden 140 bin Euro proje desteği alan okulumuz, 30 öğrencisini yurt dışında staja göndermiş. 35 öğretmenini de İsveç Hollanda ve Litvanya’ya staja gönderecektir. Bu yıl içerisinde Trakya Kalkınma Ajansından 250 bin TL’lik proje desteği alacaktır.

Geçtiğimiz Nisan ayında 5 yıllık teftişini başarı ile veren hocamıza teşekkür belgesini yollamalarını beklerken, Kasım ayında tekrar bir soruşturma açıyorlar. Sonuç kendileri açısından hüsran oluyor tabi ki!

Açıkça ve net bir şekilde partinin ve sendikanın da gücünü arkasına alarak, eğitim yılının ortasında görevden almayı başardılar.

Çok değil, 3 ay önce soruşturup, suç unsuru bulamadığınız bir eğitimciyi hem de eğitim yılı içerisinde görevden almayı hangi görev bilinciyle yaptınız?

Ders yılı içinde alınması, sizce olaya nasıl bir dramatize katıyor? Neye göre haklılığınızı göstereceksiniz?

Valiliğin ve kaymakamlığın habersiz yapmış olduğu denetimlerde takdir alan İlçe Eğitim Müdürlüğünce teşekkür edilen müdürümüze; bir hafta sonra tutanak tutulması neyin ve kimlerin işine gelmiştir.

Metem Liseleri, zor liselerdir. Büyük harcamaları olan, gereksinimleri yüksek olan okullardır. Böyle bir lisesinin başında olma isteği kimlerin iştahını kabartır? Bir öğretmenin geleceği sizler için önemli olmayabilir! Ama bir okulun geleceğini nasıl düşünemezsiniz?

Türkiye’de ilk defa uygulanan ve diğer okullarda uygulamasına geçilen, “öğrenci gözüyle öğretmen projesi” Tuğrul hocamız ve yönetiminin başarılı bir projesidir. Kim bilir tam da yeri ve zamanıdır diyeceğim. Sizler de bu proje gözüyle bir bakabilseniz bu atamaya ya da görevden almaya belki daha net görebileceğiniz bir şeyleri keşfedebilirsiniz diye düşünüyorum.

 

Onlarca senedir, binlerce memur mevzuatında haksızlıklar olmuştur. Bu da unutulup gidecektir.

Ben derim ki partinizin başındaki “Adalet” kavramını çalıştırın artık.

İktidarınıza olan inancımızın sarsılmaması için bir yanlışın düzeltilmesi için birilerinin bir şeyler yapmasını istiyorum. Evet, benim dileğim bu yönde. Kocaman bir ülkeyi yöneten bir iktidarın temsili, sığ zihniyetlere teslim edilemez.

Öğündüğünüz müfredatınızı, müfreze idaresiyle yönetemezsiniz. Müdafaanız bir gün gelir düşebilir!

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..