Ana SayfaLütfü ErtürkAz Kaldı Düşecekler!

Az Kaldı Düşecekler!

Ben, fiyatlardan bahsediyorum!

Siz, ne anladınız bilemem.

Belki bilerek, belki de bilmeyerek; belki isteyerek, belki de istemeyerek bazı alışverişlerinizi ötelediniz, duraklattınız.

Haftada 2 defa zam görmeye başlamıştı raflardaki ürünler!..

Bizler de bu durum karşısında ürünlerimizde öncelikli olarak seçici olduk ve istemeyerek de olsa bazı ürünleri de hayatımızdan çıkardık!..

Sokağımda, hemen yanıbaşımda 4 tane hatırlı büyüklükte market var. Ve ben onları kontrol ettiğim gibi aynı zamanda onlar da birbirilerini kontrol ediyorlar. İlintili, ilintisiz bütün ürünlerin fiyatları aynı anda ve hep birden dörde katlamıştı.

Raf ömrü uzun olan ürünler, zam şampiyonu oldular!.. Daha kısa ömürlüler de yavaş yavaş zamlanıyordu hatta “aldın aldın” “Cumadan cumaya” sloganları ile inceden inceye fiyatları önce yüksekmiş gibi gösterip sonra da ikiye bölmüş gibi yapıp üzerine %10 zam çakıp gözümüze sokarak sonra aklımızla da oynayarak bize satmaya çalışıyorlardı.

Ne oldu?..

Örneğin: 15 – 20 TL arası olan ağız gargara suları bir anda 70 – 90 TL segmentine çıkarıverdiler. Keza diş macunları, Tıraş köpükleri Deodorant spreylerin fiyatları dörde hatta beşe katlandı!

Sonra ne oldu?

Bizler bunları hayatımızdan yavaşça çıkarıverdik! Daha az kullanmaya özen gösterdik!

Ya, aynı şekilde fiyatları beşe altıya hatta hızını alamayıp 10 katına çıkan fiyatlarıyla zam şampiyonu raf ömrü kısa olan ürünleri de onlar hayatımızdan çıkardılar! Sosisler, salamlar, pastırma ve kavurma stantları iptal edildi yani teşhirden kaldırdılar. Büyük dolapların en üst raflarına taşındılar!

Geri dönüşler başladı!

Gargara suları önce 40-50.-TL sonra 20-30.- TL arasına çekildi. Diş Macunları, Tıraş Köpükleri, Şampuanlar kampanya etkinliklerine dahil edilmeye başlandı. Derken durduğu yerde yeniden filizlenen patates ve cücük veren soğanlar, 7.-TL’sına kadar gerilediler.

Geçen yıl kilosu 30-35 TL olan muz bu yıl 15-18 TL’den işlem görüyordu!..

Merak ettiniz mi hiç?

Anımsarsanız, yaz sonunda Akdeniz Bölgesinde Alanya ve Anamur’u yağmur ve fırtına vurmuş, bütün muz bahçeleri ve seralar sel altında kalmış ürünlerin kalitesi düşmüştü…

“Haftaya daha zamlı belki de bulamayacaksınız” diyerek, spekülasyon yaratıp zam korkusu salarak halkı panikletip marketlere hücum ettirdiler.

Ya sonra?..

Gayret edin, sosis salam yemeyi ertelediğiniz, ağız gargarası kullanmaktan vazgeçtiğiniz de nasıl geri adım attılarsa bütün ürünlerde geri adım atacaklar.

Sizlerin dirençli ve seçici bir tüketici olmanız belki de bir ilki başardı, bundan daha güzel de kimse başaramazdı!..

Bence daha da dikkat ederek ve seçerek tüketirsek bu dengeleme kalıcı olacaktır.

Az kaldı düşürecekler (!)

Yukarıdaki fiyat listesi iki ay öncesinindir! Siz bu fiyatlara bir %20 daha ekleyin. Örneğin Kıyma 350.-TL pastırma 990. TL oldu

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..