Aklıevvel

 

Densiz, münasebetsiz, sağduyu sahibi olmayanmış! Bence yetmez, daha fazla söylemeleri gerekirmiş…

Neden bahsediyorum?..

Anlatayım!

Minicik bir fidan; bir yol kenarı bulmuş, kök salmış, direnmiş, filizlenmiş, yaprağa durmuş. Yetmemiş, boyuna posuna bakmadan çiçek açmış, meyve vermiş…

Çok geçmeden, bir gün önünde bir araç durmuş! Birkaç adam inmiş, ölçmüşler biçmişler burası demişler! Başlamışlar çalışmaya, minik fidanın dibini başlamışlar eşmeye! İş makineleri kazıyor, kazmalar, kürekler çalışıyor, minik fidanın canına okuyorlar!

Devasa bir çukur açıyorlar!

Aklıevveller toplanıyorlar, karar veriyorlar. “Fidanı buradan söküp atalım, 10 metre öteye taşıyalım” diyerek kararı alıyorlar. Minik fidanı yerinden söküp, 10 metre öteye taşıyorlar!..

Güzel bir şey yapmış gibi de bir de mutlu mutlu gülüyorlar!..

Fidanın yerine de kocaman çöp konteyneri koyuyorlar!

Gelin, görün ki yerinden olan fidan, aklıevvelerin tam tersine çok mutsuz, kökleri toprak tutmuyor, meyvelerine su gitmiyor, için için kuruyor.

Ve bir adam vardı canı sıkılan; fidana baktıkça kahrolan, bir koca kova suyu kaptığı gibi minik fidanın üzerine boca ediyor. Bir daha, bir daha yarın, öbür gün hiç sıkılmadan 5 gündür suluyor.  Minik fidanı kurtarmaya çalışıyor. Rabbim, umarım o adamın umudunu boşa çıkarmaz, minik fidana yeniden can verir, yeniden damarlarına suyu gönderir…

Gelelim bizim aklıevvellere! Kimsin ya da kimsiniz?.. Titrin ne, fikrin ne?..

Çalıştığın yer, Silivri Belediyesi! Koyduğun konteynerin üzerinde öyle yazıyor. Koca yol boyunca gittin de minik bir fidanın yerine mi göz diktin! Bir ağaç için yolu değiştirenler varken bu dünyada hadi onu da geç bu ülkenin kurucusu köşkünü söktürüp, 10 metre öteye taşıtan bir Ata’nın efradısın! Neden beş metre öteye koymazsın, koyacağını!..

Bilmem ki sana ne demeli?

Kendine saygın yok, işine saygın yok, çalıştığın yere saygın yok! Geçtik, doğaya, yaşama, havaya, suya, seni yaradana ise hiç yok!

Kusura bakma benim de sana hiç saygım yok! Fotoğraflarımıza bakanlar görecekler gerçeği!

Kabahat sen de değil, Bak adam 12 yıl önce koca bir çınarın dibine hem de çarşının ortasına etti edeceğini, seni dağ başında kim görecek ki! Çok haklısın çoookkk….

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..