Aidiyet Duygusu

Ne güzel bir duygudur o!

Sahiplenme, arka çıkma, ait olduğun yeri ve değerleri koruma duygusudur.

Aidiyetin en güzel yanı, duygu kaynaklı olması ve de bu duyguyu karşıya geçirebilmektir. Sahiplenme ve sahiplendirme duygusudur.

Sadece ailenin ve umumun etik değerlerine bağlılığı ile gelişen bir duygudur. Aslında iki defa mutlu oluyor insan!

Dün, bu duyguyu hem yaşadık; hemi de yaşayan binlerce çocuğumuzu izleme fırsatı bulduk.

Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ın harika bir projeyle hayata geçirdiği, “Cumhuriyetimizin 100.yılında 2023 gençle Çanakkale”, projesi belki de son yılların en anlamlı, en güzel, en işe yarar gençlik projelerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Birçok defa, birçok belediyenin “Çanakkale Gezisi” programı olmuştur. Orada rehberler eşliğinde de gezmişlerdir. Programdan, proje yaratmak, projenin sonuçlarının kalıcı olmasını düşünmek ve sağlamak çok ayrı bir duygu ister.

İşte, bu yazımda vurgu yapmak istediğim ayrıntı da burasıdır. Düşünürken, düşüncenizi düşündürmek ve kalıcı kılmaktır.

2023 gence daha ilk dakikada ayrıcalıklı kılmakla başlıyor aidiyet duygusu. Bir projenin içinde 2023 çocuktan biri olmak, o yüzyıllık Cumhuriyetinin önemine vurgu yapan biri olarak duyacağı onur, ona bu aidiyeti fazlasıyla verecektir.

2023 gence Şehitler Abidesinde hitap etmek, Çanakkale’nin ne olduğunu, emperyal güçlere direnmenin ne olduğunu ve bu vatanın geleceğe nasıl bırakılması gerekliliğini güzel bir konuşmayla aktarmış oldu. Bir Belediye başkanından çok bir “ağabey” sıfatıyla konuşması 2023 gencimize birlik beraberlik mesajını çok güzel iletmiş oldu…

Vatan, mefhum-i muvafakatini anlatan en güzel yerdir Çanakkale, bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu zaman da bu aidiyet duygusuna çok ihtiyacı vardı ülkemin!.. Teşekkürler, Volkan Yılmaz…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..