Ana SayfaGündemGüçlü Kadınlar Kulübü!

Güçlü Kadınlar Kulübü!

Daha adını duyduğumda içim bir garip olmuştu!

Kadının gücünü ön plana çıkarıp, kendi güçlerinden oluşturulmuş bir şemsiye altında toplanmak fikri beni ziyadesiyle mutlu etmiş ve heyecanlandırmıştı!

Fulya Azra Kılınç kardeşimizin davetine icap gösterdik! Fulya, bana Cansu Söğüt Engin ve Bahar Kenar adlı arkadaşlarıyla yapmak istediklerini anlatmak istiyordu!..

Bu vesile ile Cansu Söğüt Engin’i de tanıma şansını da yakalamış olduk! Bahar Kenar, işinin gereği gelememişti. Güçlü Kadınlar Kulübü henüz bir haftalık bir kuruluşumuz. Lakin, sayıları binlerle ifade edilmeye başlanmış bile, yurt sathında onlarca kolları oluşmuş. Kendi kendine yeten, Güçlü Kadın profili oluşturmak üzere toplanıyoruz dediklerinde aldılar beni Kurtuluş savaşı yıllarına kadar götürdüler! Birden Anadolu’da dil, din, ırk ve siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın yurt sathına yayılmış onlarca kadın cemiyetleri aklıma düştü! Acaba yeniden mi diyerek, gülmüştüm!..

Millî Mücadele’deki faaliyetleriyle ön plana çıkan ve İstanbul merkezli derneklerden birkaçının ismini saydıktan sonra. Güçlü Kadınlarımızı kendi söylemlerinden dinleyelim!…

Merkezi İstanbul olan Asrî Kadınlar Cemiyeti

Hilâl-i Ahmer Cemiyeti (Hanımlar Merkezi)

Merkezi Anadolu’da bulunan Müdafaa-i Hukuk Kadınlar Şubesi ve Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti, en etkin çalışan cemiyetler olarak sayılabilir.

Buna benzer onlarca kadın cemiyetleri gerek cephede gerekse cephe gerisinde itici güç olmuşlardır… Bunları bilen biri için Güçlü Kadın profilini duymak, ister istemez heyecanlandırıyor insanı…

Ortak yönleri mi ne?  Buyurun beraber bakalım, Cansu Söğüt Engin bize, Güçlü Kadın’ı nasıl tarif ediyor:

GÜÇLÜ KADINLAR KULÜBÜ

KURUCULAR: CANSU SÖĞÜT ENGİN

BAHAR KENAR

MİSYONUMUZ: Silivri merkezli ve tüm yurtta yaşayan bütün bayanların birbirleri ile iletişim kuracakları platform yaratarak daha üretken ve daha başarılı olmalarını sağlamak. İçlerindeki Kadının                                                gücünü ortaya çıkarmak.

VİZYONUMUZ: Kadın dayanışması ile her üyemiz için her konuda Eğitim Sağlık İş Satış İstihdam Bilgi alışverişine destek sağlamak.

SLOGANIMIZ: Dokunduğumuz her kadına en iyisini vermek.

KULÜP KURALLARIMIZ: Kadın olmak, siyasi paylaşımlar yapmamak, yardım ve destek kampanyalarımızda para yardımı kabul etmemek!..

ÖZGEÇMİŞİMİZ : Bir haftalık yeni doğmuş bir siteyiz 5500 kişilik aktif katılımlı üyelere Güçlü Kadınlara sahibiz. Şimdiye kadar yaptığımız Ramazan erzak destek kampanyamızda 150 ihtiyaç sahibi Aileni yüzünü güldürdük!.. Bu Aileler kulüp üyelerimizin tespiti ile belirlendi ve bizlere bildirildi…

Pandemi dolayısıyla yaşanan maske sıkıntısını yine üyelerimizin kumaş ve işçilik desteği ile gerçekleştirdik. Gönüllü üyelerimiz tarafından maskelerimiz dikilip, ücretsiz dağıtımını sağladık. Bu kampanyamıza halen devam ediyoruz

Ramazan erzak desteği yaptığımız ailelerin çocuklarını yaş ve cinsiyetlerini belirleyip, bayramlık kıyafetlerini temin etmek üzere harekete geçeceğiz. Bu kampanyamızda bize destek vermek isteyen herkese kapımız açık!..

150 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarının yüzünü güldürmek, yakın vadeli projelerimizden sadece biri!..

Kadınların istihdamına yönelik birçok girişimde ve çalışmada organize olmayı hedefliyoruz. Kadın kimliğine sahip olan her güçlü Kadının desteğine açığız ve yanımızda görmek istiyoruz.

Her kadın güçlüdür, biz Kadının Gücünü ortaya çıkarmak için buradayız!

Belki bir ev kadını, belki bir öğretmen belki de bir Doktor…

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!..

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..