Ana SayfaErdal SezginZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILIR MI?

ZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILIR MI?

Gazetelerde fotoğraflar… Dört küheylana binmiş polisler…Önlerinde turistler fotoğraf çektiriyor.  Atlı birlikler İstanbul’ da göreve başlamış. Atların görünümü muhteşem! Belki bana öyle                    geliyor. Serde Çerkezlik var çünkü!.. Polislerin üniformalarının TÜRKUVAZ olmaması beni şaşırtıyor! (!)   Yakında değiştirileceğini tahmin ediyorum.

Biliyorsunuz saray görevlilerinin üniformaları TÜRKUVAZ!

1 milyon 350 bin TL harcanarak değiştirilen TBMM’nde halılarının rengi TÜRKUVAZ!

Yeni hava limanında bizzat kullandığı elektrikli arabaların rengi TÜRKUVAZ!

Yakın geçmişte bir itfaiye amirliğinde defile yapılmıştı, podyumdaki halıların rengini anımsamadınızsa ben yazayım; TÜRKUVAZ!  ( Amirin bu davranışı       yanlış bulundu,görevine son verildi. TÜRKUVAZ bile amiri kurtaramadı! )

Dün gece izlediğim Türkiye’nin Yönü adlı programda bu konu da ele alındı. Program yapımcılarının oturdukları  masanın ağırlıklı rengi neydi biliyor musunuz (?) TÜRKUVAZ !  TELE 1  de           modaya uymuş!

Yalnız Mine Kırıkkanat, oturduğu masanın rengiyle ilgili olarak hiç de olumlu şeyler söylemedi. Mikrofonu kendisine verelim : ”Hiçbir üniforma taksi rengi olamaz! Bu tür giysiler siyah,

beyaz, kırmızı, haki, lacivert olur.  Türkuvaz komedi rengidir. Hollywood filmlerinde  BİZ NORMAL BİR ŞEY GÖSTERMİYORUZ.,KOMEDİ YAPIYORUZ  demek için kullanılır. “Bu kadar komiksiniz, cahilsiniz, görgüsüzsünüz, zevksizsiniz!”

Renklerden söz edince, 38 yıl önceki bir anım canlandı belleğimde. Manisa’dan Biga’ya dönerken Balıkesir’e uğradık. Şehirde olağanüstü bir hareketlilik gözleniyordu. Geçtiğimiz                caddedeki tüm bahçe duvarları bembeyaz badana yapılmış,  yol üzerindeki ağaçların gövdeleri kireçlenmişti. Allah Allah dedim, nereden duymuşlar bizim Balıkesir’e uğrayacağımızı da bu hazırlıkları yapmışlar (!)

Şehir merkezine ulaşınca öğrendik ki bu hazırlıklar bir başkası içinmiş! Meğer Bizim Çocuklardan, Beşibiryerdenin başı gelecekmiş! Bu Amerikan Paşasına bir sürpriz hazırlanmış.              Orduevinde kalacağı odanın banyosundaki fayanslar beyazmış. Hazretin sevdiği renk sütlükahve olduğundan, komutan kırdırmış fayansları, sütlükahvesiyle değiştirtmiş.  Bilemiyorum bir gecede, vücudunda oluşmuş kat kat kirden arınabilmiş midir (?)

Merak ettim, hangi karakterdeki kişiler bu rengi seviyor diye.   ”Hümanist kişiler ”  yanıtını aldım. Ne isabetli bir yorum(!) ”Asmayalım da besleyelim mi” diyerek,17 yaşındaki Erdal Eren’i mahkeme kararıyla büyüttürüp idam ettiren bir kişi ,  anti hümanist midir?  18  sol görüşlü, 8 de sağ görüşlü kişiyi idam ettiren bu kişi, Türkiye’nin bugünkü duruma gelmesinin baş sorumlusu değil mi?.. Bu kan emici hümanist  (!) on binlerce kişiye işkence etmekten zevk almadı mı ?.. Soruyorum; zevkler ve renkler tartışılmaz mı?..

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..