Ana SayfaErdal SezginTEESSÜF EDİYORUM SAYIN ERTÜRK!

TEESSÜF EDİYORUM SAYIN ERTÜRK!

Silivri çöplük mü?..

”Mezbele ” başlığıyla kaleme aldığın son yazına,benim adımı anarak başlamışsın. Niçin Türkçe sözcük kullanmadığının gerekçesini de ”ifade gücünün etkisi”  diye yorumlamışsın. ”ÇÖPLÜK’ün ifade gücü  ” mezbele ”den daha fazla !

Bildiğiniz gibi belki aşırı bulduğunuz denli dilimize sahip çıkıyorum.”Mezbele” de büyük-küçük ünlü uyumlarına aykırı değil ancak ”ben yabancıyım, çünkü ”m” ile başlıyorum ” diye bas bas bağırıyor! Sözcüğün Türkçesi varsa , yabancısını kullanmakta ayak dirememeliyiz.Bir de herkes anlayabiliyor mu diye de düşünmeliyiz. Yeni kuşak anlayabilir mi sorusuna da yanıt aramalıyız..Örneğin  ”inovasyon” sözcüğünü de kullanmanı eleştiriyorum.Türkçe karşılığı olan  ”yenileşim” i kullansan, kişiler kökünden bari bir anlam çıkarabilir.Ayşenur Arslan gibi entel-dantel kesime mi sesleniyorsun  yoksa! Anımsıyorsundur, üç-beş ay önce bu hanfendi ”oksimoron” u kullandı, söylemeyi de beceremedi diye gülüşmüştük.

” Mezbele” nin anlamına bir kez daha değinip, sayın yöneticimize neden haksızlık ettiğini açıklayacağım.

Sözlüklere bakarsan; çöp atılan yer,çöplük,pislik içinde bulunan yer,aşağılık ,kötü bir durum,  çöp ve süprüntü dökülen yer anlamına geldiğini görürsün mezbele’nin!   Belki de Silivri’nin burnunun dibinde , her gün, İstanbul’dan gelen yüzlerce  kamyonun çöp boşalttığı ayrıştırma merkezini kastettin!

Her köşebaşında, karşımıza çıkan ”Silivri’de yaşamak güzeldir”  sloganındaki yargıya  katılmıyor musun yoksa (?)

”Huzurumuzun devamı için” diye bir slogan daha paylaşılıyor. ”Kentimizde bir çok sorun varken ben böyle bir huzur yaşamadım” dediğini duyar gibiyim. Karamsarsın sevgili dostum! Huzur olmasa bu kentte ” yaşamak güzel” olur mu?

Yazının son bölümünde, karamsarlığını, kaygılarını dile getirmişsin.” Balkanlar’ın en tanınmış kişiliğini yitireceğiz, aday olamazsa çok üzüleceğim ” diyorsun. Üzülmene gerek yok, yukarısı böyle bir değeri harcamaz. Madem namı Balkanlar’a kadar yürümüş(!)

Anımsa , geçen seçimde  bir eğilim yoklaması yapılmıştı. Eşimi , hasta yatağından kaldırıp oy kullanmaya götürdüğüm seçimde 3 bin kişi oy kullandı , maç (!) 9-0 Sayın Değirmenci lehine sonuçlandı.Genel Merkez irademizi hiçe  sayıp ne yaptı?..

Yine yapabilir!

Sevgili Dostum, aday olamazsa çok üzüleceğim diyorsun ya, aday olursa da üzül!  Çünkü yukarısı seni kırmaz da aday gösterirse bu kişiyi, Silivri’de CHP’nin  ruhuna fatiha okursun! “inşallah haklı çıkmam”

Saygılar sunuyorum.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..