Ana SayfaErdal SezginPEŞKEŞ Mİ ARAMAĞAN MI ?

PEŞKEŞ Mİ ARAMAĞAN MI ?

Sayın Belediye Başkanım, iyi gidiyordun. Çalışmaların her kesimde takdir ediliyordu. Kişilerle kurduğun diyalog doğrusu beklediğimden öte, olumluydu.

Masa başında oturmak yerine, sahaya inip gerektiğinde bir işçi gibi kazmayı, küreği eline alabiliyordun. Cemevine yaptığınız destek de ne güzel bir davranıştı! Dostum Süheyl Kırkıcı ile yan yana fotoğrafınız ne güzeldi öyle !

Gel gör ki Kavaklı’ya kurulmak istenen fabrika sizin de sinirlerinizi bozmuş! Son meclis toplantısındaki tavırlarınız beni şaşırttı. Dışarı atarım, asarım keserim benzeri sözlerinizle beni şaşırttınız. Siyasetten uzaklaştığım için bu tür toplantıları izlemiyordum. Salgın nedeniyle İstanbul Ümraniye’de oturduğum için ancak medyadan izleyeceğim kentimizde olanları. Orada olsaydım, konuyu daha çok kavrayabilmek için Yoldaşım Kaftancıoğlu’nun toplantısına katılırdım yine de.

Sayın Başkanım, Meclise sunduğunuz belgelerden, bu işe karşı olduğunuzu anlıyorum. Ancak bana da öyle geliyor ki bazı adımları atmakta geç kalmışsınız .Kamuoyu oluşturmak için konuyu kent halkıyla paylaşsanız olurmuş. Örneğin Silivri’ye cezaevi yapılacağını duyduğumuzda tüm hemşerilerimizle ortak hareket etmiştik, sesimizi duyurmuştuk! Ama kurt kuzuyu yemeye niyet etmişti bir kere! Orasının verimli bir arazi olduğunu böyle bir işe tahsis edilemeyeceğini haykırmıştık ama nafile!.. Konu açılmışken belirteyim, orası çok yüksek fiyatla satın alındı. O günlerde bilirkişi ile görüşmüştüm. Fiyat belirlerken neyi ölçüt aldınız dediğimde, ‘’Ederini yüksek gösterdim ki alınamasın!’’ Ben de inanmıştım (!) tabii .

Biliyorum, ‘’Dinime küfreden Müslüman olsa’’ diyorsunuz. Zaten Lütfü Ertürk son yazısında; birilerine peşkeş ama gerçekten peşkeş çekilen yerlerden söz etmiş.

‘’Peşkeş’’ nedir diye sözlüğe baktım; kısa tanım olarak ‘’armağan’’ diyor. Bu kavramın kullanılması sizi sinirlendirmiş! Gelin bunun yerine ‘’armağan’’ı kullanalım isterseniz. İzlediğim kadarıyla gerilimden yana biri değilsiniz. Bu işi tatlıya bağlasanız diyorum.

Ha şunu da belirteyim, Beşli Çete diye nitelenen grup, değil bedavaya, değerinin on katına da bir yeri karşı çıkıyorum. Daha önce Selin Sayek Böke’nin dillendirdiği ‘’ Ellerindeki bütün malları kamulaştıracağız’’ çıkışını Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun da yinelemesiyle teselli oldum.

Onlar yapamasa da ‘’ Memleket Hareketi’’nin bu işi şak diye çözeceğine inanıyorum !

Sayın Başkanım, Silivri’de erinç içinde yaşayıp gidiyorduk Gelin bu ortamı sürdürelim. Bu arada İlçe Başkanınız Sayın Zafer Yalçın’ın da ‘’kepazelik’’ yerine başka sözcükler seçerek eleştirilere yanıt vermesinin doğru olacağı kanısındayım

Her ikinize de saygılar sunuyorum.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..