Ana SayfaSiyasetBakar mı dersiniz?

Bakar mı dersiniz?

Bu gün ilçemize bir bakanımız geldi.

 Hoş, ilçemize çok bakanlarımız geldi de bu gün için farklı bir bakan gelişi oldu diyebiliriz.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce teşrif ettiler.

Silivri Ak Parti İlçe Teşkilatının davetlisi olarak geldi. Bizim için son saatte de olsa önemli idi. Bir dahaki hükümette yer alır mı, hele hele aynı bakanlığa atanır mı? Bilemeyiz! Şehircilik anlamında o kadar çok soru var ki kafalarımızda; sormuş olsak bile kaçacaktır diye düşündüm. Olmadı,  kaçamak cevap verecektir diye düşünmeye başladım. O da olmadı!

Ak Parti İlçe SKM başkanı Bayram Üstündağ’ın İlçe Başkanı Dilek Demiral’ı mikrofona davetiyle başladı. Konuşma…

Sayın Demiral’ı uzun zamandır dinlememiştim. Akıcı ve vurgulayıcı üslubu ile o kadar güzel bir girizgâh yaptı ki! Ya, bakan bey’in işini kolaylaştırdı ya da bakan beye söyleyecek bir şey kalmadı diye düşünmeye başladım. Aradan geçen zaman, başkanlığı konusundaki deneyimi üstüne çok şey koymuş Sayın Demiral.

Çevre ve Şehircilik Bakanı söz aldığında şaşırdım. Sayın Güllüce’nin, Silivri ile ilgili bilgileri beni mest etti. İnsan ister istemez “bizler neler kaçırmışız” diye hayıflanası geliyor. Sayın Bakan, konuşmasında nokta atışı yapıyor ve Silivri’nin sorunlarının kalbine iniyordu.

Ben beğendim, bakan bey’in konuşmasını. O arada bakan bey’in Silivri sanayi sitesinin yönetim binasının açılışına önce davet edilmesi sonra davetin geçersiz kılınması beni şaşırtmadı.

Bence Belediye Başkanımız yerinde bir davranış sergilemiş.  Bakan bey, açılışa gidip, bize anlattıklarını , oradaki davetlilere de tekrarlasaydı; seçimlerin seyri değişebilir, hatta koca bir şehrin görüşü bile değişebilirdi diyebilirim. Diğer biz yazımda Bu konuya ayrıca değineceğim.

Bu bir siyasi manevra idi. Sayın Işıklar bunu iyi görmüş. Yerinde bir müdahalede bulunmuştur. Benim görüşüm Bakan bey’in konuşmasından iki sonuç çıkıyor. Yerel seçimlerin sonuçlarına göre neler kaçırdığımız ortaya çıkıyor. İkincisi; Ne yazık ki Silivrili, şehirciliğin kaderini çizmesini bilmiyor. Allaha havale etmişiz kendimizi.

AKP Parti de birkaç eksiklik görmedim değil!  Sayın Demiral, Öncelikle her yere ben yeterim psikozundan kendisini sıyırması lazım. Hemen şimdi.

İlçe Teşkilat binası nizam ve intizam konusunda alarm veriyor. Bir isim söyleyeyim. Bu konuda Mehmet Çaylak ağabeyin ismini diyemeden geçemem! Daha yeri dolmadı.

Neden bu fotoğrafı seçtim. İşte Ak Parti bu! Teşkilat olmanın, dayanışmanın güzel bir örneğini sergilediler.

Ben, İlçe yönetimini ve emeği geçen herkesi kutlarım.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..