Yöntem

Yaşamı, kurallara bağlamamızı önce doğa öğretti bize! Sonra uygarlığın tarihsel döngüsü içerisinde yavaş yavaş öğrendik. İlkel çağlarda doğaçlama gelişen bir yöntem girdi insanoğlunun yaşamına. “Deneme yanılma metodu” dendi.Yüzlerce yıl, yeryüzünün her bölgesinde kendini gösterdi. Nerede bir yaşam varsa, nerede bir insan varsa? Bu yöntem gelişerek, büyüyerek insanoğlunun da gelişmesini sağladı. Ta ki İnsanoğlu tarih bilincine varıncaya dek. Ta ki insanoğlu bilgilerin saklanması gerektiğine inandığı güne dek! Ve ta ki insanoğlu arşiv tutana dek… İşte buna Uygarlık Tarihi dendi!

Kimler deneme yanılma yolunu seçer?

Bugünün Dünya’sın da bilişim teknolojisinin son hızında bilim ve teknolojisinden uzak kalmayı başarmış bağnaz ve köktencilikten kendini kurtaramamış toplumların uyguladıkları yöntem olarak 21. Yüzyıla damgasını vurmaktadır.

Ülkemde mevcut yönetiminin 15 yıldır başvurduğu yöntemlerden biridir bu! “Hata Severcilik” yani erörizm!

15 yıldır, onlarca kez yapılan deneme yanılma hatalarıyla doludur yönetimler. Hepsini saymadan hemen bugün itibarıyla gündem olana geçelim.  Bugün son hatalarını da severek kaldırdılar. Sanki bir önceki başka bir hükümetin hatasından bahseder gibi büyük bir ciddiyetsizlikle, gülerek, sanki bir müjde verme edasıyla lütfetmişler de kaldırıyorlar gibi açıkladılar. Biri “Denedik olmadı” diyor. Bir diğeri halkımıza bu eziyeti daha fazla reva göremezdik diyor!

Neden bahsediyorum değil mi?

TEOG sınavlarının kaldırılmasından söz ediyorum aslında. Dört yıl önce uygulamaya koydukları TEOG sınavlarını, dört yıl sonra sadece “kaldırdık” diyerek uygulamadan kaldırmaları.

Bugün iki ayrı yerde, iki ayrı velinin feryadı vardı.  Biri, oğlunun sınavlarına hazırlanması için 12 bin lira harcadığını, yana yakıla “ne olacak şimdi?” Diyerek, dertlenerek anlatıyordu. Bir diğeri ise oğlunun, sınavlara hazırlandığı süreçte verdiği emeğe ve kaybettikleri zamana yanıyordu. Siz, ne taraftan bakarsanız bakın ama gelecek için deneme yanılma yöntemlerinin bir sonu gelsin artık. Gelecekleri, bu ülkenin geleceği olacak insanlarla bu kadar oynanmamalı diye düşünüyorum. Bir ülkenin kaderiyle oynadığınızın farkında olun artık.

Bir kader yaşanacaksa bu ülkede bize kader biçenlere karşı hep birlikte yaşayalım.

Yok, kadercilik oynayalım derseniz; sonumuz hep birlikte kader olur. Bunun da farkına varın artık. Amerikan emperyalizmi benim seçtiğim vekili yargılarken benim düşüncemi de yargılamış olmuyor mu? Nerede kalıyor, benim ülkemin bağımsızlığı? Nerede kalıyor, benim bireysel düşünce özgürlüğüm?

Denemeyin de yanılmayın da artık. Bu ülke insanının geleceği, “yanılma payı” diye bir şey kaldırmıyor artık!

Lütfen, biraz uygarlık tarihi…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..