Ana SayfaLütfü ErtürkÜreticiyi Koruyalım da!..

Üreticiyi Koruyalım da!..

Ya tüketici ne olacak?.. Derdini kime diyecek, kim koruyacak?

Üretici de aynı zamanda tüketici pozisyonunda değil mi?..

Hak, hukuk, anayasa, hak getire!.. Memleket, kör parmağım kör gözüne olmuş!..

Ne yumurtlayacağım yine, değil mi?

Yumurta, evet yumurta günümüzün konusu?.. Bakkal, market, AVM, pazar, semte pazarı, köylü pazarı hepsini gezdim!..

Hepsi sözleşmiş, yumurta kartonu (30 adet) 70 TL! Vallahi köylü pazarında tezgahtaki köylü kadın öylece bağırdı, “yetmiiişşş”!

55 TL’den başlamıştım almaya, son bir aydır her hafta bir karton alıyorum. “60 TL oldu”, peki dedim. “65 oldu”, yine peki dedim. Bu hafta gittim, “70 oldu” dedi! Peki, demedim. Yumurtaları geri verdim. Her hafta 5TL zam yapıyorsun dedim. “Şartlar” dedi kesti attı!.. En çok ta bu zoruma gitti! Bu “şartlar” sana da bana da dedim! Sen ticarethane değilsin dedim. Gelir vergisi mükellefi değilsin, stopajın KDV ’en de yok. Kiran yok! Tavuğun altından alıyorsun, tezgâha koyuyorsun, “sen tüketiciyi korumak için varsın” dedim ama o bir kere şartlara takmıştı! Bana da takmış oldu, cevap bile vermedi…  Oysa sana verilen bütün imtiyazlar, üretici-tüketici dayanışması yaratılsın diye! Silivri’nin en pahalı açık hava marketi haline geldiniz, farkında değilsiniz! Sizi, korumak kalkındırmak için pazarlıksız alışveriş yapıyoruz. Aracı yok, toptancı yok, vergi yok, kira yok!..

Köylü pazarı!

Yanınızdan ayrıldım, Tarım Kredi Kooperatifine gittim, yumurta 55 TL, yandaki peynirci 55 TL, Migros 59 TL, fırının yanında yaprak satan ninemiz 60 TL Zurnanın zırt dediği yere geldik; BİM, 70 TL!.. Ah be teyzeciğim, bana konuşmanın arasında dediydin zaten “BİM de bile 70 TL” diye de ben inanmadıydım! Yani, ölçüyü nereden almışsın da haberimiz olmamış! Bak, 65 TL’ye kadar da ses te etmemiştim sana.

Yumurta kartelleri okulların açılması ile birlikte zamları bindirdiler. Sizlere, bu kartellerin ortadan kalkması için birlik yapılarak güzel bir yer verildi. Gelin, kooperatifleşin desem, dünyanın en büyük yanlışı olur. Kime diyorsun? Dünyanın ilk mülkiyet sahibine kooperatifleşme teklif ediyorsun. Ne köy kooperatifleri gördük, zaten yoktular…

Sözüm ne belediyeyedir, ne bir çalışanına, nede bireysel olarak birinize! Birinize değildir, hepinize sözüm! Bizler, üreticiyi koruyalım ama tüketiciyi de yani bizleri de siz koruyun! Bölgenin en pahalı marketi haline geldiniz! Ne bizi kartellerin marketlerine gönderin ne de o kartellerin eline siz düşün! Yine de eksik etmem sol yanımdan umudu!..

Umudumuzu yitirmeden

19:05

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..