Sahiplenmek!

Ne güzel bir duygudur sahiplenmek! Önce, özgüven gerektirir. Yani, kendine güvenebilmeyi insana bilgi öğretir. Bilgine güvenir ve yaptığın işe yansır ortaya çıkan işe güvenirsin! Hele bir de severek yaparsan, sonsuz bir sahiplenme duygusu sarar belleğini!

Aşağıda, kısa bir tanıtım yazısı okuyacaksınız! Silivri Devlet Hastanesinin yapılışını anlatıyor devrin Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan dostumuz. Mesleki bilgi, güven ve denetleme bir araya gelince yapana güven geliyor ve de karşısındakine de güvence veriyor. Sahipleniyorsun, arkasında duruyorsun!.. İşte, Ziya Paşa’nın o güzel şiiri geliyor aklımıza

“Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde”.

Ziya Paşa der ki: Bir işi yapanın eserine bakın, ettiği lafların bir önemi yoktur.

Yani Hüseyin Başkanı bu denli özgüvenli kılan da bilgi, beceri ve iş takibidir.

Okuduğunuz da anlayacaksınızdır. Yani Az sonra!..

Şimdi, “sahiplenmek” üzerine bir iki sözcükle daha dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bizim bir dayanışma platformumuz var! “Dayanışma Platformu” adı altında yaşadığımız şehri sahipleniyor ve bu şehrin insanları için layık işler yapmak, güvenli bir şehir için ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmak, ortaya güvenli yaşanır bir şehir için ilgili makamlara yardımcı olmak için bir araya gelerek çeşitli meslek gruplarındaki arkadaşlarla çalışmalar yapmaktayız! İyi şeyler yaptığımızı sanıyorum ki Hüseyin Başkan da bizimle bu alanda birliktelik yaşamaktan imtina etmiyor.

Şimdi, şu günlerde; Silivri’miz de özellikle bazı okullarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü binamız için yıkma kararı çıktığını hepimiz biliyoruz.

İşte benim burada “iyice bir araştırın” diyerek sahiplenmek istediğim bir durum var!

Milli eğitim Müdürlüğü binamız haydi yıkalım diyerek! Tek celsede infaz edilmesin istiyorum.

Burası Silivri’nin bir tarihi dokusudur. Gerçek bir eğitim binası olması liyakatine sahiptir. Kimler gelmiş, kimler geçmiştir. Öyle iki sözle yıkılmaması gerektiğini savunmak isterim. Her bir duvarın kalınlığı neredeyse 100 cm civarındadır. Ne depremler gördü, hepsini göğüsledi. Varsa hederi kederi hele bir de hala güçlendirme şansı varsa kaybetmeyelim o devlet duruşlu binamızı… Şehir kütüphanesi başta olmak üzere Kent Konseyi müzesini de kucaklayacak kadar geniştir. Yüksek tavanları olduğundan ses akustiğini güzel yansıtır. Kurun Belediye konservatuarını buraya!.. Neler olmaz ki.

Gerçekten yoksa bir korkutacak yanı, tutalım derim ayakta. Daha uzun yıllar hissetmek isterim onu bu kasabada…

Benim gibi düşünenler dile getirsinler. Sahiplensinler binalarını. Diyeceğim bu kadar… Ben sadece halkın söylemlerini gündeme taşırım ve söyleyeceklerimi de sadece halkım için yazar, söylerim!

Orası bir tarihtir. O okulda okuyanlar oradan üniversitelere gidip liyakat sahibi olanlar, şimdi de okulunuzun liyakatini korumak zahmetini bir düşünün derim…

Sevgili Hüseyin Turan Başkanım. Bu akşam yayımladığınız yazınızla bana esin kaynağı oldunuz, size teşekkür ediyorum. Yazınızı sizden habersiz aldım, yayımlıyorum. Umarım, duruşunuz bir örnek teşkil eder bir mesaj olur…

KAMUOYUNA DUYURULUR.

Silivri Devlet Hastanesi hk.da
Son günlerde Silivri Kamuoyunda Silivri Devlet Hastanemiz ile ilgili bilgi kirliliğinden kaynaklanan yanıltıcı ve yanlış bilgiler, özellikle sosyal medya üzerinden bilinçli bir şekilde yayılmaktadır.
2007 Yılında temelini attığımız ve 2009 yılı Mart ayında da hizmete giren Devlet Hastanemizle ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum.
1- Devlet Hastanemizin olduğu bölge zemin olarak bozuk olduğu için zemin iyileştirmesi Fore kazık çakılarak Yapı sağlam zeminle ilişkilendirilmiştir.  Bu Fore kazıklar yaklaşık olarak 37mt boyundadır.
Silivri’mizde hiçbir binada böyle bir uygulama yoktur. Yani Hastane binamız sağlam zemin üzerine Radye Temel ile birlikte inşa edilmiştir.
2-Devlet Hastanesi Binasında kendi içinde Deprem Derz (Dilatasyonlar) boşlukları konulmuştur. Hatta bu boşluklar sonradan yanlış bir şekilde sıva harcı ile doldurulduğu için 2019 Silivri depreminde ki bu boşluklarda ki harç binadan ayrıldığından, sanki bina çatlamış yanlış algı oluşmuştur ve bu algı çok geçmeden Teknik Ekipler tarafından düzeltilmiştir. Doğru olanda bu! Deprem derzlerinin (Dilatasyon) konulmasıdır.
 Silivri Devlet Hastanesi bölgemizdeki en sağlıklı ve en güvenilir Hastanelerimizden biridir. Hastane Statik-Betonarme projesi en olumsuz şartlara göre dizayn edilmiş ve hesapları da buna göre yapılmıştır.
 SONUÇ OLARAK.
Silivri Devlet Hastanemiz güvenli ve oluşabilecek depremlerde rahat bir şekilde hizmet verebilecek kapasitededir. Dikey kat yüksekliği de fazla olmayan bir binadır. Altında İmza sahibi olan bir İnşaat Mühendisi olarak bunları Kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duymaktayım.
 Günün şartlarında ciddi maliyetleri olmasına rağmen FORE (Çakma Kazık 900 adet) Kazık çakılması bir vizyon meselesidir.
Bu Hastanemizin yapılmasında başta Sn Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’a , Dönemin Sağlık Bakanı Sn Recep Akdağ’a, İBB Başkanımız Sn Kadir Topbaş’a ,İstanbul İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum.
           Hüseyin TURAN (2004-2009 Silivri Belediye Başkanı-İnş. Müh.)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..