Ana SayfaLütfü ErtürkRahman ve Rahim olan…

Rahman ve Rahim olan…

İki gündür bekledim. Diyanet bir yalanlama yapar diye. Birileri kalkar der ki; “ İslam dinini kötülüyorlar, yok böyle bir şey” demelerini bekledim.Gerçekten yok böyle bir şey!

Herkes de bir sükût…

Var yani!

Girelim dedik, ufaktan mevzuya…

Son günlerde medya da kadınlarımız ve dinimiz üzerinde ve de özellikle de kadın üzerine yalan yanlış, resmi, gayri resmi açıklamalarda bulunulmakta önüne gelen ve de ağzı olan konuşmakta!

Ne? Diye sormayın!

Bir babanın kızına şehvet duymasından tutun da; 9 yaşında bir kızın, nikâha alınmasına kadar her şey konuşuluyor. Konuşulmasını anlarım da bu konuşmanın resmileştirilmesini anlayamam. İşte, bu yüzden iki gün bekledim yazmak için…

Araştırmak için en iyi kaynak Kuran-ı Kerim dedik ve eğitilmek için eğildik huzurunda…

İlk ayet ile başlayalım dedik…

Ne dedi biliyor musunuz? Alak suresi; oku dedi!

Okumak için de Fatiha suresine geçtim…

Bismillahirahmanirahim! Yani; rahman ve rahim olan diyordu:

Rahman: Bütün yaratıklara rızıklarını veren,  nizam ve adaletin sahibi diyerek başlıyordu. Yani evrenin sahibi demek istiyordu.

Rahim: Allah’ın yeryüzünde kendisini sürdürebilirliğinin ilahi varlığıdır. Bunu da kadına nasip etmiş ve yeryüzünde kendisinin yegâne temsilcisi kadını seçmiş olmasıdır.

Yani,diyor ki;  “Ey insanoğlu rahimden gelerek, Rahmana ulaşmayı sağlamak için sana o kimliği veren, o ferdiliği kazandıran güce itaat ederken, gücün diğer yarısına yani yaratıcı gücüne karşı gelerek, isyan ederek, işkence ederek ibadet ediyor ve ilahi kimliğini bulmaya çalışıyorsun.” Sanırım cehennemin varlığını bunlar için hatırlatıyor…

Dünya dinler literatüründe başka bir şekilde izahı yok bunun…

“Ey Allah’sız, egosal BEN merkezli erkekler… Kadınlarınızın ellerini öpün… Bereketiniz onların sizi sevmeleridir… Rahmaniyetinizin sırrı, Rahimiyetinize olan sevgidir. Bereket, bu sırrın ardındadır.” Ali imran suresi.

Kadına yasak ve günah koyduğun her şey senin yasaklarındır…

Türk kadınına değer verdiğin sürece yükselecektir. Bu manayı Hz Muhammed kadın haklarını gözeterek vermiş ve Atatürk aynı şekilde Kadın haklarını gözetmiştir. Ve ancak bu şekilde muzaffer olmuşlardır.

Ferdiliği, sana kadın verir. Ama o kadın manası nedir? Bilene aşina bir mesele… Bilmeyene hatırlatalım; Kadın, Annendir, karındır, kızındır.

“Erkek veya dişi fark etmez. Hepsi de bir kadından alır ferdiliğini. O kadın ki özdeki gizli Rahim sırrıdır. Özündeki rahimiyyeti bulan kişi zaten özündeki kadınlığı bulmuş ve ondan ferdiyyet esmasını almıştır.” Erkek veya dişi hiç fark etmez. Arayan rahmandır. Aranan ise Rahimdir. Rahimiyyetini bulan FERDULLAHtır… Ey hakikat yolunun er kişisi…! Rahmaniyetinin gayesi Rahimiyettir…

Muhammed in sırrı Hatice dir. Yani Muhammedi nurun sırrı özündeki rahimiyyeti bulmasıdır.

Ey Türk evladı… Arap medeniyetlerinde kadına olan muameleyi kendine örnek tutma. Sen bu değilsin!

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..