Ana SayfaLütfü ErtürkNostalji Rüzgârı

Nostalji Rüzgârı

Bu hafta sizlere bölgemizin 23 yıl önceki siyasi ve sosyal yaşamından haberler vermek istiyorum.Nasıl mı?

1990-1993 yılları arasında Hür Bakış Gazetesinde köşe yapıyorduk. Ahmet Hakan Coşkun, Abdullah Coşkun ve ben, “Bölge Havası” adlı köşemizde bölgemizin siyasi ve sosyal yaşamın nabzını tutuyorduk. Daha sonra Bölge Adam olarak kendi köşemi yapmaya başladım. Yıllar sonra evin bir köşesinden çıkan gazeteleri görünce o yılları sizinle paylaşmak istedim.

Çok güzel anları, anılara taşımışız. 5 Haziran 1990 tarihinde Ahmet Maşalacı’nın, Mustafa Kızıltan, Nevzat Sezen ve Şaban Demiray’ı bir arada görüntüleyene “ARABAMI VERİRİM” sözüne yapılan göndermeyi yayımlamışız… Aynı tarihli gazete de Bölge Adam köşesinde Silivrili Siyasilere yapılan taşlamalar ve karikatürlerim.

2 Nisan 1990 da Sarıgül’den İşçiye destek diye manşet atmışız. Aynı tarihte Ahmet Hakan’la birlikte Muharrem Aydoğan’ın evinde bir röportaj gerçekleştirdik. Bir önceki Röportajımız Hüseyin Şahin ile yapmış yerli yabancı olayında ayırım yapıldığına vurgu yapmıştı Sevgili Şahin. Muharrem Aydoğan o tarihte tam tersini söyleyerek Hüseyin Şahinin düşüncesini çürütüyordu.

11 Mayıs 1990 da yazdığım yazıya istinaden Tekzip isteyen vatandaşımız. Ahmet Arslan, Partisine bağlılığını gösteriyor. Cem Güner’in mimar Nalan Doğan ile Mimarların sorunları üzerine söyleşi yapıyor. Bölge Adam da siyasileri gündeme taşıyorduk.

12 Haziran 1990 da Değerli ağabeyimiz (Horoz) Hüseyin Ateş’i yaptığı yardımlardan dolayı manşet yapmışız. Yine aynı tarihte TBKP kuruluşuna Silivrili Parti başkanlarının düşüncelerini aktarmışız. Bölge Adam Köşesine Cem Güner’in fotoğrafı ile rahmetli Fethi Elmas’ı köşemizde ağırlamışız.

Yıllar 1992’yi gösterdiğin de Hür Bakış gazetesinde yayın yönetmenliğine Yavuz Kaynarca gelecekti. Ahmet Arkadaşımızı Uuusal medyaya gönderiyorduk. Köşe yazarlarımıza yeni arkadaşlar eklenmişti. SHP’liler, partililerinle hesaplaşıyordu.

20 Nisan 1992’de S. Ömer Çetin Kooperatifler birliği Genel Müdürlüğünden istifa edecekti.

O tarihlerde, Silivri Haberi beraber kurduğumuz Sami Düvenci ve Erdal Sezgin Hocam da katılmıştı bizlere.

Yani, Hür Bakış dolu dolu Silivri’ydi… Yazarlarıyla, çalışanlarıyla, okuyucusuyla Silivrili idi

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..