Meeting

İngilizce’de buluşma, görüşme, toplantı anlamında kullanılmaktadır. Bizim dilimizde de özellikle siyaset arenasında oldukça yaygın olarak kullanırız. “Miting düzenliyoruz” gibi!..

Ama CHP düzenleyemedi! “Çiftçiler Buluşması” adıyla Değirmenköy Mahallemizde bir buluşma düzenledi. Buluşma, afişlerde kaldı desek yeri var. Ben “İlçe Başkanı” olsaydım, derhal istifa ederdim. Niçin mi?..

Bu toplantının Değirmenköy ’de karşılığı var mı? Ona bir bakalım!..

Doruk Bulut!

Ne yaptı bu buluşma için?..

Değirmenköy ’de 40 tane kahve hepsi de dolu. Meydanda 40-50 tane CHP’li yönetici ve mahalle başkanları hepsi o kadar. Çoğu katılımcı İstanbul’dan gelmiş…

Örgüt nerede?

Vazgeçtim bırakalım örgütü!

Örgütçüler nerede?

Önce ona bakalım! Bu ülkenin en örgütlü partisinin düştüğü hallere bakın! Toplasan 300 kişi var yok! Peki, bir örgütü nasıl efektif edersiniz?..

Teşkilat başkanı; kadın kollarını, gençlik kollarını, mahalle delegelerini harekete geçirir civar köylerden çiftçilere adamlar gönderilir, arabalar tutulur, meydan 2 bin, 3 bin kişi ile meydan doldurulurdu. Ülkenin siyasi/ekonomik geleceği ipotek altında diyerek, çiftçinin özellikle ayçiçek taban fiyatı taban yapmış durumdayken meydan, gümbür gümbür gümbürlenir. Bundan iyisi Şam’da kayısı deyip, orada o örgütlü topluma iki slogan attırıp, yarım saat mı konuşacaklar, 45 dakika konuşturup, ülke çapında bir ses getirilirdi. Var mı kıpırtı?.. Yok, CHP’de ses var mı?.. Yok, ya ne oldu?..  Çiftçilerimiz, dağıtılan ayçiçek tohumlarından şikayetçi oldular. İnanmıyorsanız, sayın vekiliniz, Süleyman Çelebi’ye sorabilirsiniz! Yeterince not aldı. Eh ne de olsa örgütçülükten gelen biri. Meydana indi, hâl hatır sordu, bilgi topladı.

Çok değil 10 yıl önce Genel Başkanınız Trakya’ya geçerken Kınalı Kavşağında 1570 araba toplayan 1570×4 = 6280 kişi Sayın Kılıçdaroğlu’nun arabadan el sallayışı için toplanırken, 10 yıl sonra 100 kişiyi bir araya getiremiyorsan. Otur kendinle bir konuş, otur kendine bazı sorular sor! Örgüt nedir, kimlerden oluşur, nasıl çalışır?.. Bunları bilenlerin hepsi mi dışarıda kaldı. Koca Değirmenköy ‘de o kahvehanelere kimse gitmedi mi? Kimse davet etmedi mi? Kimse gönül almadı mı? Şimdi, İlçe Başkanı otursun bir düşünsün, CHP’nin Değirmenköy’de karşılığı bu mu?..

Ziraat Odasından çiftçi listeleri istenir 2-3 gün öncesinden haber edilir. Köylere birer otobüs tahsis edilirdi. Yapıldı mı bu çalışma? Yok, yapılsaydı orada en az bin kişi olur. “Genel Başkan” motive edilirdi.

Toplantıdan sonra görüştüğüm, konuştuğum kişilerde toplantı henüz bir saat geçmeden gündemini yitirmişti!

Hadi gelin, biz gündemi belirleyelim bugün!

Meral Ablamız, o masadan kalkar, gider Ak Parti ile ittifak yapar. Volkan Yılmaz gider Büyükçekmece’den Cumhur İttifakından aday olur ve orayı da kazanır. Silivri’yi de Ak Parti alır. Bakın, bir Değirmenköy bana neler anlattı neler! Sizi bilemem, gözlemleyebildiniz mi?.. Ben meydanda değildim, arabayla kahvehaneleri dolaştım! Hepsi bu…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..