MAGAZİN

Uzun bir müddet yazmamıştım. Hele ki ülkemiz acılara boğulurken bırakın yazmayı haber almayı bile ret eder bir duruma gelmiştim!..

Neden böyle düşüyordum?..

İnsanoğlunun varoluşu yeniden sorgulanıyordu!..

İnsan, doğa ile imtihanından bir kez daha yenik düşüyordu. Bunu dini ritüellerine malzeme yapanlar mı isterseniz! Allah adına karar verip, yargılayanlar mı? Allah adına ceza kesenler mi istersiniz

Koca bir ülke yürek acısını magazine dönüştürdü! Herkes birbirinin açığını kollar oluverdi. Bilim adamlarına laf yetiştirenler mi?.. Hükümet görevlilerine sataşanlar mı?.. Koskoca ülke bir anda kocaman magazine dönüşüverdi.

İlgili, ilgisiz kesimlerin uzmanlık alanı olmuştu deprem… Saatlerce konuşuyorlar ama hiçbir şey söylemiyorlardı.

Oysa yapılacak ve de dikkat edilecek bir konu vardı! Organize olabilmekteydi bütün mesele!..

Olamadık, binlerce yardım (Yiyecek, giyecek, sağlık) sokaklarda heba oldular, meydanlarda çöp oldular…

Az sözlü, kısa yazılı ama bol resimli magazin dünyası devreye girmekte gecikmedi. En ağır, en yürek burkan haberleri magazine etmekte hiç çekinmediler… En ağır, en acı anları bile şova dönüştürdüler!…

“Enkaz altından çıkan ve kendisini dünyaya getirene ( Annneeee!) diye seslenen 5 yaşındaki kız çocuğuna ısrarla “Allahu ekber diye bağır” diyen kardeşimizi anlamaya çalıştım ama nafileydi. O çocuk, kendisini iki yaratanından birini çağırıyordu. Yani annesini arıyordu ama annenin de bir yaratan olduğunu çoktan unutmuştu o din kardeşimiz… İşte o kardeşimiz magazin yapıyordu, magazinin içinde yer almaktan mutluydu.

Magazin içinde yer almayan çalışmalar da vardı.

İlçe kaymakamlığı tarafından görevlendirilen köy muhtarları köylerden yardım toplanmasında aracılık ettiler. Bu konuda hiçbir şekilde medyatik haberlere gerek duymadan yardımlarını topladılar. Ben buradan yardım miktarlarını sizlere duyurmadan haber geçeceğim. Bütün muhtarlarımızı Muhtarlar derneği başkanı Muharrem Eren nezdinde kutluyorum. Tüm köylerimize de teşekkür ediyorum.

Depremin ilk saatlerinden itibaren en hızlı şekilde organize olan ve en kısa zamanda deprem bölgesine itikal eden Silivri Belediyesi Afat Mensupları ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ı da kutluyor, tebrik ediyorum.

STK sorumluluğu ve anlayışıyla Kısa orta ve uzun vadeli Deprem Acil Eylem planı oluşturulması için katkı sunmak adına çalışmalar başlattık. Bu konuda duyarlı arkadaşlarımızı da aramızda görmekten çok mutlu olacağımızı bilmelerini isteriz…

Bir de mensubu bulunduğum Dayanışma Platformumuzun deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Başta, sağlık ve ilk yardım çalışmalarına katılan Dr. Hızır Aydın hocamıza, Prof. Dr. Berrin Karadağ hocamıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Arama kurtarmadan Bora Köksalan’a, Handan Kepçli’ye bölgeye giden arkadaşlarımıza destek sağlayan  Eda Korucuoğlu Ziko’ya ve Ülkü Büyükgönenç’e  ve de  Afatta görev alan arkadaşlarımıza en ulvi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bizleri böyle hassas konularda harekete geçiren, organize eden Nursel Erel’e de ayrıca teşekkür ederim.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..